Instal·lació servidor propi

Instal·lació servidor propi

per JOSEP TORNE LLAVALL -
Nombre de respostes: 3

Hola,

M'agradaria instal·lar Nodes al servidor propi del nostre centre.

Hi ha algun manual, o indicacions mínimes per poder-ho fer?


Gràcies

En resposta a JOSEP TORNE LLAVALL

Re: Instal·lació servidor propi

per ANTONI GINARD LLADO -

     Hola Josep,

El codi d'Àgora-Nodes està dissenyat per ser un component d'Àgora. Això significa que no està preparat per funcionar sense “la resta” del codi (Moodle, el portal i la capa multisite). Certament, es podria preparar una versió standalone, però no ho hem fet perquè no la necessitem i suposaria un esforç de manteniment. I, a conseqüència d'això, tampoc hi ha cap documentació sobre com fer-ho.

Si tens coneixements de programació en PHP, pots modificar els fitxers de configuració d'Àgora per tal d'aconseguir que Nodes funcioni separat de la resta d'Àgora. En cas contrari t'ho desaconsello perquè no és trivial.

Si vols tenir l'aplicació funcionant en el teu ordinador, pots provar la màquina virtual de desenvolupament. Si ho fas, has de tenir en compte que està configurada sense seguretat, així que no es pot fer servir com a lloc web real.

Una qüestió important a tenir en compte és que Àgora està pensat com a un servei, no com a un producte. Això vol dir que la part més rellevant no és l'aplicació en si, sinó que els centres tingueu una web funcional sense necessitat de tenir coneixements tècnics. És crític mantenir l'aplicació actualitzada en termes de pegats de seguretat i realitzar còpies de seguretat periòdiques. A més, si teniu la web a Àgora i necessiteu suport, ens podreu contactar per ajudar-vos, mentre que si la teniu a qualsevol altre lloc, ho haureu de resoldre sols.

L'experiència ens ha mostrat que les webs en servidors dels centres solen dependre d'una o dues persones i, en cas que aquestes persones clau deixin el centre, tot queda penjant d'un fil.


Salutacions,

Toni Ginard
Equip Àgora

En resposta a ANTONI GINARD LLADO

Re: Instal·lació servidor propi

per JOSEP TORNE LLAVALL -
Gràcies per la resposta.

Seria molt interessant poder configurar-lo en un altre servidor.
Provo una altra via: El tema NODES està disponible per a poder ser instal·lat en una instal·lació estàndar de Wordpress?

Salut!

Josep
En resposta a JOSEP TORNE LLAVALL

Re: Instal·lació servidor propi

per ANTONI GINARD LLADO -
Hola Josep,

Els temes de Nodes fan servir funcions pròpies d'Àgora. Si els vols utilitzar fora d'Àgora, hauràs d'incloure dos connectors addicionals. Si ho vols provar, pots descarregar el codi aquí: https://github.com/toniginard/nodes_themes.

Insisteixo en que Nodes és un servei, no un producte. Assegura't bé de que teniu tot el necessari per mantenir un servidor propi abans de llençar-t'hi.


Salutacions,

Toni Ginard
Equip Àgora