Wiris

Wiris

per M. DEL MAR SUÑE BONSFILLS -
Nombre de respostes: 78

Al nostre centre utilitzem wiris per crear preguntes de càlcul. Han deixat de funcionar. Surt un missatge d'error en totes les preguntes.

En resposta a M. DEL MAR SUÑE BONSFILLS

Re: Wiris

per MONICA GRAU PRIETO -
Hola, M. del Mar,
ens pots facilitar un enllaç a un curs on puguem veure aquest error?

Fins ara,
Mònica
En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Re: Wiris

per M. DEL MAR SUÑE BONSFILLS -

Aquí tens l'enllaç: https://educaciodigital.cat/iesgoya/moodle/course/view.php?id=442

El missatge que surt és aquest:

Sorry! The system can not generate one of the questions of the quiz. <br />Maybe there is a temporary connection problem right now. <br />Maybe the question algorithm has a bug, and fails sometimes. <br />Maybe it will fail always. <br />Don't panic... <br />You can retry the quiz, without penalty, just clicking Continue. <br />You can also tell the Teachers that there is an issue with the question titled: 'OC 5a'


Aquest cap de setmana havia comprovat que funcionaves bé les preguntes programades amb la wiris i avui no en funciona cap.

En resposta a M. DEL MAR SUÑE BONSFILLS

Re: Wiris

per MONICA GRAU PRIETO -
Hola, M. del Mar,
ho revisem i mirem de resoldre-ho de seguida. A priori diria que en aquest cas no és un tema de límit d'ús de Wiris.

T'avisarem quan estigui resolt.

Fins ara,
Mònica
En resposta a M. DEL MAR SUÑE BONSFILLS

Re: Wiris

per MONICA GRAU PRIETO -
Hola, M. del Mar,
pel que em vist no és un problema generalitzat, per tant, podria ser que fos el que comenta en Francesc Busquets.
Nosaltres seguirem investigant, però de moment, et recomanem que et posis en contacte amb Wiris a support@wiris.com perquè et diguin si l'error pot estar donant-se per haver superat el límit de fórmules al vostre Moodle. Nosaltres no hem actualitzat ni fet cap canvi sobre aquest plugin.

Fins ara,
Mònica
En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Re: Wiris

per M. DEL MAR SUÑE BONSFILLS -

Moltes gràcies. Contactaré amb Wiris directament.

De tota manera, el nostre centre no fa servir Wiris en el Moodle de forma gratuïta. Paguem la llicència des de fa 10 anys. 

En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Re: Wiris

per LLUIS SABATE SANZ -
En resposta a LLUIS SABATE SANZ

Re: Wiris

per MONICA GRAU PRIETO -
Hola, Lluís,
de moment et recomanem que et posis en contacte amb Wiris a support@wiris.com perquè et diguin si l'error pot estar donant-se per haver superat el límit de fórmules al vostre Moodle. Nosaltres no hem actualitzat ni fet cap canvi sobre aquest plugin.

Fins ara,
Mònica
En resposta a M. DEL MAR SUÑE BONSFILLS

Re: Wiris

per FRANCESC BUSQUETS BURGUERA -
Tal com s'explica en aquesta pregunta freqüent, els serveis que ofereix l'empresa "Wiris" tenen un nombre limitat d'usos gratuïts i, a partir d'aquí, requereixen l'activació d'una llicència d'ús:
https://educaciodigital.cat/moodle/moodle/mod/glossary/view.php?id=461&mode=entry&hook=181

El model de servei que s'aplica a Àgora/Eix permet incorporar connectors de codi obert compatibles amb la llicència GPL v3 de Moodle. La majoria de connectors són funcionals per si mateixos, però n'hi ha uns pocs que requereixen la connexió a serveis externs amb una llicència d'ús específica. Aquest seria el cas dels connectors de ClickEdu, VicensVives, Continguts Remots (llibres digitals d'editorials que funcionen amb el sistema Marsupial) o el mateix Wiris.

Fins ara, i pel que ens ha explicat l'empresa, Wiris aplicava una política laxa pel que fa al nombre d'operacions matemàtiques i altres recursos que cada centre podia utilitzar gratuïtament. Aquest curs, però, sembla que han canviat les condicions. En tot cas, els centres interessats a seguir utilitzant aquest servei us hauríeu de posar en contacte amb l'empresa per consultar quines són aquestes noves condicions.

En resposta a FRANCESC BUSQUETS BURGUERA

Re: Wiris

per JAVIER SANCHEZ MARTIN -
Hola: Al meu institut tenim el mateix problema que comenta la Ma del Mar. De fet les preguntes tipus wiris al Moodle van deixar de funcionar fa un parell de dies. He trucat a Wiris i m'han demanat que els envii un mail a sales@wiris.com amb la url del nostre Moodle.
Pobre ingenu de mi pensava que teníem una llicència de wiris comprada per l'administració. Suposo que volen que la comprem com a centre.
Francesc, saps si existeix la possibilitat que el Dep Ensenyament compri una llicència de wiris?
Salutacions
Xavier
En resposta a JAVIER SANCHEZ MARTIN

Re: Wiris

per M. DEL MAR SUÑE BONSFILLS -
Xavier, nosaltres sí paguem llicència d'ús i ens ha passat el mateix. He entrat en col·lapse. És la feina de 10 anys inutilitzada.
En resposta a JAVIER SANCHEZ MARTIN

Re: Wiris

per LLUIS SABATE SANZ -
hola Javier,
heu aclarit alguna cosa? Jo vaig enviar un correu pero encara no han respos. 

Jo penso que la ferramenta del wiris es molt potent i és molt bona, per això vaig escollir treballar en moodle. El problema es que amb el moodle sempre apareixen inconvenients, trasllat o actualitzacions en dates o horaris complicats ( quan es va fer la migració al domini educaciodigital, van ser dates que en va partir entregues de qüestionaris i vaig tenir que revisar els qüestionaris i vas ser un rollo),ara el tema que el wiris no funciona, i estem esperant alguna solució (que no es culpa de servei tecnic que es molt bó)

Si educació vol que treballem amb moodle, hauria de ser molt més estable i no presentar cap problema. Ho dic una mica "indignat" perquè tinc els alumnes que volen treballar en classroom, i jo sóc el pesat que dic no treballarem en moodle, que té moltes més opcions, és molt més complet, etc. però clar pasen estes coses, que no és culpa de ningú. perquè del servei técnic estic molt content perquè solucionen els problemes ràpid, però clar... a nivell intuitiu el classroom és més fàcil i presenta tants inconveniens. El que vull dir, si educació aposta pel moodle, hauria d'estar a l'altura, i tenir ferramentes estables i que puguis confiar, que no et deixi tirat...
   
