Problemes importants amb un curs

Problemes importants amb un curs

per MIREIA GRANE SURIÑA -
Nombre de respostes: 4

Hola,

Us passo l'enllaç al curs de francès de 4t d'ESO de l'Institut La Llauna de Badalona.

https://educaciodigital.cat/ieslallauna/moodle/course/view.php?id=3365

Ahir a la tarda la professora es va connectar cap a les 7 de la tarda i va veure que li havien esborrat recursos. Mirant el seu perfil he vist que a les cap a les 3 de la tarda algú s'hi va connectar des d'una IP estranya  i va tenir problemes per accedir-hi però que quan ho va fer, va reiniciar el curs i va esborrar coses, també va ocultar el curs. Sembla com si algú s'hi hagués connectat amb la seva contrasenya amb una IP oculta? No us envio captures de pantalla perquè conté dades personals. 

La professora ja ha canviat la contrasenya. Podem saber què ha passat? Es pot recuperar el que li van esborrar? Malauradament no tenia una còpia de seguretat.

Gràcies,

En resposta a MIREIA GRANE SURIÑA

Re: Problemes importants amb un curs

per MONICA GRAU PRIETO -
Hola, Mireia,
per sort els fitxers esborrats es troben a la paperera, els podeu trobar i restaurar des d'aquí: https://educaciodigital.cat/ieslallauna/moodle/admin/tool/recyclebin/index.php?contextid=139332

Veiem que el curs no té tasques o qüestionaris per tant, tot i el reinici, sembla que no s'ha perdut qualificacions perquè no n'hi havien.

Mireu a veure si restaurant els fitxers esborrats en teniu prou i sinó ens ho dieu i demanem una còpia de seguretat del vostre Moodle.

Pel que fa als registres sense IP són accions que es fan de forma automàtica, en aquest cas:


Aquests que són els que heu vist són les còpies de seguretat que fa el Moodle de les activitats o recursos que s'eliminen. És a dir, el que trobareu a l'enllaç que us he passat a l'inici del missatge.

Hem revisat tots els registres disponibles del vostre Moodle i no hi ha cap altre usuari que s'hagi connectat des de la IP des d'on ahir es van fer els canvis. Mirarem si podem esbrinar alguna cosa però de moment, no et podem assegurar descobrir qui ha pogut fer aquesta intrusió.

Fins ara,
Mònica
En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Re: Problemes importants amb un curs

per MIREIA GRANE SURIÑA -
Hola,

Moltes gràcies. El hem restaurat. Si ho podeu esbrinar, ens quedarem més tranquils. Mai ens havia passat una cosa així!

Mireia
En resposta a MIREIA GRANE SURIÑA

Re: Problemes importants amb un curs

per MONICA GRAU PRIETO -
Hola, Mireia,
hem anat revisant la IP des d'on es van fer els canvis i no hem trobat cap usuari que hagi accedit des d'aquella IP ni al vostre Moodle ni ha d'altres en el darrer mes. Malauradament serà molt difícil saber què ha passat.

Fins ara,
Mònica