Wiris

Re: Wiris

per LLUIS SABATE SANZ -
Nombre de respostes: 4
hola Francesc,

Veig que tens un visió més objectiva, i també que es coneixedor de més informació, o com a minim de la que jo sé. gràcies per la teva aportació.

Lo que ens ha fastidiat o com a mínim a mi, es trobar-me en tot el material inutilitzar, d'avui per demà.

Jo entenc el que tu comentes, els connectors que parles ( ClickEdu, Vicens Vives, Continguts remots ,Wiris), són elements de pagament, però el departament no paga res ( les llicencies ) , ja que d'aquests connectors ja que es desició de cada centre, els vulgui usa i paga. I si es poses en curs públic, estariem en la mateixa similar.

LLavors serà parla amb l'empresa, comprar les licències i que els centre assumeixi el cost?. Com d'una editorial es tractes.
La qüestió es que els preus que demanent per un centre penso que són cars, ja que no hi ha material fet i tot es creació dels usuraris. Apart un centre pot negociar poc, però el departament té molt força i podriem aconseguir un tracte molt millor.( que també pinta de ser llarg).

O que proposaris fer ? Que en tot problema, tot punt de vista és bo.

També el tema de dates ha sigut tot molt precipitat, que ha sigut a principi de curs, sense un previ avís aparent. d'aquí el nerviosisme.

Salut,
En resposta a LLUIS SABATE SANZ

Re: Wiris

per FRANCESC BUSQUETS BURGUERA -
Hola Lluís,

Entenc perfectament la frustració i l'enuig que suposa veure que els materials que has estat preparant, i amb el que comptaves per treballar amb els alumnes, hagi deixat de funcionar d'un dia per l'altre.

El que passa és que, per tot el que explicava abans, és segur que la solució no serà immediata. Primer caldrà convèncer la direcció del Departament que aquest servei és necessari (per això és important enviar missatges!) i que ha d'assumir el cost que marqui l'empresa. Si això s'aconsegueix, caldrà destinar-hi una partida pressupostària i obrir un procés de contractació pública. Finalment, hi ha el risc que l'empresa adjudicatària no sigui la mateixa, i que tinguem un producte amb funcionalitats similars però incompatible amb els materials actualment creats amb Wiris. En els plecs de condicions dels concursos públics no es poden esmentar marques comercials, ni obligar a complir amb formats de document que no siguin públics i oberts.

I, amb tot, penseu que aquests materials seguiran lligats en tot moment a les decisions comercials que vulgui adoptar l'empresa. Aquesta és la principal diferència entre les solucions de programari lliure com Moodle (que pot prestar qualsevol proveïdor en qualsevol moment) i les propietàries, on depens sempre d'una única empresa.
En resposta a FRANCESC BUSQUETS BURGUERA

Re: Wiris

per LLUIS SABATE SANZ -
hola,
fa dies que li dono voles al tema de wiris, que si em de pagar licències, això te el dies comptats. Llavors alguna alternativa a wiris? vaig utilitzar el H5P, em va pareixer mig interresant, el problema que no sabia com modificar l'activitat i no podia veure els diferents intents de l'alumne.

El tema és ,els alumnes en el meu centre trobo que són poc treballador i els demano moltes tasques amb els qüestionaris de wiris, perquè el feedback és molt ràpid i immediat.

El cop te vaig utilitzar H5P, es vaig veure fresc, però molt limitat, però clar vaig poder sols baixar una activitat, però en cap moment la podia editar modificar, etc.. sols que l'activitat ja cumplia el proposit.

Llavors la meva pregunta es: hi ha algun forma, de fer Qüestionaris oberts, no tipus test, A,B,C,D , i que tinguin moltes possibilitats d'un sol cop, i que pugui veure tots el intents que hagin fet i els errors?.

es a dir, vull que els alumnes practiquin priporitat d'operacions, i creo un exercici a+b : c +d, on a,b,c,d siguin variables aleatories, i evidenment autocorrectiu, que no sigui tipus test, ho tingui 6 opcións però que canvii l'ordre, no un kahhot, que si en fas un cop ja esta acabat, ja que el qüestionari que vull sigui cada cop "diferent".
Despres alterar aquest qüestionari a (a+b) : c+d i tenir un altre cop múltiples possibilitats.
el que vull dir que l'alumne no pugue preveure el resultat abans de fer-lo.
l'alumne i professor pugui revisar cada intent, per millorar dels errors.
Salut,
En resposta a LLUIS SABATE SANZ

Re: Wiris

per LIVIA MARGARITA GARCIA SANCHEZ -
Sí que tenim aquesta opció, són les primeres opcions que surten quan afegeixes una pregunta a un qüestionari: les preguntes calculades (tenen un "icono" negre, les preguntes de wiris són de color vermell. Però no totes les negres, només les calculades tenen l'opció de treballar amb valors variables.

Vaig deixar un enllaç en aquest fòrum, d'una carpeta meva al drive on posaré aquestes preguntes que tinc creades al meu banc de preguntes. (malauradament no he tingut temps de fer-ho
A veure si puc fer-ho aquest cap de setmana
En resposta a LIVIA MARGARITA GARCIA SANCHEZ

Re: Wiris

per LLUIS SABATE SANZ -
hola,
ho he estat mirant, però clar en trobo en certes limitacions.

entenc que aquesta opció dona 11 possibles resultats?
despres una altra pregunta si es volen formar 2 preguntes del mateix enunciat, com s'ha de fer?

perquè d'aquesta forma no puc forma dues preguntes, sols puc formular 1.
els comodins entenc que son les variables aleatories, es poden fer variables de paraules?

Salut,