Jo tinc feina de 3 anys amb el wiris, i clar es presenten aquest inconvenients, i si al final sols entregar tasques, fer test "senzills", i compartir documentació, (que el moodle també ho fa de formar correcta, no dic que no), saps que el classroom tindras cap problema ( si que la migració és mes complicada si canvies de centre), però a nivell dels alumnes que busquen alguna cosa intuïtiva pues... res que estic un mica "indignat" que intento ser un defenço del moodle però hi ha cada error que dius ostres!!!
i que no es culpa de ningù, però quedes molt mal davant dels alumnes.
 
Salut
En resposta a LLUIS SABATE SANZ

Re: Wiris

per LIVIA MARGARITA GARCIA SANCHEZ -
Hola Lluis,
Totalment d'acord amb tu, jo també sóc la pesada que fa servir Moodle però només perquè té el WIRIS... És genial amb Matemàtiques i tinc un banc de preguntes molt extens.
Ara que faig?
L'hauria de pagar el Departament.
En resposta a LLUIS SABATE SANZ

Re: Wiris

per MONICA GRAU PRIETO -
Hola, Lluís,
a veure si us diuen alguna cosa els de Wiris, segurament estan tenint un allau de consultes. En aquest cas no és un problema de ferramenta d'Àgora sinó de tenir o no tenir llicències de Wiris. Es poden fer 500 fórmules gratuïtament. Per aquest motiu, els centres interessats en utilitzar aquestes eines s'han de posar en contacte amb l'equip de la Wiris, tal i com s'explica en aquesta pàgina.

Tal com deia en Francesc Busquets en aquest mateix fil abans Wiris aplicava una política laxa pel que fa al nombre d'operacions matemàtiques i altres recursos que cada centre podia utilitzar gratuïtament. Aquest curs, però, sembla que han canviat les condicions.

Fins ara,
Mònica
En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Re: Wiris

per M. DEL MAR SUÑE BONSFILLS -

Acabo de rebre resposta de wiris.

Diuen que en breu resolen el problema. Esperem que sigui així.

Gràcies a tothom.

En resposta a LLUIS SABATE SANZ

Re: Wiris

per JAVIER SANCHEZ MARTIN -
Hola Lluís:
Vaig obrir una incidència al sau pel tema wiris al Moodle (no funciona). M'han dit que wiris desconnecta per tots aquells que no paguem la llicència i que contacti amb ells (efectivament hi ha hagut canvis a Wiris i si sobrepasseu el número de fórmules permeses sense llicència, deixa de funcionar. Hauríeu de posar-vos en contacte amb l'empresa per tal de contractar llicències en cas de voler-ho fer servir.). He contactat amb wiris i em demanen més de 1000 euros (tal com comentava la Ma del Mar). Jo ja fa anys que utilitzo wiris, i també he trobat que és una eina molt potent per la docència a mates i a física. De fet no hem pagat mai llicència. Jo no puc demanar al secretari del meu institut pagar 1000 euros per 3 profes i uns 250 alumnes, tal com està la situació. Conclusió: tornem a les cavernes. El nostre departament d'ensenyament ja pot presumir tot que que vulgui del salt digital i les competències digitals, però nosaltres ja sabem quina és la situació (paraules molt maques però res més). Res més, molt bona tarda a tots companys. Una abraçada.
En resposta a JAVIER SANCHEZ MARTIN

Re: Wiris

per LLUIS SABATE SANZ -
hola Javier,
Totalment d'acord.

A mi encara no m'han contestat, però el meu cas el similiar al vostre, sóc l'únic professor que l'utilitza en tot l'institut, cosa que ho posa més difícil. Entenc també la situació dels instituts i que els recursos són limitats. Però el material és molt potent i és un pena que tant d'esfoç per part de professorat involucrat en les seves tasques, sensorri sense cap previ avis. Desmotiva moltissim, i penses perquè treballar tant, jo estava super motivat per la nova actualització del wiris i ara no es que no es pugui actualitzar sino que tot el material queda inutilitzat. Penses moraleja "no te esfuerzes".

Al final acabarem treballan en les plataformes digitals que ens oferiran les editorials, que cada cop amb els llibres digitals està més de moda.
Jo suposo que classroom implementarà alguna cosa similiar al wiris i acabarem migran bastants. però torna a fer tots els questionaris sols de pensar-ho m'agafa algo.

També parlem de software lliure i al final et trobes limitat per aquest inconvenients. Som un colectiu petit, que utilitzar el moodle i el wiris (aqui es veu els que ens hem queixat), part ja es veia quan van tenir que canviar de servidor a educació digital, que el moodle dels centres no estava preparat per a un ús real dels professor, pocs professors abans de la pandemia ,per això es va fer la migració.

Cada cop, classroom agafa més forces i les plataformes digitals de les editorials. Jo ho veig al centre. jo tinc un companya que esta cansada de canviar de centre i tenir que fer material nou per a cada l'institut, ella sempre comenta que el millor és llibre ja que ho tens tot fet, clar que fem projectes i altres activitats per canviar, però alguna cosa puntual, però no la currada d'elaborar tot un curs de 0.

Jo treballava en moodle perquè ser que tots els centres el tenen i cargar el curs és molt més ràpid i sencill, i el material es podria utilitzar, però si al final sols ha de ser compartir informació. Penso que més millor el classroom. jo a molts professors de lletres no els recomano moodle, ja que es molt més laboros i jo sols utilitzava el moodle pel wiris. Classroom ja esta vinculat al meet, drive, totes les ferramentes que avui en dia s'utilitzen més, apart dels chromebooks.

Però penso que si el wiris esta pensat per a moodle el departament tindrà que oferrir aquesta ferramenta i no la demo ens han colat...

vinga una abraçar i anims pels afectats.
En resposta a LLUIS SABATE SANZ

Re: Wiris

per MARIA JOSE RUIZ PALACIOS -
Bon dia a tothom,

El nostre institut (Santa Eulàlia de L'Hospitalet) també ha perdut la capacitat de fer servir el Wiris.

Acabo de trucar a l'empresa i m'han dit que la generalitat (o qui porta això del Moodle) han decidit no renovar la llicència perquè pensen que no s'utilitzen.

M'ha recomanat parlar amb qui ha decidit això per a dir-li que sí que s'utilitza ja que tot lo que s'ha creat ja no es pot accedir.

Si som uns quants, potser podem dirigir-nos a qui porti aquest tema i a veure si es repensa?

Ja direu què podem fer o acceptar-lo i ja està
En resposta a MARIA JOSE RUIZ PALACIOS

Re: Wiris

per LIVIA MARGARITA GARCIA SANCHEZ -
A l'institut Bellvitge que no funciona no treballaven amb cap llicència, ho puc veure a la configuració del Moodle.

Igualment crec que ens haurien de juntar:
ENsenyament hauria de pagar la llicència a tots els centres que fan servir wiris i també s'hauria de fer força perquè els de wiris baixen el preu.

