5.1 Principis del màrqueting

El bon èxit de les activitats del màrqueting exigeix que es segueixin els següents principis:

Importància del canvi tecnològic Les activitats de màrqueting han de tenir en compte que el consumidor disposa de nous suports de comunicació (internet, telefonia mòbil...) als quals l'empresa hi ha d'arribar.
Flexibilitat La rapidesa amb que es produeixen els canvis tecnològics exigeix que l'empresa hi respongui, i fins i tot s'hi avanci, amb la mateixa celeritat per situar el seu producte en el mercat abans que els de les empreses competidores.
Direccionalitat Donat que les activitats de màrqueting tenen un cost important, en general és convenient limitar el seu abast i dirigir-les a un determinat segment del mercat.
Relació a llarg termini
Atesa la dificultat d'aconseguir un nou client, l'empresa ha de fer l'esforç necessari per a conservar els clients. Per fer-ho ha de mantenir un flux de comunicació que permeti conèixer els possibles canvis en les seves preferències o les seves noves necessitats.
Orientació al client
Internet ha originat que el consumidor disposi d'una informació de l'oferta global de manera instantània (pensem en Amazon, per exemple). L'empresa ha d'investigar les necessitats i motivacions dels consumidors per oferir-los solucions per mitjà dels seus productes i serveis.
Codi ètic

Existeix entre la gent una certa percepció negativa en el sentit que el màrqueting té com a objectiu assolir vendes a qualsevol preu fins i tot per mitjà de l'engany o de la tendència a induir al consumidor a l'error.

Per això és aconsellable disposar d'un codi ètic per a les activitats de màrqueting. Aquest codi, segons l'Associació Americana de Màrqueting, ha de seguir, fomentar i practicar valors ètics fonamentals com la honestedat, la responsabilització davant les conseqüències de les decisions preses, el respecte a la dignitat humana i al medi ambient...