Grups i agrupaments

Grups i agrupaments

per MARIA CARMEN MORESO MATEOS -
Nombre de respostes: 6

Bona tarda,

Estem intentant configurar grups i agrupaments per tal que el professorat pugui corregir algunes de les tasques, o altres activitats amb grups . Hem vist com funcionen els grups i agrupaments,  però necessitem tenir en un mateix curs d'una banda els grups A B  C D... com a grups classe, i d'altra els grups cooperatius 01, 02,02, 03, 04... 

 Malgrat jugar amb els grups i agrupaments, quan tenim un alumne en un grup classe i en un grup cooperatiu, no se'ns configura bé. Només hem aconseguit que funcioni: posar notes a un membre del grup i que ho repliqui adequadament a tot els grup cooperatiu quan l'alumnat està posat en un sol grup. Per exemple: nosaltres necessitem que l'alumne XXX formi part d'una banda del grup B per poder filtar per grups classe quan són tasques individuals i d'una altra per grups cooperatius quan són tasques que volem avaluar amb grups cooperatius.

És a dir no és que necessitem que uns grups vegin o facin unes tasques, això ja ho fem amb restriccions sinó que necessitem saber si podem tenir els alumnes al grup classe i al grup cooperatiu  a la vegada per poder filtrar i avaluar d'una manera o d'una altra segons ens convingui en funció de la tasca.

Adjuntem una tasca on hem configurat grups i agrupaments però que no ens funciona a la que combinem grup classe i grup cooperatiu.




En resposta a MARIA CARMEN MORESO MATEOS

Re: Grups i agrupaments

per MONICA GRAU PRIETO -
Hola, Carme,
efectivament és un tema complex.
El que jo et diria és que el concepte de grup i agrupament a Moodle és el contrari del que pensem (almenys del que jo entenc), per treballar com comentes caldria que fessis:
  • Grups: seria l'equivalent als grups de treball (petits grups), no el grup-classe.
  • Agrupaments: que continguin els grups de treball i tots ells formarien el grup-classe
D'aquesta manera podràs configurar trameses per grups de treball i fins i tot agrupaments. Fes una ullada a veure si canviant el concepte et funciona com necessiteu.

Fins ara,
Mònica
En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Re: Grups i agrupaments

per MARIA CARMEN MORESO MATEOS -
Bon dia Mònica,

El concepte, després de llegir la documentació m'ha quedat clar. Els agrupaments són conjunts de grups. El problema és que si hi ha tasques que han de ser corregides com a grup classe i tasques com a grup cooperatiu, a l'hora de fer el feedback el professorat no pot seleccionar per agrupaments, sinó només per grups. La qual cosa m'obliga a fer grup classe + grup cooperatiu, i per tant l'alumne forma part de 2 grups, llavors ja no funciona. La pregunta és:  una tasca  a l'hora de corregir  es pot filtrar per agrupaments, aquesta seria una possible solució?

Gràcies. 

Com que el treball cooperatiu forma part de la nostra metodologia de treball, ens aniria bé poder avaluar al grup cooperatiu i no haver de replicar el grau d'assoliment i el comentari a cada membre del grup, però a la vegada hi ha moments en què necessitem avaluar a cada membre del grup classe individualment. 
En resposta a MARIA CARMEN MORESO MATEOS

Re: Grups i agrupaments

per MONICA GRAU PRIETO -
Hola, Carme,
efectivament no deixa filtrar per Agrupament. En aquest cas només tens dues opcions, avaluar els petits grups quan la nota i comentari és el mateix per a tothom, o avaluar de forma individual en tasques que no siguin de grup.

Fins ara,
Mònica
En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Re: Grups i agrupaments

per MARIA CARMEN MORESO MATEOS -
Sí, però el problema és no poder tenir grups classe i grups cooperatius a la vegada. ja que si tens grups classe i grups cooperatius diu que l'alumne està en més d'un grup i no funciona.
En resposta a MARIA CARMEN MORESO MATEOS

Re: Grups i agrupaments

per MONICA GRAU PRIETO -
Hola, Carme,
estic convençuda que heu fet un munt de proves així que igual em repeteixo en possibles solucions.

Hem provat a crear aquesta estructura de Grups:
  • Grup-classe1
  • Grup-classe2
  • Grup cooperatiu 1
  • Grup cooperatiu 2
  • Grup cooperatiu 3
  • Grup cooperatiu 4

I els següents agrupaments
  • Agrupament1Tasca1 --> Grup cooperatiu 1 + Grup cooperatiu 3
  • Agrupament2Tasca1 --> Grup cooperatiu 2 + Grup cooperatiu 4

Suposem que l'alumne està a 2 grups, un cooperatiu i un grup classe, si en el moment de definir la tasca, tries per exemple l'agrupament "Agrupament1Tasca1", la tasca s'envia només als membres del grup petit. Crec que amb aquesta configuració podríeu arribar a configurar les tasques, però hauríeu de fer-ne dues (si teniu 2 grups classe) una per a cadascun dels agrupaments. A l'hora de trametre, com està definit l'agrupament amb els dos grups cooperatius, el sistema no té en compte el grup on està tot l'alumnat.

A la propera tasca, on canviarien els grups de treball possiblement, caldria definir nous grups petits i nous agrupaments que incloguin els grups petits i definir la tasca pel grup classe+l'agrupament.

No se si m'he explicat prou bé, ja em diràs si això ho heu provat o no. Realment Moodle podria contemplar aquesta opció amb més facilitats de les que dóna ara.

Fins ara,
Mònica

En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Re: Grups i agrupaments

per MARIA CARMEN MORESO MATEOS -
Bon dia,

En principi m'ha funcionat creant un agrupament amb els grups cooperatius, he fet un altre agrupament amb els grups classe tot i que aquests no els necessito com a agrupament ja que estan definits com a grups classe, però sinó els tenia tots en agrupaments no em funcionava (crec), he fet moltes proves diferents. 
Suposo que l'agrupament em serveix per totes les activitats del curs que vulgui amb aquest agrupament, ja que veig que va augmentant el número d'activitats a mesura que definim els paràmetres a activitats de grup.

0CROGUzM6MQdZE5mvM9PITY7cgLFSVyZGuUOYRmuonBWI2t0V0vd2zcccOlzbWKMrN_Y_5jt-4DIkPzjbepg7k-TxbmHqYuvzjf44lSwyXxT1izXyq93LQb62hXux8gmQ9oD-io3JeyAL9d78JJYM64WlAyhyI0eHS7YY3DoPKpr-BhcyH5oSZ0PRQ
Gràcies per l'ajuda.