Jo que pensava aquest curs mostrar als professors nous de matemàtca les bondats dels qüestionaris wiris al Moodle. Seran cada menys els que treballen amb aquesta meravellosa eina. Ja la majoria del professorat del centre ni tan sol fa servir el Moodle, malauradament, perquè prefereixen el Classroom. Simplement no saben fer servir el Moodle.
ELs de wiris perdran clients i nosaltres molta feina feta i totes les avantatges de fer els qüestionaris amb WIRIS.
En resposta a MARIA JOSE RUIZ PALACIOS

Re: Wiris

per LLUIS SABATE SANZ -
bon dia,
jo estic d'acord en parlar amb el responsable. jo crec que serem suficients i si es fa un llicència colectiva serà molt més barat.
també es podrien fer cursos de formació del wiris per l'ús del moodle i del wiris, per fomentar l'ús d'aquests.

Si dubten del material, no sé vosaltres, però jo tinc un curs de 4 ESO que cada sessió esta preparada per fer servir el moodle a l'aula, amb el wiris. I si hagues un banc de preguntes comunitari potser ens fariem creus que el que tenim fet entre tots.

El fet de parla amb el responsable, i restablir el el servir ho crec fermament.
si sabeu en qui em de parla i comunicar-li, fer-ho saber.
Salut,
En resposta a LLUIS SABATE SANZ

Re: Wiris

per LIVIA MARGARITA GARCIA SANCHEZ -

Jo puc compartir els meus qüestionaris, però per això ja podem obrir altra línia del fòrum.

Estan també els qüestionaris de STEM COLLECTION ... i molt més

Però ara toca solucionar aquest problema.

Com ho fem, una carta conjunta de tots a nom dels nostres instituts?

També els que tenen la llicència es podien afegir a aquesta sol·licitud


En resposta a LIVIA MARGARITA GARCIA SANCHEZ

Re: Wiris

per JAVIER SANCHEZ MARTIN -
Hola companys:
wiris diu: "El preu mínim per centres educatius per WirisQuizzes és de 1.125€/any i inclou l'ús per a 12 professors i 500 alumnes."
Nosaltres som 2 profes que utilitzim wiris i menys de 200 alumnes. Els he demanat a veure si poden fer una llicència proporcional més reduïda. Suposo que esteu en una situació semblant.
En tot cas, entenc que aquesta no és la solució i m'afegeixo a les vostres accions, per demanar que el departament compri una llicència pública, si hi ha algú que les sap canalitzar. Jo no sabria per on començar ni a quina porta picar.
Bé, us escric des de l'Institut de Llagostera a Girona.
Una abraçada
Xavier
En resposta a JAVIER SANCHEZ MARTIN

Re: Wiris

per LIVIA MARGARITA GARCIA SANCHEZ -
Hola a t@ts,
Crec que la MONICA GRAU PRIETO ens podria ajudar amb això. Si us plau,Mònica, quines vies tenim per demanar que el departament compri aquesta llicència per a diferents centres.

Al meu centre som 2 professors també, i no més de 250 alumnes.

Fem un llistat de centres? Si us plau, afegiu cadascú el seu centre

- Institut de Llagostera a Girona.
- Institut Bellvitge a Bellvitge,Barcelona
En resposta a LIVIA MARGARITA GARCIA SANCHEZ

Re: Wiris

per MARIA JOSE RUIZ PALACIOS -
Lívia, copio el teu missatge i afegeixo el meu centre

Hola a t@ts,
Crec que la MONICA GRAU PRIETO ens podria ajudar amb això. Si us plau,Mònica, quines vies tenim per demanar que el departament compri aquesta llicència per a diferents centres.

Al meu centre som 2 professors també, i no més de 250 alumnes.

Fem un llistat de centres? Si us plau, afegiu cadascú el seu centre

- Institut de Llagostera a Girona.
- Institut Bellvitge a Bellvitge,Barcelona
- Institut Santa Eulàlia, L'Hospitalet de Llobregat, Barcelona
En resposta a MARIA JOSE RUIZ PALACIOS

Re: Wiris

per MONICA GRAU PRIETO -
Hola, Maria José,
he demanat a qui us podeu adreçar i m'han comentat aquestes dues vies:


Fins ara,
Mònica
En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Re: Wiris

per LLUIS SABATE SANZ -
hola afegeixo el meu centre.
- Institut de Llagostera a Girona.
- Institut Bellvitge a Bellvitge,Barcelona
- Institut Santa Eulàlia, L'Hospitalet de Llobregat, Barcelona
- Institut candelera, Ametlla de mar Tarragona.( 2 professors i 150 alumnes aprox.)

En resposta a LLUIS SABATE SANZ

Re: Wiris

per LIVIA MARGARITA GARCIA SANCHEZ -
Bona tarda,
■ Acabo de fer la sol·licitud del pagament de la llicència per part d?ensenyament a: https://educacio.gencat.cat/ca/contacte/

■ També a nom dels 4 centres vaig demanar una oferta de la Llicència a l'equip de wiris. (https://www.wiris.com/es/contact-us/)

■ Ara escriuré a l'adreça que ens va deixar la Mònica: culturadigital.educacio@gencat.cat
per sol·licitar que sigui el departament qui s'encarregui de les despeses d'aquesta llicència, però ja ens avisen(el Francesk) que no és ni immediat ni segur, per la qual cosa vaig demanar una oferta conjunta pels 4 centres que van contestar en aquest fill.

Salutacions Somrient
En resposta a LIVIA MARGARITA GARCIA SANCHEZ

Re: Wiris

per LLUIS VALENCIA LOPEZ -
Hola,

els primers dies de curs no utilitzo qüestionaris i m'he trobat avui amb la sorpresa que comenteu en aquest fil.
Al meu centre sóc l'únic que hi posa la banya en això dels qüestionaris wiris, amb alguna companya que em segueix la veta de tant en tant. No em veig amb cor de demanar al centre aquesta inversió. Decepcionant.
En tot cas, si voleu afegir el nom de l'institut per a futures reclamacions aquí el teniu:
Institut Esteve Albert, de Sant Vicenç de Montalt.

Com he llegit que algú comenta: Amb aquesta jugada Google classroom s'apunta un "tanto".

Salutacions
En resposta a LLUIS SABATE SANZ

Re: Wiris

per MARIA JOSE RUIZ PALACIOS -
Actualitzo amb el número de professors i alumnes del meu centre

- Institut de Llagostera a Girona.
- Institut Bellvitge a Bellvitge,Barcelona
- Institut Santa Eulàlia, L'Hospitalet de Llobregat, Barcelona (2 professors i 125 alumnes)
- Institut candelera, Ametlla de mar Tarragona.( 2 professors i 150 alumnes aprox.)

Livia moltes gràcies per estar gestionant aquest tema. No sé si aconseguirem gaire sent 4 centres (de moment) però igualment gràcies.

