Giny efecte neu i colors

Giny efecte neu i colors

per MARTA GARRIGA GINESTA -
Nombre de respostes: 2

Hola, 

voldria saber si és possible que l'efecte neu tingués algun copó (molt pocs, només un de tant en tant) de neu d'un color vermell, blau i verd.


Una salutació cordial, i com sempre gràcies avançades.

En resposta a MARTA GARRIGA GINESTA

Re: Giny efecte neu i colors

per FRANCESC BUSQUETS BURGUERA -
Hola Marta,

Suposo que fas servir el codi CSS que s'esmenta en aquest fil:
https://educaciodigital.cat/moodle/moodle/mod/forum/discuss.php?d=159269

Fixa't que el codi fa servir tres imatges:
Són imatges amb el fons transparent i uns quants flocs de neu cadascuna.

Doncs bé, el que hauries de fer és:

  1. Descarregar les tres imatges al teu ordinador.

  2. Editar cada una de les imatges, acolorint un floc a cadascuna d'elles.
    Això ho pots fer amb Gimp, seleccionant a cada imatge un rectangle que englobi un dels flocs i aplicant la funció Colors - Acoloreix. Allí pots jugar amb els valors de to, saturació i lluminositat, fins que tinguis el color desitjat. Un cop fet, desa cada imatge des del menú Fitxer - Sobreescriu neux.png.

  3. Pujar les tres imatges a un espai d'Internet on siguin públicament accessibles. Per exemple, a la mediateca del teu Nodes o blog.

  4. Aconseguir l'URL absolut de cada una de les tres imatges, que probablement seran del tipus: "https://agora.xtec.cat/nomdelcentre/files/2023/12/neu1.png"... etc. A la mateixa mediateca, als detalls de cada imatge, et surt aquest URL.

  5. Canviar l'script CSS personalitzat, canviant l'URL original ("https://clic.xtec.cat/utils/neux.png") pels URLs de les imatges que has editat i pujat al teu Nodes o blog.

Amb això, refrescant la pàgina, t'haurien de sortir els tres flocs acolorits.

A veure si funciona!

PS: Com que cada imatge es repeteix diverses vegades per omplir tota la pantalla, veuràs que et surten uns quants flocs de cada color. Si això és massa, pots provar de construir imatges més grans, ajuntant per exemple quatre imatges de cada tipus en una, com si ajuntessis rajoles, i acolorir només un dels flocs de cada imatge gran. Fent servir aquestes imatges grans tindràs menys repeticions dels flocs acolorits. Per crear les imatges grans: obre amb el Gimp les imatges originals (neu1.png, neu2.png, neu3.png... sense acolorir) i ves a Filtres - Mapa - Compon un mosaic... Dona-li uns valors, per exemple, de 1.000 x 1.000, i es crearà una nova imatge que contindrà quatre vegades l'original. Acoloreix a cada imatge només un floc i desa-la en format PNG amb fons transparent. Finalment, puja-les de nou al Nodes o blog i canvia els URL del codi CSS.

PS2: Un cop pujada una imatge al Nodes o blog, ja no es pot modificar. Si vols provar una nova versió, hauràs de pujar-la com a imatge nova i ajustar el codi CSS amb el nou URL que et surti per a cada imatge. Quan acabis, elimina de la mediateca les imatges que no facis servir, per no amuntegar fitxers inútils.