GEOMETRIA AFÍ

Components d'un vector

Podem multiplicar per un nombre les components d'un vector ?

Depèn. Depèn de que ens interessi del vector.

Per exemle, si hem obtingut com a vector director d'una recta el vector v amb fletxa dreta a sobre igual obre parèntesis 1 quart coma fracció 3 entre 4 coma menys 1 tanca parèntesis, per tal de no treballar amb fraccions, en comptes del vector v amb fletxa dreta a sobre podem agafar el vector 4 v amb fletxa dreta a sobre igual parèntesi esquerre 1 coma 3 coma menys 4 parèntesi dret, no són iguals però tenen la mateixa direcció i tant el v amb fletxa dreta a sobre com el 4v amb fletxa dreta a sobre són vectors directors de la recta i es pot agafar qualsevol dels dos com a vector director d'una recta.

Però si, per exemple, ens interessa el mòdul del vector, evidentment no serà el mateix agafar el vector v amb fletxa dreta a sobre que el 4v amb fletxa dreta a sobre. Si tenen el mateix mòdul el vector v amb fletxa dreta a sobre i el vector -v amb fletxa dreta a sobre

Atenció:

Les coordenades d'un punt mai es poden multiplicar o dividir per un nombre. Un punt té les coordenades que té i si les modifiquem obtenim altre punt. El punt (2,2,4) és un punt diferent al (1,1,2)