Salutacions,
Maria
En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Re: Wiris

per LLUIS SABATE SANZ -
hola,
Monica aquest contactes son els genèrics per demanar coses.

Però tinc alguns dubtes:
  • A qui ens adrecem per demanar el servei? perquè es important saber el responsable de l'acceptar l'activitat, com el mateix que no va voler negociar les licències del wiris.
  • En quin comercial del wiris ens posem en contacte? ja que seria important per si treballem en el mateix comercial, suposo que si són molts de centres, podriem tenir un descompte important. jo tinc que enviar un correu a una comercial que és diu Carlota, no sé, si es la mateixa que treballen els centres afectats.
  • Hem d'omplir algun formulari o redartar algun escric? ja que són bastant centres, entenc que jo es una solitud que cada centre ha d'enviar la seva. o algun centre ja esta movem el tema, però de forma seriosa, per afegir-mos o veure que fem.

Però entenc que serà un procés llarg, per com més ràpid posem en contacte al que ha de accepta les condicions "Educació" i al servei "Wiris". Més ràpid serà la solució.

Esperan resposta de centres afectas i el admin del agora, per si hi ha alguna cosa que  se'n passa el alt.

Salut, 

En resposta a LLUIS SABATE SANZ

Re: Wiris

per MONICA GRAU PRIETO -
Hola, Lluís,
jo el que faria és enviar aquestes qüestions al correu que us he donat (culturadigital.educacio@gencat.cat) ja que jo, com a equip tècnic, no tinc aquesta informació.

Fins ara,
Mònica
En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Re: Wiris

per JAVIER SANCHEZ MARTIN -
Resposta de wiris a la meva petició de reducció del preu de la llicència:
"Et faig un breu resum de la situació actual; educaciodigital.cat porta molt temps utilitzant el nostre plugin de manera gratuïta, sense pagar-nos res per l'ús que se'n fa a diferents centres del territori. És una situació que per nosaltres ha passat a ser insostenible i cap a principis d'any els en vam informar corresponentment a la Generalitat.
Per desgràcia, no hem trobat la resposta que esperàvem en el Departament d'Ensenyament. Tot i que hem fet el possible per arribar a un acord, aquest no ha sigut possible pel moment i hem decidit tallar el servei a tots els entorns gestionats per la Generalitat (ens sembla més que legítim demanar que se'ns pagui per utilitzar la nostra eina).

Així doncs, a curt termini teniu com a solució comprar una llicència per seguir utilitzant el nostre plugin centre per centre. Paral·lelament, jo us aconsello que també pressioneu al departament d'ensenyament per tal d'arribar a un acord amb ells on els instituts no us hagueu de fer responsables d'aquesta despesa.

Dit això i tenint en compte que aquest és un cas excepcional, t'ofereixo un 50% de descompte per tal que tingueu una subscripció anual per 562,50€."
En resposta a LLUIS SABATE SANZ

Re: Wiris

per FRANCESC BUSQUETS BURGUERA -
Hola,

Voldria fer un parell d'aclariments importants:

1 - El Departament d'Educació no ha deixat de pagar cap llicència. L'empresa Wiris ha canviat les condicions d'ús d'un servei que fins ara oferia gratuïtament i sense límits.

2 - L'adquisició de béns i serveis per part del Departament d'Educació s'ha de regir per la normativa de contractació pública de la Generalitat.

La seqüència dels fets és la següent:

  • L'any 2011, Wiris proposa al Departament incloure els seus connectors als espais Moodle d'Àgora. Són connectors de programari lliure amb llicència GPL, però per funcionar correctament depenen de connexions a serveis externs proveïts per l'empresa. L'empresa ens comunica que ofereix gratuïtament 500 càlculs de fórmules per centre. Els centres que superin aquest límit hauran d'adquirir una llicència, al preu que l'empresa determini en cada moment.

  • Els responsables del servei Àgora del Departament accepten incloure els connectors. Es fa una pàgina informativa on s'expliquen aquestes condicions d'ús.

    A Àgora/Eix hi ha actualment quatre connectors de Moodle amb característiques similars:

    - ClickEdu: Només el poden utilitzar els centres que tenen contractada aquesta plataforma.
    - Vicens Vives: Només funcionen amb els llibres de text digitals d'aquesta editorial.
    - Continguts remots (Marsupial): Els connectors només funcionen si el centre compta amb llicències d'ús de llibres digitals de les editorials que fan ús d'aquest protocol.
    - Wiris

    Hi ha el cas especial del connector LTI, que es pot utilitzar amb serveis externs de pagament o gratuïts (com ara Educaplay o Google Assignments). En tot cas, la disponibilitat d'aquests recursos dependrà en cada moment de les condicions que decideixin els seus propietaris, que poden canviar en el temps.

    La resta de connectors i components dels espais Moodle d'Àgora/Eix (Geogebra, H5P, JClic, Quaderns Virtuals, qüestionaris Moodle, HotPotatoes...) són fets amb programari lliure totalment operatiu. El seu funcionament no depèn de llicències o altres factors externs al servei Moodle.

  • Pel que sembla, Wiris no ha aplicat durant aquests anys el límit de 500 fórmules gratuïtes. Alguns centres van adquirir llicències i altres no van fer-ho, tot i tenir un ús molt per sobre del límit gratuït.

  • En començar el curs 2021-22, Wiris decideix canviar les condicions d'ús, deixant d'oferir el servei als centres que no havien adquirit la llicència.
La contractació del servei Wiris per part del Departament d'Educació, en cas que la direcció així ho decidís, obligaria a disposar de la corresponent partida pressupostària i a posar en marxa un procediment de concurs públic.

El concurs públic, en cas de convocar-se, s'hauria de basar en estàndards oberts per fer possible la competència entre empreses, i es podria adjudicar a qualsevol dels concurrents que complissin les condicions exigides. Dit d'una altra manera: podria ser que el producte finalment adquirit complís els requisits funcionals del concurs públic, però que no fos compatible amb els materials creats fins ara amb Wiris.

En tot cas, els procediments de contractació pública tenen els seus tempos, que no són precisament curts, i requereixen de disponibilitat pressupostària.

Dit això, em sembla perfecte que des dels centres educatius es demanin serveis al Departament, i que aquest intenti atendre'ls si és el que es demana és possible i raonable, però tingueu en compte el context en què s'ha desenvolupat tot plegat.


En resposta a FRANCESC BUSQUETS BURGUERA

Re: Wiris

per LLUIS SABATE SANZ -
hola Francesc,

Veig que tens un visió més objectiva, i també que es coneixedor de més informació, o com a minim de la que jo sé. gràcies per la teva aportació.

Lo que ens ha fastidiat o com a mínim a mi, es trobar-me en tot el material inutilitzar, d'avui per demà.

