Qualificació i puntuacions de fòrums

Qualificació i puntuacions de fòrums

per IRENE SALOME MARTINEZ PEREZ -
Nombre de respostes: 3

Hola,

Des de no sé quan a la configuració dels fòrums apareixen dos menús: qualificació i puntuacions, que després es reflecteixen, ambdós, a les qualificacions. Entenc que el primer és per normalitzar les puntuacions a la qualificació global del fòrum, és això? Per exemple, si a puntuacions diem que faci suma de qualificacions i sigui fins a 12 però a qualificació la nota màxima és un 10, normalitza la puntuació i dóna un 10 si has arribat a 12 punts.

Llavors al qualificador només caldria que aparegués el concepte "Qualificació de tot el fòrum", és així?

Em despista que apareguin els dos elements de qualificació, quan ja es podia fer directament al qualificador tot aplicant un multiplicador a la nota obtinguda per puntuacions...

O em perdo res?

Irene

En resposta a IRENE SALOME MARTINEZ PEREZ

Re: Qualificació i puntuacions de fòrums

per MONICA GRAU PRIETO -
Hola, Irene,
com sempre els teus dubtes són molt top! ;.)
He estat investigant perquè coneixia la nova funcionalitat, però no m'havia adonat que es mantenien les dues.
La nova funcionalitat "Qualificació de tot el fòrum" ha estat una proposta i aportació de la MUA (Moodle Users Association). El que fa és que en configurar-la, apareix un botó al fòrum que diu "Qualifica els usuaris" que permet fer qualificació avançada.


Un dels problemes a l'hora de qualificar fòrums era haver d'anar buscant tots els missatges i puntuant-los estant sovint molt dispersos. Ara surten tots els missatges dels usuaris i es poden qualificar de forma molt més senzilla des d'aquesta nova pantalla. A més permet crear rúbriques per qualificar-los, una novetat molt important.

L'altre mètode de qualificació és el de sempre, on es posava si suma, mitjana, més alta... per mi deixa de tenir sentit com a forma de puntuar fòrums, trobo molt més útil la nova. Però comentant amb alguna experta en Moodle que coneixem les dues, hem arribat a la conclusió que pot servir per exemple, per mantenir la funcionalitat dels "likes" als fòrums. No se si ho feu servir. A banda, també permet que els fòrums puntuables de versions anteriors no deixin de funcionar.

Espero haver aclarit una mica els dubtes. La conclusió seria que per avaluar fòrums, en principi, caldria triar un opció o l'altra, totes dues no tindria sentit.

Fins ara,
Mònica

En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Re: Qualificació i puntuacions de fòrums

per IRENE SALOME MARTINEZ PEREZ -
Carai, gràcies Mònica!! La teva resposta ha estat molt aclaridora, feu una gran feina.
Entenc que llavors al qualificador l'element que no utilitzes l'has de posar a una categoria d'activitats no avaluables, allà al racó, perquè no ocupi espai.
Una abraçada,
Irene
En resposta a IRENE SALOME MARTINEZ PEREZ

Re: Qualificació i puntuacions de fòrums

per JOAN GUILLEN PELEGAY -
Hola Irene,

La idea no seria amagar l'element, sinó activar només el que es vulgui fer servir. Cada una de les qualificacions es pot activar (per puntuació o escales) o no. Per tant podem tenir un fòrum no avaluable, un fòrum amb un sol element (sigui el global o el de les intervencions) o tenir els dos.

Aprofito per saludar-te Irene, que fa molt que no ens veiem. Potser a la MoodleMoot del novembre, ni que sigui per "pantalles" Somrient Una abraçada,

Joan