Incidència greu: Qüestionari de preguntes aleatòries es tanca sol

Incidència greu: Qüestionari de preguntes aleatòries es tanca sol

per JORDI MARFULL SALAS -
Nombre de respostes: 3

Hola ,

Aquesta setmana he fet amb els meus alumnes (4 grups de 2nESO) un qüestionari (=examen), temporitzat a 20 minuts, amb només dues preguntes aleatòries, cadascuna de les quals escull una pregunta entre 11 possibilitats de preguntes diferents (totes del tipus resposta oberta exactament idèntiques (fetes per còpia), a cada pregunta només varia el número de l’exercici que ha de fer l’alumne (exercici que s'ha de fer en una aplicació web fora de Moodle) i es demana la tramesa del pdf de l’exercici un cop resolt.

El cas és que dilluns 15/11 a les 12:04 als pocs minuts de començar el qüestionari amb un primer grup (2nD) en alguns alumnes se’ls hi va tancar el qüestionari (que sempre els configuro a un únic intent). Van començar a “caure” molts en picat l’un darrera l’altre, tot i que no els hi va passar a tots els alumnes. Per solucionar-ho, i com que tot just feia poc que l’examen havia començat, vaig modificar el nombre d’intents de 1 a 3, i els hi vaig dir que tornessin a començar (encara tenia prou marge de temps com perquè els alumnes afectats per l’expulsió de Moodle poguessin fer l’examen en un nou intent). Però el problema greu va ser que en alguns se’ls va tancar quan ja portaven força estona en el primer intent i al tornar a començar en un segon intent, el que tenien fet del primer intent (l’exercici fet en pdf fora de Moodle), no els hi servia per a res en un segon intent (molt minuts de feina perduts) ja que la possibilitat de que en el segon intent els hi tornés a sortir el mateix exercici és molt remota. Algun alumne/a fins i tot em va dir que se li va tancar el qüestionari més de 2 cops. Al final els hi vaig haver de dir que l’examen quedava anul·lat per incidència tècnica del servidor, que no tindria en compte la nota i que el repetiríem dimarts vinent a la mateixa hora.

Ahir dimarts 16/11 a les 15:37 vaig fer el mateix qüestionari amb un altre grup (2nB). No hi va haver cap problema.

Poc després, el mateix dimarts 16/11 a les 16:38, vaig tornar a fer el qüestionari amb un tercer grup (2nC), i va tornar a passar el mateix que m’havia passat amb el primer grup de dilluns 15/11. Excepte algun alumne, a la majoria se’ls hi va tancar el qüestionari en algun moment, alguns al pocs segons o minuts d’haver-lo començat, però altres ja portaven força estona fent-lo i la feina feta no els hi va servir per a res en un segon intent (ja l'havia configurat a 3 intents per si un cas).

En definitiva, és un problema molt i molt greu que es tanquin els qüestionaris mentre s'estan fent, perquè no puc confiar en fer els exàmens per Moodle si no hi han garanties de que no es tancaran els qüestionaris abans d'acabar l'intent.

Podeu trobar quin ha estat el problema? Divendres vinent 19/11 torno a fer aquets mateix examen amb un quart grup (2nA), i dilluns vinent 22/11 el repeteixo amb el primer grup (2nD), i m'agradaria saber la causa del problema i si es pot solucionar d'alguna manera perquè no em torni a passar el mateix que dilluns amb 2nD i dimarts amb 2nC i que tot vagi bé com amb el grup  de 2nB.

Tots els ordinadors de l'aula són idèntics, bastant nous, uns NUC i5 amb Windows 10, connectats per xarxa (no per Wi-Fi), és la millor aula d'informàtica que tenim a l'institut. Tots els qüestionaris dels 4 grupos són idèntics. Estan fets per còpia del primer que vaig fer, únicament vaig modificar la restricció d'accés i la data i hora de realització dela prova. Les 11+11 preguntes aleatòries també les vaig fer per còpia, totes són idèntiques, variant només el nº d'exercici que cal fer. No ho entenc. Alguna vegada molt ocasionalment en algun/a alumne/a se li havia tancat un qüestionari mentre l'estava fent (sempre havia pensat que per problema de l'alumne/a) però no aquesta caiguda general, i que a més tinc clar que no ha estat problema dels alumnes per clicar on no tenen que clicar (per exemple a "Acaba l'intent").

Us deixo els enllaços dels 3 qüestionaris fets fins ara amb els tres grups per si us serveix per esbrinar alguna cosa.