Jo entenc el que tu comentes, els connectors que parles ( ClickEdu, Vicens Vives, Continguts remots ,Wiris), són elements de pagament, però el departament no paga res ( les llicencies ) , ja que d'aquests connectors ja que es desició de cada centre, els vulgui usa i paga. I si es poses en curs públic, estariem en la mateixa similar.

LLavors serà parla amb l'empresa, comprar les licències i que els centre assumeixi el cost?. Com d'una editorial es tractes.
La qüestió es que els preus que demanent per un centre penso que són cars, ja que no hi ha material fet i tot es creació dels usuraris. Apart un centre pot negociar poc, però el departament té molt força i podriem aconseguir un tracte molt millor.( que també pinta de ser llarg).

O que proposaris fer ? Que en tot problema, tot punt de vista és bo.

També el tema de dates ha sigut tot molt precipitat, que ha sigut a principi de curs, sense un previ avís aparent. d'aquí el nerviosisme.

Salut,
En resposta a LLUIS SABATE SANZ

Re: Wiris

per FRANCESC BUSQUETS BURGUERA -
Hola Lluís,

Entenc perfectament la frustració i l'enuig que suposa veure que els materials que has estat preparant, i amb el que comptaves per treballar amb els alumnes, hagi deixat de funcionar d'un dia per l'altre.

El que passa és que, per tot el que explicava abans, és segur que la solució no serà immediata. Primer caldrà convèncer la direcció del Departament que aquest servei és necessari (per això és important enviar missatges!) i que ha d'assumir el cost que marqui l'empresa. Si això s'aconsegueix, caldrà destinar-hi una partida pressupostària i obrir un procés de contractació pública. Finalment, hi ha el risc que l'empresa adjudicatària no sigui la mateixa, i que tinguem un producte amb funcionalitats similars però incompatible amb els materials actualment creats amb Wiris. En els plecs de condicions dels concursos públics no es poden esmentar marques comercials, ni obligar a complir amb formats de document que no siguin públics i oberts.

I, amb tot, penseu que aquests materials seguiran lligats en tot moment a les decisions comercials que vulgui adoptar l'empresa. Aquesta és la principal diferència entre les solucions de programari lliure com Moodle (que pot prestar qualsevol proveïdor en qualsevol moment) i les propietàries, on depens sempre d'una única empresa.
En resposta a FRANCESC BUSQUETS BURGUERA

Re: Wiris

per LLUIS SABATE SANZ -
hola,
fa dies que li dono voles al tema de wiris, que si em de pagar licències, això te el dies comptats. Llavors alguna alternativa a wiris? vaig utilitzar el H5P, em va pareixer mig interresant, el problema que no sabia com modificar l'activitat i no podia veure els diferents intents de l'alumne.

El tema és ,els alumnes en el meu centre trobo que són poc treballador i els demano moltes tasques amb els qüestionaris de wiris, perquè el feedback és molt ràpid i immediat.

El cop te vaig utilitzar H5P, es vaig veure fresc, però molt limitat, però clar vaig poder sols baixar una activitat, però en cap moment la podia editar modificar, etc.. sols que l'activitat ja cumplia el proposit.

Llavors la meva pregunta es: hi ha algun forma, de fer Qüestionaris oberts, no tipus test, A,B,C,D , i que tinguin moltes possibilitats d'un sol cop, i que pugui veure tots el intents que hagin fet i els errors?.

es a dir, vull que els alumnes practiquin priporitat d'operacions, i creo un exercici a+b : c +d, on a,b,c,d siguin variables aleatories, i evidenment autocorrectiu, que no sigui tipus test, ho tingui 6 opcións però que canvii l'ordre, no un kahhot, que si en fas un cop ja esta acabat, ja que el qüestionari que vull sigui cada cop "diferent".
Despres alterar aquest qüestionari a (a+b) : c+d i tenir un altre cop múltiples possibilitats.
el que vull dir que l'alumne no pugue preveure el resultat abans de fer-lo.
l'alumne i professor pugui revisar cada intent, per millorar dels errors.
Salut,
En resposta a LLUIS SABATE SANZ

Re: Wiris

per LIVIA MARGARITA GARCIA SANCHEZ -
Sí que tenim aquesta opció, són les primeres opcions que surten quan afegeixes una pregunta a un qüestionari: les preguntes calculades (tenen un "icono" negre, les preguntes de wiris són de color vermell. Però no totes les negres, només les calculades tenen l'opció de treballar amb valors variables.

Vaig deixar un enllaç en aquest fòrum, d'una carpeta meva al drive on posaré aquestes preguntes que tinc creades al meu banc de preguntes. (malauradament no he tingut temps de fer-ho
A veure si puc fer-ho aquest cap de setmana
En resposta a LIVIA MARGARITA GARCIA SANCHEZ

Re: Wiris

per LLUIS SABATE SANZ -
hola,
ho he estat mirant, però clar en trobo en certes limitacions.

entenc que aquesta opció dona 11 possibles resultats?
despres una altra pregunta si es volen formar 2 preguntes del mateix enunciat, com s'ha de fer?

perquè d'aquesta forma no puc forma dues preguntes, sols puc formular 1.
els comodins entenc que son les variables aleatories, es poden fer variables de paraules?

Salut,

En resposta a LLUIS SABATE SANZ

Re: Wiris

per RAMON RIERA GARRIGA -
Bon dia a Tots i totes,
Avui em disposava a per una consulta al fòrum del Moodle en relació als qüestionaris tipus Cloze - Ciències que han deixat de funcionar i m'he trobat amb aquest fòrum.
Realment estic molt decebut de "l'empresa" en la que treballem.
Representa que les empreses han d'oferir als seus treballadors les eines necessàries per treballar.
L'eina és súper potent. En el meu centre (Institut Carles Rahola i Llorens de Girona) sóc l'únic que la utilitza, tot i que ho faig en més d'un curs. El meu centre no pagarà 1125 € anuals per una llicència per mi sol.
Tota la feina feta, un cop més, a les escombraries!!!
I després demanen treballar per competències, ser innovadors, crear activitats motivadores ....

Algú pensa que si ens organitzem i protestem conjuntament podríem aconseguir alguna cosa?
En resposta a RAMON RIERA GARRIGA

Re: Wiris

per LIVIA MARGARITA GARCIA SANCHEZ -
Per descomptat que sí, ens hem d'unir.
Jo vaig enviar una sol·licitud a culturadigital.educacio@gencat.cat en nom de 4 instituts primer, una segona vegada en nom de 5 instituts i ara vaig afegir el teu institut.
Hauré de repetir la sol·licitud al wiris d'una oferta conjunta.

