5.4 Altres formes de distribució comercial

A part de les formes de distribució tradicionals, n’existeixen altres formes prou importants com:

El comerç electrònic

És una de les aportacions més importants de les noves tecnologies a l’economia i el comerç. Ens referim a les transaccions de béns i serveis que es fan utilitzen la xarxa telemàtica. Aprofitant la generalització de l’ús d’Internet han aparegut, d’una banda empreses especialitzades en oferir productes a través de la xarxa (Amazon), i d’altra les empreses tradicionals afegeixen als seus canals tradicionals, la modalitat de comerç electrònic.

El comerç electrònic està cridat a créixer espectacularment en el futur, modificant profundament les formes de venda habituals. Es poden assenyalar com a característiques principals la desaparició de l’horari comercial convencional, la possibilitat d’arribar a productes i proveïdors molt allunyats físicament, la disposició d’informació actualitzada sobre preus i productes, el foment de nous formats de productes associats a la informàtica...

La venda per correspondència Consisteix a comercialitzar un ampli ventall de productes que per mitjà d’un catàleg es fan arribar al domicili del client, el qual selecciona aquells productes que li interessen. Al cap de pocs dies, rep al seu domicili els productes i en fa el pagament (amb targeta de crèdit, xec o contra reembors).
La venda automàtica

Mitjançant les màquines expenedores que subministren el producte després del pagament previ del producte seleccionat. Es fa servir en productes de preu relativament baix, poc volum i d’ús força regular

La televenda

Aprofitant l’abast de la TV i les avantatges del missatge audiovisual, al final de l’explicació del producte apareixen els nombres de telèfon que permeten efectuar la compra del producte anunciat, que es rebrà a domicili.