Lliurament 3

En aquest lliurament seguirem treballant els sistemes de representació: analitzarem les característiques més elementals del Sistema Axonomètric.

Per a realitzar les activitats d'aquest lliurament caldrà que procediu de la següent manera:

  • Estudieu amb atenció el material que trobareu a l'apartat Recursos l'aula:
  • Opcionalment, per aprofundir amb el tema també podeu llegiu les pàgines de la 194 a la 201 del llibre de text:

No heu d'estudiar-ho. Com ja sabeu, en el dibuix tècnic el què cal és entendre'n els procediments.

En aquest punt inicial del tema cal que us centreu en els conceptes següents:

1. Fonaments del sistema axonomètric

Llegiu el principis pels quals s'obté la projecció que dona lloc a l'axonometria. Tot i que no serà mai d'aplicació, és interessant que entengueu per què es produeix.L'axonometria és un sistema de representació on les projeccions són obliqües respecte el pla de projecció i paral·leles entre sí (repasseu el quadre dels sistemes de representació vist en el lliurament anterior).

2. Sistemes de perspectiva cavallera.

Llegiu l'apartat.

No s'ha de memoritzar res.

Noteu que es generen dos tipus de perspectiva i que ambdós tenen un pla paral·lel al de projecció. Això fa que el que s'hi representi sempre serà en veritable magnitud i no es deformarà respecte a l'original.

3. Coeficients de reducció i escales gràfiques.

Com veureu, el fet de projectar un segment sobre un pla de manera obliqua comporta que la projecció experimenta una reducció en la seva longitud real. Aquesta reducció està quantificada per a cada tipus de perspectiva axonomètrica però no cal que els memoritzeu.

En el cas d'haver-ne d'aplicar, s'expressen sempre, al costat de l'eix al que cal aplicar-lo.

4. Ternes més usuals.

Fixeu-vos amb les diferents tipus d’axonometries:

      1. Isomètrica
      2. Cavallera
      3. Militar
      4. DIN-5 (dimètrica)

Resum:

El principi és sempre el mateix: les línies paral·leles entre sí es representen paral·leles en perspectiva.

Per a qualsevol dubte relacionat amb la matèria, no dubteu a plantejar-lo al fòrum on rebreu una resposta.


Lliurament de les activitats

  1. Un cop familiaritzats amb els continguts del lliurament, realitzeu les activitats que trobareu en l'apartat ACTIVITATS D'AVALUACIÓ.
  2. Els exercicis caldrà resoldre'ls en els fulls que prèviament haureu imprès del fitxer PDF. Els trobareu en el fitxer L3ACR1_Enunciats lliurament 1.
  3. Realitzeu les activitats a LLAPIS.
  4. Escanegeu totes les pàgines i creeu un únic fitxer PDF que les contingui. La mida màxima del fitxer no pot excedir les 2Mb de pes. Configureu l'escànner per a que la resolució sigui de l'ordre de 96ppp per a evitar el pes excessiu dels fitxers.
  5. A través de la tasca que trobareu a sota de l'enunciat de les activitats, L3ACR1_Lliurament d'activitats, adjunteu el PDF amb els vostres exercicis i escolliu la opció trametre per a avaluar.

VALOR DE LÍNIA:

  • En els exercicis de dibuix geomètric i tècnic, utilitzareu dos tipus de línia, que es caracteritzaran pels seus gruixos:
    1. línia fina per a totes les línies de construcció, eixos, auxiliars, etc. (amb llapis, mina 2 o 3H i amb tinta gruix 0,2).
    2. línia gruixuda: les línies de resultat - segons demani l’anunciat de l’exercici (amb llapis, mina HB i amb tinta calibre 0,6). Els gruixos de les línies fetes a llapis han de reproduir, aproximadament, els gruixos de la tinta.
  • Les línies traçades amb la mina 3H han de ser molt fines - la mina molt afilada- per ajudar a la precisió del dibuix. Per tant, no s’ha d’apretar el traç perquè no faci solc al paper i poder esborrar, si calgués.
  • En el compàs poseu-hi les mateixes dureses de mina (3H o HB) que als llapis: 3H per a línia fina i HB per a línies de resultat.
  • Observeu les recomanacions que fa el llibre de text a la pàgina 30.

RETOLACIÓ:

  • En retolar - xifres i/o lletres- no feu la vostra cal·ligrafia personal.
  • Dibuixeu els caràcters a mà o amb plantilla, però amb lletra de tipografia i amb la mateixa tècnica amb que hagi estat fet el dibuix: llapis o tinta.

En teniu les orientacions de com fer-ho aquí.

  • Podeu preparar-vos els full, abans de començar a fer els exercicis, imprimint les vostres dades que abans heu escrit amb un processador de textos.
  • Es recomana que utilitzeu un to de gris ja que el negre de la impressora, contrasta amb excés amb el traç de llapis.
Darrera modificació: dilluns, 15 d’octubre 2018, 10:38