No funcionen els qüestionaris Hot Potatoes

No funcionen els qüestionaris Hot Potatoes

per ROSA MARIA FARRAN VALL -
Nombre de respostes: 19
Hola em dic Rosa Farran, de l'INS Manuel de Pedrolo de Tàrrega. Amb la nova actualització del Moodle no funciona cap dels qüestionaris que tinc elaborats amb Hot Potatoes. Espero que es pugui arreglar, perquè hi he deixat mitja vida. Us adjunto un enllaç a un dels cursos que tinc: https://educaciodigital.cat/iesmanueldepedrolo/moodle/course/view.php?id=2942

Moltes gràcies per endavant.

Rosa

En resposta a ROSA MARIA FARRAN VALL

Re: No funcionen els qüestionaris Hot Potatoes

per ANTONI GINARD LLADO -

     Hola, Rosa,

El problema que hi ha amb el mòdul d'integració del Hot Potatoes al Moodle (mod_hotpot) és que el seu autor i desenvolupador sembla tenir-lo abandonat. Ho pots veure aquí. Actualment, la versió més nova del Moodle que suporta és la 4.0 (a Àgora tenim la 4.1). Per part nostra, no podem aturar les actualitzacions del Moodle d'Àgora pel Hot Potatoes i tampoc ens podem fer càrrec del manteniment del mòdul.

Com que es tracta d'un mòdul força popular, és probable que l'autor o algú altre reprengui el seu manteniment. De tota manera, de cara al setembre / octubre, si la situació segueix igual, revisarem el codi i intentarem que segueixi funcionant a Àgora.


Salutacions,

Toni Ginard
Equip Àgora

En resposta a ANTONI GINARD LLADO

Re: No funcionen els qüestionaris Hot Potatoes

per ROSA MARIA FARRAN VALL -
Bona tarda,
Tal i com vaig informar el passat 4 d'agost, amb la nova versió de Moodle no funcionen les activitats fetes amb el mòdul Hot Potatoes. Tinc uns 7 cursos de Moodle, tots de l'àrea de Biologia i geologia, que inclouen moltes activitats Hot Potatoes, que he anat elaborant al llarg de dotze anys. És una feinada que no voldria que es perdés de la nit al dia. Us deixo un enllaç a un d'aquests cursos https://educaciodigital.cat/iesmanueldepedrolo/moodle/course/view.php?id=2178&section=-1. Us agrairia moltíssim si hi poguéssiu fer alguna cosa. Moltes gràcies per endavant,

Salutacions,
Rosa Farran
INS Manuel de Pedrolo de Tàrrega
En resposta a ROSA MARIA FARRAN VALL

Re: No funcionen els qüestionaris Hot Potatoes

per MONICA GRAU PRIETO -
Hola, Rosa,
de moment la situació no ha canviat. L'autor del connector no ha fet cap canvi. Mirarem que de cara a la pròxima actualització torni a funcionar a Àgora, però veient com està d'abandonat, et suggerim que busquis alternatives per a anar migrant les teves activitats com l'H5P o els mateixos qüestionaris de Moodle.

Fins ara,
Mònica
En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Re: No funcionen els qüestionaris Hot Potatoes

per ROSA MARIA FARRAN VALL -
Hola Mònica,
Gràcies per respondre'm tan ràpid. Això que dius de que potser podria tornar a funcionar de cara a la pròxima actualització, quan seria, en breu o d'aquí a molts mesos. És que jo tenia organitzada la meva tasca docent comptant amb totes aquestes activitats i ara haver de migrar totes les activitats a H5P o qüestionaris Moodle, em suposa una feinada gairebé impossible.

Rosa Farran
En resposta a ROSA MARIA FARRAN VALL

Re: No funcionen els qüestionaris Hot Potatoes

per ENRIQUE MANUEL GONZALVEZ APARICIO -
Estic d'acord amb Rosa, no pot ser que haguem fet la feinada de cal déu per a digitalitzar els materials durant anys i que ara d'una volada se'n vagi tot en orris, és una vergonya absoluta.

Migrar els continguts a H5P? Esteu de broma, o què? Que no estem parlant d'un parell d'activitats, parlem de centenars, au, home, va; i perquè d'aquí a no se sap quan en una nova actualització se'n vagi tot a pastar fang de nou? És la segona desfeta que pateixo amb una actualització de Moodle, i no n'hi haurà una tercera, no ens podeu tractar com si fóssim Sísifs, vinga a generar arxius que acaben a la paperera d'un dia per a l'altre, a partir d'ara, pdf, algun enllaç i fora, estic fins al capdamunt del menyspreu envers la nostra feina.
En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Re: No funcionen els qüestionaris Hot Potatoes

per PEDRO LUIS IBAÑEZ FERNANDEZ -
Al nostre centre tenim el mateix problema, us proposo que per tal de no perdre la feina amb la que contàvem per fer aquest curs (molts de nosaltres no fem servir llibre, treballem únicament amb moodle i tenim moltes activitats fetes amb Hotpotatoes i ja no tenim els arxius originals) tireu enrere l'actualització fins que el connector de Hotpotatoes sigui actualitzat o bé l'actualització que feu de moodle sigui compatible amb el connector de Hotpotatoes antic.
En resposta a PEDRO LUIS IBAÑEZ FERNANDEZ

