Introducció

El següent text forma part del document FP.Models de missatges:

Com a docents sabem que la comunicació amb l’estudiant és essencial perquè es pugui produir el procés d’ensenyament – aprenentatge. En l’ensenyament a l’Institut Obert de Catalunya, malgrat que professorat i alumnat no coincidim en un mateix temps o en un mateix espai físic, la necessitat de tenir consciencia de grup, d’interaccionar amb els altres i de comunicar-se és la mateixa que en qualsevol activitat de l’ensenyament presencial. La comunicació amb l’alumnat es porta a terme mitjançant textos escrits ja sigui al tauler, als fòrums o als missatges personals. És per aquesta raó que, com a docents de l'Institut Obert de Catalunya, és important que desenvolupem les nostres habilitats d’expressió escrita. Per facilitar una mica la vostra tasca educativa, hem elaborat aquest document on trobareu exemples dels diversos tipus de missatges que haureu d’enviar als vostres alumnes. Son missatges tipus que haureu d’adaptar a les característiques del vostre crèdit i a les dates del pla de treball.

Relació de missatges

Per a una millor organitzció de la informació, s'ha optat per incloure els models de missatge en una estructura d'acordió. Feu clic a la capçalera de cada missatge per mostrar el contingut.

Benvinguda

Professorat responsable

Benvolguts estudiants:

Com a responsable del curs us dono la benvinguda en nom dels professors que impartirem aquesta matèria.

Aprofito també per donar-vos algunes informacions i consells que us podran ser útils: 

  • Guia d'estudi. Primer de tot, cal que llegiu la Guia d'estudi, on trobareu tota la informació relativa a la Programació i el temari, el Material didàctic i el Sistema d'avaluació.
  • Tauler de notícies i Fòrum de Dubtes. És molt important que consulteu habitualment el Tauler de notícies i orientacions i el fòrum Dubtes de la matèria. El Tauler és el canal que utilitzarem els professors per informar-vos sobre tot allò relacionat amb el curs (informacions, instruccions i avisos d'última hora). D'altra banda, el fòrum de dubtes us serà útil per poder compartir entre vosaltres els problemes i les dificultats amb què us trobareu. En aquest sentit, si considereu que el problema que teniu pot ser de caire general, feu servir el fòrum Dubtes de la matèria perquè d'aquesta forma tot l'alumnat podrà tenir accés a les possibles solucions. Tanmateix, si el problema és més personal, és millor utilitzar el Correu intern
  • Recursos de la matèria. En aquest apartat podeu trobar material d'estudi.
  • Lliuraments. En cada semestre, s'estableixen cinc períodes temporals d'estudi i lliurament d'activitats d'una durada aproximada de dues setmanes. A la secció corresponent a cada lliurament trobareu el Pla de treball amb els contingut que s'hi estudiaran, els Recursos (els "apunts") i les Activitats d'avaluació.  De vegades hi trobareu també material addicional (no avaluable) d'ampliació de coneixements. 
  • Activitats d'avaluació. A banda de l'estudi, és molt important que feu les Activitats d'avaluació. Tingueu present que el sistema d'avaluació de l'IOC es basa en l'anomenada "avaluació contínua", per la qual cosa és fonamental que lliureu la feina. En aquest punt, heu de cenyir-vos als terminis, ja que una vegada tancat el lliurament no s'acceptaran més trameses.

Heu de ser conscients que per a realitzar aquest tipus d'estudis és necessari ser constant en l'esforç, disciplinat en l'estudi i puntual en la tramesa de les activitats d'avaluació. Recordeu que els professors som a la vostra disposició per qualsevol dubte o dificultat que pugueu tenir.

Ànim! Us desitgem un molt bon curs.

<nom i cognoms del/la professor/a responsable>

Presentació del professor

Professorat col·laborador

Benvolguts estudiants

 Em dic <nom i cognoms> i seré el <vostre professor / la vostra professora>.