Moltes gràcies per endavant,

Jordi

Enllaços al qüestionaris fets:

  • 15/11/2021 12:00-12:30 Q5_U1 (Grup 2nD) Assistència: 19 alumnes

  • 16/11/2021 15:30-16:00 Q5_U1 (Grup 2nB) Assistència: 15 alumnes

  • 16/11/2021 15:30-16:00 Q5_U1 (Grup 2nB) Assistència: 16 alumnes

 


En resposta a JORDI MARFULL SALAS

Re: Incidència greu: Qüestionari de preguntes aleatòries es tanca sol

per MONICA GRAU PRIETO -
Hola, Jordi,
hem revisat els servidors i en les hores que detalles no s'ha donat cap problema.
Estem fent proves a veure si esbrinem on pot estar el problema.
Vas arribar a veure què els passava als alumnes, se'ls tanca la finestra? els surt un missatge de tancament de sessió?

Seguim investigant a veure si us podem donar alguna resposta al problema però de moment, no hem trobat cap mal funcionament que pugui ser la causa dels errors.

Fins ara,
Mònica
En resposta a JORDI MARFULL SALAS

Re: Incidència greu: Qüestionari de preguntes aleatòries es tanca sol

per JORDI MARFULL SALAS -
Hola Mònica,

Primer que res comentar-te que ara m'he adonat que hi ha un error en el títol que vaig posar en el tercer dels enllaços. On diu 16/11/2021 15:30-16:00 Q5_U1 (Grup 2nB) Assistència: 16 alumnes havia de dir 16/11/2021 16:30-16:55 Q5_U1 (Grup 2nC) Assistència: 16 alumnes. En el cos del missatge està bé, crec que aquest lapsus pel "retalla i enganxa" no afecta per a res entendre la descripció del problema.

Respecte al que em preguntes, no els hi surt cap missatge d'error en pantalla. Tampoc se'ls hi tanca la seva sessió a Moodle. Es tanca el qüestionari com quan s'acaba el temps per haver superat l'hora límit temporitzada per la realització del qüestionari o quan es supera el límit de temps per a fer-lo. 

Pensant quina pot haver estat la causa que pugui haver originat aquesta incidència, em pregunto si l'hora que hi hagi en els ordinadors quan es fa el qüestionari pot afectar al normal desenvolupament de la prova. És a dir, per exemple el primer dels qüestionaris (el de 2nD) estava configurat perquè s'obrís dilluns 15/11 a les 12:00 i es tanqués a les 12:30. Moodle on agafa l'hora? De l'ordinador??? Espero que no, perquè sovint les hores o dates que apareixen als ordinadors no és la correcta. De tota forma el que no puc entendre és que amb el grup que vaig fer classe amb ells dimarts 16/11 entre les 15:00 i les 16:00 (2nB), amb el qüestionari temporitzat per a fer-lo 16/11 entre les 15:30 i 16:00 no hi va haver cap problema, i en canvi amb el grup que vaig tenir classe a continuació (2nC), entre les 16:00 i les 16:55, amb el qüestionari temporitzat entre les 16:30 i les 16:55 se'ls hi va tancar a tots els alumnes excepte almenys a un (Ics A. Q.), i a posteriori, quan van començar a tancar-se els qüestionaris de gairebé tothom, vaig desmarcar la data i hora de tancament perquè al menys els que havien tornat a començar la prova tinguessin temps per a fer la prova i no se'ls hi tanqués a les 16:55, que en principi és quan s'acaba aquella classe (i dimarts 16:55 ja no tenen més classes després de la meva).

Mateixa aula, mateixos ordinadors, mateixos qüestionaris. No ho puc entendre de cap de les maneres. Espero que trobem l'entrellat perquè sinó, almenys per a mi, on absolutament tot ho avaluo per Moodle, em resultarà un problema molt gran.

Jordi
En resposta a JORDI MARFULL SALAS

Re: Incidència greu: Qüestionari de preguntes aleatòries es tanca sol

per MONICA GRAU PRIETO -
Hola, Jordi,
hem fet moltes proves al vostre Moodle amb còpies dels mateixos qüestionaris i no hem estat capaços de reproduir l'error. També hem revisat la llista d'incidències de Moodle relacionades amb els qüestionaris i no n'hem trobat cap de semblant. Hem revisat també les hores dels 12 servidors d'Àgora i totes són correctes. Pel que fa a l'hora dels ordinadors, hi ha una funcionalitat del propi Moodle que solventa errors en cas de tenir l'hora malament. Hem provat també a treure la xarxa de l'ordinador on hem fet les proves durant l'execució del qüestionari i tampoc ha fallat.

Seguirem investigant però de moment no et podem dir massa més. De cara a l'examen de demà, jo trauria l'hora de tancament i deixaria els 20m per fer la prova.

No creiem que tingui tampoc res a veure però, ens pots dir amb quin navegador i versió acostumen a treballar els alumnes?

Fins ara,
Mònica