Treballar amb l'editor de text

Per redactar els missatges de comunicació i els textos de retroacció de les tasqes fareu servir l'editor de text del Campus. El Campus de l'IOC contempla diferents editors de text. L'editor per defecte es conegut amb el nom d'Atto (https://moodle.org/plugins/view.php?plugin=editor_atto), però també disposeu d'altres editors com:

  • TinyMCE
  • Editor de text pla

Aquests editor simulen els editors de texts visual (Libre Office o Word), però a diferència d'aqustes, un cop heu desat els canvis, l'editor produeix un contingut en el llenguatge de marques de la web, l'HTML. 

Com puc canviar l'editor de text?

Preferències del perfil -> Preferències de l'editor

Recomanacions 

És important que, quan treballeu amb l'editor, no us preocupeu tant per com quedarà visualment el text (sigui un missatge o una retroacció), sinó el valor semàntic del text. Les diferents opcions que dipsoseu a la barra de l'editor en la forma d'icones només són una ajuda per concretar i asignar aquest valor semàntic del text, amb la finalitat que millorar la lectura del mateix.

Recordeu que no sabem amb quin dispositiu accedeixen els estudiants de l'IOC, per aquest motiu és important no preocupar-se per l'aspecte visual dels missatges. El Campus de l'IOC ja disposa d'un full d'estil visual que assigna a cadascun dels elements semàntics del text (capçaleres, text, llistes, taules). 

Puc copiar i enganxar des d'una font externa?

Text

Negreta

Cursiva

La cursiva té la funció d’indicar que una paraula és estrangera o que se li vol donar alguna mena d’ús metalingüístic.

Cites

Sovint és necessari adjuntar part d'un text de l'estudant per comentar-lo de manera contextual. 

Capçeleres

Llistes

Ús del color