Volia comentar-vos que igualment hi ha altres tipus de preguntes al Moodle que es poden fer servir:
En aquest enllaç aniré pujant les que tinc al meu banc de preguntes i us convido a afegir-hi les vostres.
Algunes preguntes també es treballen amb valors diferents que es generen d'una base de dades que podem crear al conformar la pregunta.
PREGUNTES
 Aparellament Aparellament
 Aparellament de respostes curtes aleatòries Aparellament de respostes curtes aleatòries

.

 Arrossegar i deixar anar dins d'un text Arrossegar i deixar anar dins d'un text
 Arrossegar i deixar anar marcadors Arrossegar i deixar anar marcadors
 Arrossegueu i deixeu anar sobre una imatge Arrossegueu i deixeu anar sobre una imatge
 Calculada Calculada
 Calculada simple Calculada simple
 Numèrica Numèrica
 Opció múltiple Opció múltiple
 Opció múltiple calculada Opció múltiple calculada

 Ordering
 Resposta breu Resposta breu
 Resposta oberta Resposta oberta
 Respostes incrustades (Cloze) Respostes incrustades (Cloze)
 
 Seleccioneu les paraules que falten
 Vertader/Fals Vertader/Fals

En resposta a LIVIA MARGARITA GARCIA SANCHEZ

Re: Wiris

per RAMON RIERA GARRIGA -
Livia,


Moltes gràcies per afegir el nostre centre a la petició conjunta.
Espero que es solucioni ràpid.

Afegiré també les que tinc jo. No són massa perquè vaig començar tot just l'any passat a utilitzar-ho a Tecnologia Industrial de 1r de BAT

Ramon Riera
En resposta a LIVIA MARGARITA GARCIA SANCHEZ

Re: Wiris

per DAVID RODRIGUEZ MATAS -
Lívia, també pots afegir l'Ins Eugeni Xammar de l'Ametlla del Vallès. Gràcies per les gestions!

Per cert, he pogut comprovar que les preguntes fetes amb Wiris es veuen correctament en Firefox però no en Chrome. Les pregunes tipus Wiris Quiz directament donen error.

M'agrada la idea del recopilatori i afegiré algunes de tipus Calculada que tinc fetes.
En resposta a DAVID RODRIGUEZ MATAS

Re: Wiris

per LIVIA MARGARITA GARCIA SANCHEZ -

Afegit Somrient

A l'enllaç del recopilatori, encara no he pujat les preguntes NO WIRIS, estic una mica atabalada però quan ho faci els torno a enviar l'enllaç.

Salutacions 

En resposta a LIVIA MARGARITA GARCIA SANCHEZ

Re: Wiris

per LIVIA MARGARITA GARCIA SANCHEZ -
Malauradament ja vaig rebre contestació al correu que en aquest fill ens va recomanar dirigir-nos La Mónica Prieto: culturadigital.educacio@gencat.cat
Però resulta que qui va contestar va ser en Francesc Busquets, que també participa en aquest Fórum. Per tant, res de nou.
La seva contestació:

Benvolguda Livia,

Som conscients del greu problema generat per l'empresa Wiris amb la cancel·lació sobtada dels serveis que fins ara venia oferint gratuïtament als centres educatius.

Estem treballant per poder oferir una solució als docents que utilitzeu actualment qüestionaris Moodle amb preguntes de tipus "Wiris Quizzes". Tan aviat com tinguem més informació us ho farem saber.

Cordialment,
En resposta a DAVID RODRIGUEZ MATAS

Re: Wiris

per LLUIS SABATE SANZ -
Si volem fer un recopilatori, conm ho hauríem de fer? Un Drive compartit?
En resposta a LLUIS SABATE SANZ

Re: Wiris

per MARIA JOSE RUIZ PALACIOS -

Bon dia

Si això estaria bé perquè jo no els utilitzo però els hi passaria als professors del meu institut.

Aprofito, per què serviria aquest recopilatori? És que així li podré explicar als professors afectats que s'han quedat sense aquest wiris.

Gràcies i salutacions,

Maria

En resposta a DAVID RODRIGUEZ MATAS

Re: Wiris

per LIVIA MARGARITA GARCIA SANCHEZ -
La resposta de WIRIS per demanar una oferta conjunta:
Bona tarda Livia,

Primer de tot et vull agraïr el correu i la proposta que m'envies.

L'institut Candelera ja ha adquirit una llicència de WirisQuizzes per la seva banda, i us faig extensiva la mateixa proposta per a cada institut que has llistat;
WirisQuizzes té un cost anual de 1.125€ per centre, però degut a la situació excepcional que esteu atravessant us oferim l'eina amb un 50% de descompte per a cada centre.

Si voleu que us llicenciem i habilitem el servei de nou, necessitaré que m'enviis les dades fiscals del vostre institut (direcció, CIF, etc).

Resto atenta a la teva resposta.

------------
Heu de dirigir-vos a carlota@wiris.com
En resposta a LIVIA MARGARITA GARCIA SANCHEZ

Re: Wiris

per LIVIA MARGARITA GARCIA SANCHEZ -
ELs instituts que vaig afegir
Institut de Llagostera a Girona. (2 professors i 200 alumnes)
Institut Bellvitge , L'Hospitalet de Llobregat, Barcelona (3 professors i 250 alumnes)
Institut Santa Eulàlia, L'Hospitalet de Llobregat, Barcelona (2 professors i 125 alumnes)
Institut Candelera, Ametlla de mar Tarragona.( 2 professors i 150 alumnes aprox.)
Institut Esteve Albert, de Sant Vicenç de Montalt.
Institut Carles Rahola i Llorens de Girona
Ins Eugeni Xammar de l'Ametlla del Vallès
CFA Lloret de Mar
En resposta a RAMON RIERA GARRIGA

Re: Wiris

per ALICIA ESPUIG BERMELL -
Hola,
A nosaltres també ens han deixat de funcionar bé els qüestionaris tipus Cloze de matemàtiques que tenien fórmules fetes amb Wiris. Quan s'obren no es visualitzen bé. No sé si el problema és el mateix que esteu comentant.
Jo també estic molt decebuda i em sembla increïble que això pugi estar passant. És molt desencoratjador.
El meu centre (CFA Lloret de Mar) és petit i no podrem permetre'ns pagar una llicència tan cara.
Tan de bo es pugui solucionar. Segurament hi ha molts més centres en aquesta situació.
Salutacions,
Alícia
En resposta a ALICIA ESPUIG BERMELL

Re: Wiris

per MONICA GRAU PRIETO -
Hola, Alícia,
segurament sí, però si ens passes l'enllaç a un qüestionari que et falli ho revisem a veure si és el mateix error.

