2.Quina matèria entra a Hª de l'art ( bloc 2)?

La matèria d'Història de l'Art ( bloc 2) es centra en l'estudi i el coneixement de les manifestacions artístiques que van del període del Renaixement fins l'actualitat. Durant el curs aprofundirem les característiques i artistes de cada període, així com les obres que es demanen a les PAU a cada estil a partir del llistat que marca el Departament. ( Llistat obres PAU 2019)

D'aquesta manera cada lliurament del bloc 2 es centra doncs en tres aspectes:

  1. Conèixer els estils que abasten del període del Renaixement fins l'actualitat: aquí haureu d'estudiar les característiques de cada període, és a dir la teoria del llibre i /o apunts.
  2. Aprendre a analitzar adequadament una obra. Haureu d'aprendre a analitzar un tipus d'anàlisi diferent a cada lliurament ja sigui una obra arquitectònica, escultòrica o pictòrica.
  3. Saber aplicar l'anàlisi i comentar adequadament una obra d'art del llistat de les PAU.En aquest últim punt ja heu estudiat l'estil que toca en el lliurament i heu après un anàlisi ( arquitectònic, escultòric o pictòric) per tant us queda aplicar-lo. Així doncs aquest darrer punt us prepara de forma específica per l'examen de la Selectivitat d'Història de l'art que es centra en saber analitzar un llistat tancat d'obres.

Amb un exemple poder us quedarà més clar:

LLiurament 1. Renaixement. Els tres aspectes a estudiar seran:

    1. En primer lloc haureu d'estudiar les característiques formals de l'etapa del Renaixement, és a dir, la teoria.
    2. En segon lloc haureu d'estudiar l'esquema de com comentar una obra d'art de forma genèrica i saber aplicar-lo.
    3. En tercer lloc, haureu d'estudiar les fitxes de les obres renaixentistes que entren a la llista d'obres de les PAU i saber comentar-les aplicant l'esquema que hem treballat en el lliurament.