Re: No funcionen els qüestionaris Hot Potatoes

per JOSE LUIS GARCIA VAZQUEZ -
Me sumo a la propuesta de tirar atrás la actualización. No solo por Hot Potatoes (que también, tengo una compañera que le pasa lo mismo que a Pedro Luis, Rosa Mª, ...) si no por el acceso a Nodes desde Moodle, cambios en los Blocs que ya no hay manera de encontrarlos, iconos (desde mi punto de vista) poco agraciados, ... Ventajas: ????
En resposta a JOSE LUIS GARCIA VAZQUEZ

Re: No funcionen els qüestionaris Hot Potatoes

per JOSE GERMAN PERALTA AGUILAR -
El nostre centre també té força activitats en Hot Potatoes. Tot i que ja havíem migrat alguna a qüestionaris, es una feina tediosa i feixuga.
Mentre esperem que el desenvolupador o la nova actualització de Moodle resolguen el problema, no podríeu crear un mecanisme de recuperació de les activitats per poder migrar-les? Per nosaltres és impossible si les activitats han desaparegut completament.
En resposta a JOSE GERMAN PERALTA AGUILAR

Re: No funcionen els qüestionaris Hot Potatoes

per Administrador/a Espai de suport -

Bon dia,

en primer lloc, ens agradaria comentar que el problema no és de la versió de Moodle d'Àgora, sinó del connector de Hot Potatoes que, des dels darrers anys han deixat de mantenir. La darrera versió és de fa més d'un any i aquesta no està validada ni aprovada per a Moodle 4.1.

Com sabeu el connector de Hot Potatoes és un connector que no ve amb el "core" de Moodle. Aquest connector fa anys que està instal·lat, però des de fa un parell de cursos ha anat donant problemes que hem pogut resoldre.

L'estat ara mateix és que hem restat revisant el codi de Hot Potatoes per tal de fer-lo compatible amb la nova versió del Moodle i no ha estat possible. No és viable mantenir un connector que està abandonat pel seu creador.

Durant la setmana vinent, canviarem la versió del Hot Potatoes per una versió que permet accedir-hi per poder-lo visualitzar i descarregar els fitxers. Aquesta versió tot i que mostri el Hot Potatoes, no funciona correctament, en fer clic a qualsevol botó, et fa fora de l'activitat.

El canvi de versió es farà perquè pugueu accedir als continguts pujats per descarregar-los en cas que no els tingueu, i què pugueu anar convertit dites activitats a d'altres formats com qüestionaris, activitats H5P...

De cara a l'actualització de l'estiu, i per tot el que hem explicat abans, s'eliminarà el Hot Potataoes de forma definitiva dels Moodle d'Àgora.

Ho trobareu explicat també a la sessió de Coordinació digital d'ahir.


Cordialment,
Equip d'Àgora

En resposta a Administrador/a Espai de suport

Re: No funcionen els qüestionaris Hot Potatoes

per DIEGO LUIS GIL CABEZAS -
He trobat en el fòrum en anglès de Moodle que un tal Gordon Bateson va fer els arranjaments fa més d'un any al mòdul HotPot per a fer-lo compatible amb Moodle 4.x.

https://moodle.org/mod/forum/discuss.php?d=433113#p1762819

Ens podeu dir si aquest mòdul pot funcionar en el Moodle d'Àgora?

Salutacions,





En resposta a DIEGO LUIS GIL CABEZAS

Re: No funcionen els qüestionaris Hot Potatoes

per ANTONI GINARD LLADO -

     Hola, Diego,

El Gordon Bateson és el creador i desenvolupador del connector que permet integrar el Hot Potatoes al Moodle. Pràcticament tot ho ha fet ell i és l'única persona que el coneix en profunditat.

El codi font del connector està publicat en aquest repositori de GitHub. Si t'hi fixes, el darrer canvi que va fer és de fa poc més d'un any. Aquesta versió és la mateixa que té publicada a Moodle.org i és la mateixa que tenim actualment a Àgora. La versió que teniu al Moodle la podeu veure si entreu amb l'usuari admin i aneu a Administració | Connectors | Mòduls d'activitats | Gestió d'activitats.

A la fitxa d'aquest connector a Moodle.org, hi indica que la versió més alta suportada actualment és la 4.0, mentre que a Àgora tenim la 4.1:


Fa uns anys, el Gordon treia versions noves del connector compatibles amb cada actualització del Moodle, fins i tot abans que es publiquessin les versions finals, cosa que li va suposar guanyar diverses insígnies Early Bird. Però des de la versió 3.9 del Moodle, la cosa ha canviat i, actualment, no està actualitzant el connector. Potser en algun moment en reprèn el desenvolupament, però no podem dependre d'això.

