1. Estudi, classificació i propietats dels materials

Els materials constitueixen qualsevol producte d'ús quotidià i des de l'origen dels temps han estat utilitzats per l'home per millorar el seu nivell de vida.
Al principi, aquests es trobaven espontàniament a la natura: la fusta, la pedra, l'os, la banya o la pell. Més tard es van començar a emprar altres materials més elaborats com l'argila, la llana o les fibres vegetals, per arribar més tard a l'ocupació dels metalls i els aliatges i acabant, amb la revolució industrial, amb l'auge de l'ús de l'acer per sobre de tots els altres materials.


Figura: Imagte de F.J. Martínez Adradosen INTEF sota CC

 
 

S'ha de tenir la major informació possible perquè quan hàgim d' optar per un material, per fabricar un objecte, una eina adequada, o una màquina, l'elecció sigui encertada, reunint el material totes les característiques que necessiti. 

Silla de maderaSilla de forja.Silla de plástico.

Figura: Diferents models de cadires



L'obtenció de nous materials i els processos productius per a la seva transformació en productes finals és un cap de la tecnologia. Per a això és necessari conèixer els seus orígens, propietats, característiques i comportament davant els diferents tipus de requeriments.

S'han desenvolupat innombrables materials diferents amb característiques molt especials per a satisfer necessitats molt concretes de la nostra complexa societat, metalls, plàstics, vidres i fibres. Actualment els avenços electrònics més sofisticats es basen en l'ús de semiconductors. 


Figura: Imatge en INTEF sota CC