Tal com s'ha dit al missatge de benvinguda, abans de començar a estudiar la matèria us heu de llegir la Guia d'estudi i, a cada lliurament, el Pla de treball per tal de poder planificar millor la vostra feina. D'altra banda, us encoratjo a exposar qualsevol dubte o comentari que us pugui sorgir al fòrum Dubtes de la matèria. Allà, gràcies a les respostes dels altres alumnes i als meus propis aclariments, resoldrem les qüestions que plantegeu i, a més, tots podrem enriquir-nos amb els comentaris.

Us desitjo un molt bon inici de curs.

Ànim!

Salutacions

<nom i cognoms>

Hola a tots i totes,

Coincidint amb l'inici de curs, avui comença el primer lliurament de la matèria <nom matèria>, dedicat al <títol lliurament>.

{{breu descripió del lliurament}}

Respecte a les dades clau de la unitat que trobareu en l'apartat corresponent del Pla de treball:

  • Treballareu aquest lliurament des del dia <data inici lliurament>  fins al <data final lliurament>, darrer dia per lliurar les tasques de l'avaluació continuada.
  • Ja teniu disponibles els enunciats de les activitats de l'avaluació continuada dins de la secció d'activitats d'avaluació. Això us permetrà saber que se us demana i així organitzar el vostre temps d'estudi i treball en la realització de les activitats d'acord amb la realitat personal de cadascú. Tot i així us recomano d'anar-les realitzant a mesura que aneu treballant els continguts del lliurament i, per tant, en la mesura del possible, evitar fer-les cap a molt al final del lliurament.
  • És normal que en la preparació i realització de les activitats d'avaluació continuada hi hagi coses que no quedin prou clares. Ja sabeu que podeu comentar els vostres dubtes al Fòrum de dubtes de la matèria i així us podré ajudar a resoldre'ls.
  • És important que tingueu present que no s'admetrà cap activitat de l'avaluació continuada fora de termini. Organitzeu-vos bé i no espereu a darrera hora per a realitzar i lliurar la tasca que se us demana. El treball constant us ajudarà a assimilar millor els continguts i a gaudir de l’aprenentatge!

Salutacions,

<nom i cognoms>

Ja fa una setmana que hem començat

Professorat col·laborador

Bon dia a tots i totes,

Avui ja fa una setmana que hem començat el curs de <matèria>. Si bé ha transcorregut amb força normalitat, és interessant que, en la preparació i realització de les activitats d’avaluació continuada, hi hagi coses que no quedin prou clares. Ja sabeu que podeu comentar els vostres dubtes al Fòrum de dubtes de la matèria. Així us podré ajudar a resoldre’ls :)

D’altra banda, tornar-vos a recordar que el lliurament finalitza el <data finalització del primer lliurament>, darrer dia per lliurar les tasques proposades a la secció d’avaluació continuada. Per aquest motiu és important que us organitzeu el vostre temps d’estudi i treball en la realització de les activitats d’acord amb la realitat personal de cadascú. Tot i això us recomano d’anar-les realitzant a mesura que aneu treballant els continguts del lliurament i, per tant, en la mesura del possible, evitar fer-les cap a molt al final del lliurament.

Finalment recordeu que no s’admetrà cap activitat de l’avaluació continuada fora de termini. Organitzeu-vos bé i no espereu a darrera hora per a realitzar i lliurar la tasca que se us demana. El treball constant us ajudarà a assimilar millor els continguts i a gaudir de l’aprenentatge!

Salutacions,

<nom i cognoms>

Benvolguts i benvolgudes,

Us escric per recordar-vos que, dimecres, 14 de febrer de 2018, és l’últim dia per presentar la tasca de l’activitat d’avaluació continuada.

Si encara no heu lliurat el treball que us proposa i us demana la tasca d’avad’avaluació continuada, comentar-vos que és important, en la mesura de les vostres possibilitats, una organització del treball distribuït al llarg del lliurament. Publicar dubtes, realitzar i/o presentar les tasques l’últim dia (hores abans del termini del lliurament) sense haver-n’hi cap seguiment anterior per part del professorat responsable, pot representar un escull important de cara a una resposta efectiva com també a una presentació idònia dels treballs. Penseu que, per la tipologia de la matèria, les presses i els nervis no són de gran ajuda!

Salutacions,

Nom del professor/a de l’aula