El canvi de visibilitat per defecte, pot ser opcional?

El canvi de visibilitat per defecte, pot ser opcional?

per enric brasó -
Nombre de respostes: 7
Hola 

M'he trobat de sobte amb aquest nou canvi de visibilitat per defecte de sols el tema actiu. 
Però no sempre tots els alumnes van al mateix ritme!
Com a canvi em sembla efectivament una millora, però vull demanar-vos que la visibilitat per defecte es pugui triar. O bé, que es puguin triar més d'un tema actiu.
Fins ara ocultava els temes ja fets per no fer la llista de temes immensa, ara no caldrà, però en un entorn telemàtic no sempre tots van a la vegada.
Voldria controlar més el que veuen els alumnes en entrar al moodle. Podria ser per exemple acabar uns exercicis d'un tema i l'inici d'un tema nou. 


Enric 

En resposta a enric brasó

Re: El canvi de visibilitat per defecte, pot ser opcional?

per Sara Arjona Téllez (Moodle HQ) -
Hola Enric!
La idea que proposes està molt bé però implementar-la a Moodle no és fàcil ni immediat. De moment, el que et recomanem pels casos que ens has explicat (alumnat que va a ritmes diferents) és no marcar cap tema actual: d'aquesta forma, quan l'alumnat accedeixi al curs veurà només el tema 0 i podrà triar amb la barra de navegació superior el "seu" tema actual. De totes formes, tindrem en compte el comentari que ens has fet per intentar estudiar la viabilitat d'incorporar-ho.
Una abraçada i gràcies pel suggeriment!
Sara
En resposta a Sara Arjona Téllez (Moodle HQ)

Re: Tema XTEC 2 + Canvi de visibilitat per defecte, pot ser opcional?

per Isabel Higueras Ruiz -
Hola,

1. TEMA 'XTEC2':
Us vull felicitar per haver creat aquest nou tema. Nosaltres ja el tenim posat a l'EOI del Prat i ha tingut molt d'èxit. Agrada molt tant a profes com a usuaris pel seu excel.lent i alhora professional disseny. Gràcies, ens feia falta això!

2. VISUALITZACIÓ DE TEMES PER DEFECTE:
M'afegeixo a la petició que ha fet l'Enric. Tot i que us felicito novament per haver afegit les noves opcions de navegació per temes, crec que com a mínim, s'haurien de poder escollir o marcar dos o tres temes, per les raons que ha esmentat l'Enric. Amb això, la pàgina també carregaria ràpid però l'alumnat tindria visibles per defecte almenys dos/tres temes. Espero que no sigui tècnicament difícil d'implementar i es tinguin en compte les opinions dels profes editors.

Moltes gràcies i bon estiu,

Isabel Higueras
EOI del Prat
En resposta a Isabel Higueras Ruiz

Re: Tema XTEC 2 + Canvi de visibilitat per defecte, pot ser opcional?

per Sara Arjona Téllez (Moodle HQ) -
Hola Isabel!
Moltíssimes gràcies pels comentaris i felicitacions sobre el tema nou! Els farem arribar a totes les persones que han participat en el seu desenvolupament (que segur que ho agraeixen!!).
Sobre el suggeriment de poder marcar més d'un tema l'estudiarem tot i que, a priori, no sembla immediat (ja que per implementar aquesta opció s'han utilitzat les funcionalitats de Moodle que, ara per ara, només permeten marcar un únic tema actual), hem pres nota per estudiar-ho tan aviat com sigui possible. Per tant, de moment i fins que no s'afegeixi aquesta funcionalitat (o alguna de semblant) la nostra recomanació pels cursos en que us trobeu que hi ha més d'un tema actual és que no en marqueu cap (i que sigui cada alumne/a, de forma individual, qui accedeixi al seu tema actual).
Una abraçada i bon estiu!
Sara
En resposta a enric brasó

El canvi de visibilitat per defecte, pot ser opcional?

per Darío Castro -

Hola,

M’afegeixo a la petició.
Però realment no entenc aquesta funcionalitat sigui "nova".

  1. Llistat de temes: al selector de blocs ja teníem la possibilitat de fer el mateix amb el bloc "Enllaços de seccions".
  2. Visualització: Amb la icona "mostra només tema xx" que surt a cada tema i "marcar aquest tema com a tema actual" obtenim la mateixa funcionalitat.

Respectuosament demanaria més recursos per incorporar els diversos mòduls que durant el curs s'han demanat per millorar la potència d'Agora i que desprès de 4-5-6 mesos encara estan en fase "d'estudi".

gràcies,

En resposta a Darío Castro

Re: El canvi de visibilitat per defecte, pot ser opcional?

per Sara Arjona Téllez (Moodle HQ) -
Hola Darío!

Per implementar el canvi de comportament per l'alumnat en la càrrega dels cursos dels espais Moodle d'Àgora s'ha utilitzat precisament l'opció que comentes de Mostra només el tema XX fent que, per defecte, en cas que el curs tingui marcat algun tema actual, l'alumnat el visualitzi directament (sense haver d'esperar que carreguin la resta de temes i facilitant, per tant, la localització dels temes que s'estan tractant). A més d'això, i per tal de facilitar la navegació pels diferents temes del curs, s'ha afegit la barra amb l'índex de temes a la part superior de la pantalla que, tot i que té un contingut força similar al bloc que comentes (Enllaços de seccions) creiem que és força més intuïtiva. De totes formes, tal i com us vam comentar, intentarem estudiar la viabilitat d'incorporar alguna millora que permeti seleccionar més d'un tema o alguna altra solució similar que s'ajusti a la demanda que ens heu fet arribar.

Per últim dir-te que ara per ara estem dedicant els nostres esforços a actualitzar la versió de Moodle a la 1.9.9 (aprofitant els mesos d'estiu) i que, si tot va bé, quan això estigui enllestit, tenim previst estudiar la incorporació d'algun dels mòduls que ens heu suggerit durant tot el curs (i que ens hagués agradat incloure abans però que la situació no ens ha permès fer-ho).

Una abraçada i bon estiu!
Sara
En resposta a Sara Arjona Téllez (Moodle HQ)

Re: El canvi de visibilitat per defecte, pot ser opcional?

per Darío Castro -

Hola,

Veig que els bons encara estan al peu del canó.
En aquest tema ben be es podria aplicar "tants caps tants barrets". En el fons la idea és bona, tot i que fer que ho sigui per a tots el casos és molt i molt complicat, per no dir impossible.

Ara em pregunto, seria possible que aquestes funcionalitats formaran part d'un nou bloc lateral i d'aquesta forma es pogués incorporar o no ?.

Crec que qualsevol millora no hauria de trencar amb la flexibilitat del sistema, però bé aquest és el meu barret . . .

Ànim, gràcies pel vostre suport i paciència (tractar amb profes pot arribar a ser estressant)

Bones vacances !

En resposta a Darío Castro

Re: El canvi de visibilitat per defecte, pot ser opcional?

per Sara Arjona Téllez (Moodle HQ) -
Hola Darío!
Moltíssimes gràcies pels comentaris! Hem incorporat els teus suggeriments a la petició i intentarem revisar aquesta funcionalitat el més aviat possible.
Una abraçada i mooolt bon estiu!!
Sara