Notícies d'ÀGORA

Cursos de Moodle nous amb continguts exeLearning!

de Administrador/a Espai de suport -

Icona eXeLearningEns plau presentar-vos els primers cursos Moodle el contingut dels quals ha estat creat amb eXeLearning. Podeu consultar el llistat de cursos aquí.

eXeLearning és un programari lliure, gratuït i de codi obert que permet crear i publicar contingut web, sense necessitat de conèixer HTML5 o d’altres llenguatges web. 

És una eina multiplataforma, és a dir, vàlida per a Windows, MacOS i Linux. Cal destacar que per a Windows i Linux també hi ha versions lleugeres que poden ser instal·lades en un llapis de memòria.

Permet l’exportació del contingut creat a diferents formats. Així doncs es pot generar una pàgina web (HTML), un paquet SCORM, IMS o Common Cartridge, un fitxer de text, un fitxer ePub3 (llibre electrònic), etc. eXelearning genera contingut responsiu que s’adapta correctament a les pantalles d’ordinadors, tauletes i mòbils.

Aquests cursos són adaptacions traduïdes de materials del Proyecto Crea que també podreu trobar en format HTML a l’Edu365.

Biblioteca nova disponible: Quaderns Virtuals!

de Administrador/a Espai de suport -

QV a AlexandriaAquesta setmana s'ha publicat a Alexandria una nova secció on hi trobareu l'antiga biblioteca de Quaderns Virtuals en format qüestionaris de Moodle.

"Quaderns Virtuals" (QV) va ser un projecte del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya que va posar a l'abast dels docents una eina orientada a la creació de qüestionaris interactius, a la seva Biblioteca es podien trobar gairebé 300 qüestionaris de temàtiques i nivells diferents.  

L'any 2017, la tecnologia Java necessària per a crear i visualitzar aquestes activitats va deixar de funcionar.  Per aquest motiu, els materials de la biblioteca de QV s'han convertit al format "Qüestionari de Moodle" mitjançant un procés automàtic. Això permet seguir utilitzant-los amb navegadors i plataformes web modernes.

En aquesta pregunta freqüent trobareu explicat el procediment a seguir per importar els qüestionaris QV als vostres cursos Moodle. Un cop importats, sempre podreu modificar-los i adaptar-los a les vostres necessitats específiques.

Actualització dels serveis Moodle i Nodes

de Administrador/a Espai de suport -

El dijous 10 de desembre es realitzarà una actualització de programari als serveis Moodle i Nodes, amb possibles aturades del servei entre les 17 h i les 18 h. Us demanem disculpes d'avançat per les molèsties que aquestes interrupcions puguin ocasionar.

Aquesta actualització de programari introdueix un redisseny del tema visual de Moodle que té com a objectiu alinear-lo amb la imatge gràfica del Pla d'Educació Digital de Catalunya pel que fa a logotips i esquema de colors. El canvi s'observarà únicament als espais Moodle que no estiguin utilitzant actualment una imatge de capçalera o esquema de colors propi. Recordeu que els esquemes de color, la imatge de capçalera i altres paràmetres visuals de Moodle es poden personalitzar des de la pàgina: Administració del lloc - Aparença - XTEC2020.

Novetats Moodle
  • Actualització a la versió 3.8.6
  • Actualització del plugin Clickedu
  • Actualització d'altres plugins: JClic, Cloze, Wiris i Progrés de la compleció
Novetats Nodes
  • Actualització a la versió 5.1.8
  • Canvi enllaç eValisa

Moodle Moot Spain 2020

de Administrador/a Espai de suport -

Moodle mootEls propers 17 i 18 de novembre, es durà a terme de forma virtual la Moodle Moot España 2020. Aquest any, en ser en format virtual, s'ha adaptat l'horari perquè la majoria de docents pugueu assistir a les sessions, que començaran a les 13h i finalitzaran a les 20h. Els objectius d'aquesta Moot són els següents:

  • Aprendre a fer servir la plataforma Moodle i treure-li partit a les vostres classes.
  • Conèixer bones pràctiques d'altres organitzacions del sector educatiu i agafar idees per endur-vos al vostre centre. 
  • Intercanviar experiències amb altres docents i professionals de l'aprenentatge virtual d'escoles, instituts i universitats de tota Espanya.
  • Conèixer l'equip de Moodle HQ que desenvolupa la plataforma i l'App de Moodle, i fer-los les preguntes que vulgueu!

Podeu trobar els ponents en aquest enllaç, així com l'agenda provisional prevista.

Inscriviu-vos a la web de la MoodleMoot España Online 2020.

Propostes didàctiques del 1r trimestre a Alexandria

de Administrador/a Espai de suport -

La setmana passada es van publicar a Alexandria una sèrie de cursos creats pel Departament d’Educació per a diverses matèries, adreçats a l‘alumnat des de 5è de primària fins a 4t d’ESO.Aquests cursos abasten la programació curricular de les matèries durant el primer trimestre del curs acadèmic. Es poden desenvolupar de forma presencial a l’aula i també poden ser especialment útils en cas de confinament, per treballar-ne els continguts de forma telemàtica.

Per usar els cursos des d'un Moodle d'Àgora podeu fer servir l'eina d'importació directa que trobareu a l'administració dels cursos. Ho trobareu explicat al PMF Com puc importar cursos i activitats SCORM d'Alexandria?

En el cas de voler fer servir aquets cursos a un Moodle fora d'Àgora caldrà que baixeu els fitxers de còpia de seguretat corresponents des de la fitxa dels cursos i els importeu en el Moodle del vostre centre. 


Temas antiguos...