Per una altra banda, si fas una ullada a les versions del Moodle, veuràs que a partir de l'11 de desembre, les versions de la 4.0 cap enrere queden fora de manteniment, així que no podem passar el curs amb cap d'aquestes versions. És una qüestió de seguretat i de suport bàsic.


El Hot Potatoes té moltes funcionalitats i la seva integració és complexa. Potser és una tasca massa gran perquè recaigui en una sola persona, però és així com ha funcionat des de la seva creació. Per part nostra, no disposem de recursos per dedicar al manteniment d'aquest connector, així que no tenim cap altra opció.


Salutacions,

Toni Ginard
Equip Àgora

En resposta a Administrador/a Espai de suport

Re: No funcionen els qüestionaris Hot Potatoes

per JOSE GERMAN PERALTA AGUILAR -
Bona tarda,
Gràcies per facilitar l'accés als fitxers Hot Potatoes. He pogut accedir-hi i descarregar-ne alguns.
Tanmateix, quan he intentat convertir-los en qüestionaris amb l'eina d'importació, dóna el missatge d'error següent:

Exception : implode(): Argument #2 ($array) must be of type ?array, string given

És conseqüència de la manca d'arranjament que heu explicat?
Sense aquest pas, la tasca de recuperar les activitats és inabastable, ja que implica la mateixa feina que crear-les de nou...
En resposta a JOSE GERMAN PERALTA AGUILAR

Re: No funcionen els qüestionaris Hot Potatoes

per MONICA GRAU PRIETO -
Hola, Jose,
doncs sembla que aquesta funcionalitat tampoc acaba de funcionar, mirem de revisar-ho i us diem alguna cosa.

Fins ara,
Mònica
En resposta a Administrador/a Espai de suport

Re: No funcionen els qüestionaris Hot Potatoes

per DIEGO LUIS GIL CABEZAS -
Hola,

Acabo de veure que puc obrir les activitats HotPotatoes del meu curs de Moodle i que fins i tot he pogut realitzar correctament les activitats. Voldria preguntar si ja s'ha resolt el problema o és que heu fet una solució temporal. He comprovat que la versió de Moodle que tenim instal·lada és la 4.1.6.

Salutacions,
En resposta a DIEGO LUIS GIL CABEZAS

Re: No funcionen els qüestionaris Hot Potatoes

per ROSA MARIA FARRAN VALL -
Hola,
Jo també ho acabo de comprovar i les activitats HotPotatoes dels meus cursos funcionen correctament. Moltes gràcies per haver-ho resolt.
Salutacions
En resposta a ROSA MARIA FARRAN VALL

Re: No funcionen els qüestionaris Hot Potatoes

per ROSA MARIA FARRAN VALL -
Hola novament,
Hi ha una cosa important que heu de saber. De moment les activitats HotPotatoes funcionen correctament, però us recomano que NO MODIFIQUEU ELS AJUSTOS (ni el control d'accés, ni les qualificacions,...) perquè llavors es desconfiguren (apareix un botó a la part de sota que diu Continuar) i ja no tornarà a funcionar. Aquest problema ja havia passat en altres ocasions i ho anaven arreglant. Però vista la fragilitat actual, jo us recomano que NO MODIFIQUEU RES DELS AJUSTOS DE L'ACTIVITAT.
Salutacions
En resposta a ROSA MARIA FARRAN VALL

Re: No funcionen els qüestionaris Hot Potatoes

per MONICA GRAU PRIETO -
Rosa, Diego,
els problemes amb el Hot Potatoes no s'han resolt, el que es va fer va ser canviar a la versió anterior per tal que pugueu recuperar els fitxers en cas que no els tinguéssiu.

Fins ara,
Mònica
En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Re: No funcionen els qüestionaris Hot Potatoes

per DIEGO LUIS GIL CABEZAS -
Doncs no entenc la resposta que em vau donar el 2 d’octubre:
“ la versió més alta suportada actualment és la 4.0, mentre que a Àgora tenim la 4.1”.
Com deia en el missatge anterior, la versió que tenim instal·lada al nostre centre és la 4.1.6, per tant, els HP no haurien de funcionar i en canvi sí que ho fan.
En resposta a DIEGO LUIS GIL CABEZAS

Re: No funcionen els qüestionaris Hot Potatoes

per MONICA GRAU PRIETO -
Hola, Diego,
la versió que hem posat ara és parcialment funcional, no falla com la darrera, però tampoc funciona bé. Amb la darrera versió no podíeu accedir als paràmetres de l'activitat per recuperar els fitxers i amb aquesta anterior sí que és possible.

Fins ara,
Mònica