Fins ara,
Mònica
En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Re: Wiris

per ALICIA ESPUIG BERMELL -
Hola, Mònica,
Gràcies per oferir-vos a revisar-ho.
Fallen tots els qüestionaris en què he fet servir el Mathtype. Si els obro amb Chrome o l'app de Moodle/eix no es visualitzen les fórmules. Si els obro amb Mozilla, la majoria es visualitzen bé, però no tots (els parèntesis no surten bé). Si entro a la configuració de la pregunta i la deso (sense modificar res) es visualitzen bé durant un dia (o unes hores) i al dia següent es tornen a visualitzar malament. Et passo l'enllaç d'un dels qüestionaris.

https://educaciodigital.cat/cfalloretdemar/moodle/mod/quiz/view.php?id=13658

Se suposa que teníem 500 fórmules de Wiris gratuïtes. S’inclouen les de Mathtype? Deixaran de funcionar tots els qüestionaris fets amb Wiris (i Mathtype) o només els qüestionaris fets a partir de la fórmula 501?
Pel que he llegit en aquest fòrum, he entès (si no és així em corregiu) que ara ja no funcionarà cap qüestionari fet amb Wiris. Això ho poden fer? Varen avisar que quan canviessin les condicions tot que s’havia fet amb la Wiris no serviria si no es pagava?
A mi em semblaria lògic que si Wiris vol canviar les condicions, ho fes a partir d’ara i que, en tot cas, no poguéssim fer cap qüestionari més sense pagar llicència, però no que el que ja hem fet deixi de funcionar. Oferir un servei gratuït i després inutilitzar tota la feina que hem fet amb aquest servei, sense avisar-ho abans, no em sembla gaire ètic.
Nosaltres no crec que ens puguem permetre pagar una llicència (som un centre molt petit) i tampoc acabo de veure clar que aquesta sigui la solució. Què passaria si un curs deixéssim de pagar aquesta llicència? Tornaria a quedar inutilitzat tot el que hauríem fet amb la Wiris? I si un professor canvia de centre i al nou centre no paguen la llicència, ja no podrà fer servir els qüestionaris que ha elaborat fent servir Wiris?
Tan de bo aquest tema es pugui resoldre d'una manera global i no haguem de negociar cada centre amb l'empresa de Wiris.
Gràcies,
Alícia Espuig
En resposta a ALICIA ESPUIG BERMELL

Re: Wiris

per LLUIS SABATE SANZ -
Totalment d'acord.
Jo aquest any, me fastidia bastant no poder utilitzar el wiris, però si arribo a fer 4 eso, que tinc totes les sessions amb wiris, estaria que...
El que no pot ser que depenguen de si el centre pague o no, tenim que tenir un servei dins del moodle.

Amb el tema de la llicència, jo crec que wiris, sols pot donar servei al centre de forma " on /off", sempre ofereix la mateix llicència, la que molts centres demanen la meitat de la seva "llicència bàsica", diria que no pot limitar el l'ús ni els que l'usen, de forma que dona servici o no, al centre. Per aquest motiu sempre ofereix la mateixa llicència.

Salutacions,
En resposta a ALICIA ESPUIG BERMELL

Re: Wiris

per MONICA GRAU PRIETO -
Hola, Alícia,
el qüestionari que adjuntes a mi em funciona correctament, pots adjuntar una captura de pantalla del que t'apareix a tu?

Pel que fa a Wiris realment ells no han canvia les condicions, sembla que abans feien els ulls grossos i ara han posat els límits ja anunciats des de fa molts anys d'un límit de 500 fórmules.

Lluís, en aquest punt, desconec com comptabilitza Wiris això, si esteu segurs que en teniu menys de 500 jo els ho demanaria.

Fins ara,
Mònica
En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Re: Wiris

per ALICIA ESPUIG BERMELL -
Hola, Mònica,
Això és el que es veu quan s'obre el qüestionari  amb Chrome o amb l'app del Moodle/eix:

Això és el que s'hauria de veure (si s'obre amb Mozilla es veu així):



He escrit a la bústia de suport de Wiris i m'han respost amb el mateix missatge que a Javier i que ell ja havia transcrit: 
Et faig un breu resum de la situació actual; educaciodigital.cat porta molt temps utilitzant el nostre plugin de manera gratuïta, sense pagar-nos res per l'ús que se'n fa a diferents centres del territori. És una situació que per nosaltres ha passat a ser insostenible i cap a principis d'any els en vam informar corresponentment a la Generalitat.
Per desgràcia, no hem trobat la resposta que esperàvem en el Departament d'Ensenyament. Tot i que hem fet el possible per arribar a un acord, aquest no ha sigut possible pel moment i hem decidit tallar el servei a tots els entorns gestionats per la Generalitat (ens sembla més que legítim demanar que se'ns pagui per utilitzar la nostra eina). 

Així doncs, a curt termini teniu com a solució comprar una llicència per seguir utilitzant el nostre plugin centre per centre. Paral·lelament, jo us aconsello que també pressioneu al departament d'ensenyament per tal d'arribar a un acord amb ells on els instituts no us hagueu de fer responsables d'aquesta despesa.

Dit això, per tal d'oferir-vos un preu per a la subscripció anual, em podries facilitar el número de professors i alumnes (per separat) que utilitzen WirisQuizzes?
Els he tornat a escriure per demanar més aclariments sobre les 500 fórmules gratuïtes i encara no m'han contestat.

Gràcies,

Alícia Espuig
En resposta a ALICIA ESPUIG BERMELL

Re: Wiris

per MONICA GRAU PRIETO -
Hola, Alícia,
en el vostre cas almenys en aquest qüestionari, no és un problema de Wiris. Ara ja ho hauríeu de veure bé, el problema estava en l'ordre dels filtres.

Fins ara,
Mònica
En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Re: Wiris

per ALICIA ESPUIG BERMELL -
Hola,
Només es visualitza bé la primera pregunta del qüestionari. Les altres preguntes d'aquest qüestionari i dels altres en què he fet servir Mathtype encara no es visualitzen bé. El canvi que has fet s'ha de fer a cada pregunta? Com es fa? Ho dic per fer-ho jo...
Gràcies,
Alícia Espuig
En resposta a ALICIA ESPUIG BERMELL

Re: Wiris

per MONICA GRAU PRIETO -
Hola, Alícia,
es ben estrany, he accedit a editar cadascuna de les preguntes i en uns segons es carregaven les fórmules. Un cop tornes al qüestionari, ja es veuen bé.

Fins ara,
Mònica
En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Re: Wiris

per ALICIA ESPUIG BERMELL -
Hola, Mònica,
Sí, com ja et vaig comentar, quan entro a la configuració de la pregunta i la deso (sense modificar res) es visualitzen bé durant un dia (o unes hores) i al dia següent es tornen a visualitzar malament. Segurament demà o demà passat es tornaran a visualitzar malament.
Fins aviat,
Alícia
En resposta a ALICIA ESPUIG BERMELL

Re: Wiris

per MONICA GRAU PRIETO -
Hola, Alícia,
ara ja us hauria de funcionar també amb Chrome. Si us torna a fallar ens aviseu i ho tornem a revisar.

