Comunicació general amb els estudiants de l'aula

Com a docents teniu dos espais a l'aula per poder comunicar-vos amb els estudiants:

  • El  Tauler de notícies i orientacions
  • El fòrum de Dubtes de la matèria

 

Tauler de notícies i orientacions

El Tauler de notícies i orientacions és l'espai de comunicació des d'on el professorat col·laborador es dirigeix a tot l'alumnat de l'aula.

  • El professorat del curs hi penja els missatges i avisos importants. Els estudiants del mòdul no hi poden contestar ni afegir missatges, només llegir-los.
  • Teniu la relació de missatges prescriptius que heu de penjar a l'aula a l'apartat  6.2. Models de missatges - Tauler de notícies i orientacions. Cal que mantingueu tant l'assumpte com el cos del missatge tal com us el proporciona el responsable de la matèria. En funció de les necessitats que detecteu a la vostra aula podeu afegir-hi els missatges que trobeu oportuns.
  • La relació de dates de cadascun dels avisos el teniu a l'apartat  6.1. Calendari del curs.

    

Com editar el Tauler de notícies i orientacions
  • Afegir un missatge nou: Clicar al Tauler de notícies i orientacions>>Escollir el vostre grup del desplegable Grups separats>> Afegeix un nou tema>>Indicar l'assumpte proporcionat pel responsable d'aula>>Editar el missatge facilitar pel responsable>>Enviar al fòrum.
  • Editar un missatge ja penjat al Tauler: Clicar al Tauler de notícies i orientacions>>Clicar sobre el nom del debat que es vol modificar>>clicar edita>>modificar el missatge>>clicar Desa els canvis.

 

Fòrum dubtes de la matèria

El Dubtes de la matèria és una espai obert per a la comunicació de l'aula. Els alumnes poden compartir els seus dubtes. El professorat ha de vetllar per tal que hi hagi una interacció constructiva i intervenir per aclarir el que no estigui resolt o bé agrair les aportacions de l'alumnat. Això implica:

  • Fer el seguiment continu d'aquest fòrum i vetllar perquè se'n faci un ús adequat. Si s'hi dóna alguna informació incorrecte convé que la rectifiqueu des del mateix fòrum. Si els dubtes que s'hi plantegen no els resol el mateix alumnat, els haureu de resoldre vosaltres, bé des del mateix fòrum , bé des del tauler, depenent de la seva naturalesa.

En cas que els estudiants facin preguntes sobre temes relacionats amb la tutoria ( matrícula, dates de proves...) així com altres aspectes no relacionats amb el contingut de la matèria, responeu es posin en contacte amb el seu tutor o bé amb el seu centre de suport.

Si no sabeu la resposta correcta a un dubte concret, adreceu-vos al professor responsable del curs per tal que us ajudi. Val més respondre que es transmet la consulta al responsable del curs que no pas respondre una informació errònia.

Com editar el fòrum de dubtes de la matèria

  • Llegir i contestar un missatge al fòrum: clicar fòrum>>escollir el vostre grup del desplegable Grups separats>> clicar sobre el tema de debat obert>> en cas de voler respondre clicar Respon>> Escriure el missatge>> Clicar Enviar al fòrum.
  • Obrir un fil nou en algun cas excepcional: clicar al fòrum>>escollir el vostre grup del desplegable Grups separats>> clicar Afegeix un debat nou>>Indicar un assumpte>>Escriure missatge>>Enviar al fòrum.

Quan hi ha missatges que no hem llegit, apareix aquesta icona al costat del curs on hi tingueu missatges. Recordeu que en aquest fòrum SI cal escollir  grup al respondre les qüestions plantejades o iniciar un fil nou.