Fins ara,
Mònica
En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Re: Wiris

per ALICIA ESPUIG BERMELL -
Hola, Mònica,
Moltes gràcies. Ara sí que s'obren bé tots els qüestionaris.
Així, entenc que el problema que hi havia no té res a veure amb la manca de llicència Wiris o que ens haguéssim passat de les 500 fòrmules gratuïtes? Era un problema del Moodle del nostre centre? Ens pot tornar a passar?
Gràcies,
Alícia Espuig
En resposta a ALICIA ESPUIG BERMELL

Re: Wiris

per MONICA GRAU PRIETO -
Hola, Alícia,
en aquest cas no tenim clar si el problema és per la llicència o no. Jo penso que no perquè a Firefox es veia bé i l'error era diferent als de les activitats de WirisQuizes. Realment si feu servir molt Wiris caldria que mireu això de la liicència. Amb el canvi que hem fet, en principi no us hauria de tornar a passar, però com et dic, no t'ho puc assegurar.

Fins ara,
Mònica
En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Re: Wiris

per ALICIA ESPUIG BERMELL -
Hola, Mònica,
Ara he vist que les fòrmules fetes amb Mathtype dels qüestionaris no s'obren bé amb l'aplicació del Moodle. Jo tinc alumnes que no tenen ordinador i fan els qüestionaris amb el mòbil o la tauleta (amb l'app de l'Eix/Moodle). El curs passat, aquests mateixos qüestionaris sí que s'obrien bé amb l'aplicació. Podria ser el mateix problema que hi havia amb el Chrome?
Et passo una captura de pantalla de l'exercici 1 del qüestionari obert amb l'app del Moodle. Abans del canvi que heu fet es veia el mateix que al Chrome, ara es veu diferent.:

Gràcies,
Alícia Espuig
En resposta a ALICIA ESPUIG BERMELL

Re: Wiris

per MONICA GRAU PRIETO -
Hola, Alícia,
doncs definitivament és el tema llicència. Haureu de fer les gestions pertinents amb Wiris en cas que vulgueu fer sevir aquests tipus de qüestionaris i fórmules al vostre Moodle. Per part nostra, no podem fer res més.

Fins ara,
Mònica
En resposta a M. DEL MAR SUÑE BONSFILLS

Re: Wiris

per ALVAR BORRELL FERNANDEZ -
Hola a tothom!

Vaig un mes tard. Després de diverses setmanes estant igual que vosaltres i esperant si l'error se solucionava he decidit venir a mirar si a algú més li passava el mateix i he quedat impressionat, no m'esperava res d'això.
En el nostre cas, a l'INS Montsacopa d'Olot, fèiem servir els testos de Wiris per fer simulacres d'activitats de competències bàsiques de matemàtiques a 4t d'ESO i... de moment estem ben fotuts. Som 4 professors i uns 160 alumnes. Però no crec que els de l'equip directiu estiguin disposats a pagar cap llicència, encara que sigui amb descompte.

Si hi ha cap novetat, ho anireu actualitzant?

Gràcies i ànims a tots
En resposta a ALVAR BORRELL FERNANDEZ

Re: Wiris

per MONICA GRAU PRIETO -
Hola, Àlvar,
si hi ha cap novetat us avisarem, però de moment no sabem res de nou.

Fins ara,
Mònica
En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Re: Wiris

per LIVIA MARGARITA GARCIA SANCHEZ -

Bon dia Mónica,

Ja estan funcionant les preguntes WIRIS , però en aquest fórum parlàvem d'alternatives i vaig comentar que teniem les preguntes No wiris que també ens permet fer preguntes amb valors aleatoris.

Però acabo de llegir d'un plugin que permet inserir en aquestes preguntes una de tipus FÓRMULA (molt semblant a lo bàsic que ens permet ferWIRIS)

La meva petició és aquesta

Si us plau, podeu inserir aquest plugins per tenir accés a aquest tipus de pregunta?

Altres avantatges d'aquest plugins:

Sembla que amb les preguntes tipus Fórmules,també podem inserir als qüestionaris activitats de Geogebra (on hi ha molta feina feta autoavaluable)

Al twitter un professor comentava: 
Lo que he hecho es incluir código en una pregunta Fórmulas para que coja ese applet(de geogebra), lo visualice en la pregunta y luego guarde la calificación. Así puedo tener todas las preguntas en el banco de preguntas y me es más sencillo montar los cuestionarios.



En resposta a ALVAR BORRELL FERNANDEZ

Re: Wiris

per OSCAR CASTELL MARCOS -
Ja se que és un fil prou antic però avui meix m'he trobat amb el mateix problema. Wiris ha deixat de funcionar .... pot ser que el Departament no hagi renovat la llicència a soc jo qui té el problema??? Són activitats que funcionaven sense ca problema fins ara i que han deixat de funcionar amb l'error típic (ja comentat).

Oscar
En resposta a OSCAR CASTELL MARCOS

Re: Wiris

per MONICA GRAU PRIETO -
Hola, Òscar,
això és que heu superat el nombre de fórmules gratuïtes. En aquest cas, heu de contactar amb Wiris per contractar el servei.

Fins ara,
Mònica
En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Re: Wiris

per OSCAR CASTELL MARCOS -
Hola Mónica,

estem parlant del Moodle del Departament??? Vull dir, el problema el tinc a educaciodigital.cat. No és un Moodle de centre privat.
En resposta a OSCAR CASTELL MARCOS

Re: Wiris

per MONICA GRAU PRIETO -
Hola, Òscar,
sí, els Moodle del Departament tenen Wiris instal·lat. Wiris dóna fins a un número limitat de fórmules gratuïtes i a partir d'aquí, s'ha de contractar el seu servei. Si fas una ullada a la resta del fil, en concret aquest missatge d'en Francesc Busquets, veuràs que abans Wiris no aplicava aquesta restricció però a partir del setembre ho va començar a fer. Si fins ara no us ha sortit l'error és que no arribàveu a dit límit.

Si voleu seguir fent ús de Wiris, haureu de contractar el servei per al vostre centre.

Fins ara,
Mònica
En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Re: Wiris

per OSCAR CASTELL MARCOS -
Hola Monica,

els enraonaments me semblen molt bé ... molt correctes. Però, sincerament, no resolen cap problema. Parlant clarament, els treballadors del Departament que volem utilitzar l'eina wiris (inclosa pel mateix Departament, entenc, parcialment com a servei dins del Moodle "Públic i oficial") per fer la feina docent que el mateix Departament ens demana que fem, hem de demanar als nostres centres que paguin un llicència.

Sincerament, no te cap sentit, més que fer "propaganda" a una empresa privada de forma gratuïta. Si el Departament no ha de fer el pagament d'aquesta llicència, per què la inclou en un servei públic? Per què aquesta plataforma pública no inclou les possibles solucions alternatives en igualtat de condicions? (Dragmath, CodeRunner)