1. Introducció

En el sistema econòmic actual, l'empresa és un factor fonamental per al desenvolupament econòmic. Encara que la seva funció principal és la producció de béns i serveis, també té importància com agent social generador d'ocupació i riquesa.

En l'empresa es combinen recursos humans, tecnologia, recursos financers i l'organització que aporta l'empresari o directius de l'empresa. Tot això amb la finalitat d'aconseguir un objectiu, normalment econòmic, i amb la necessitat de ser eficient i rendible. Al ser les empreses una part fonamental del mercat, el seu estudi s'ha integrat en l'estudi de l'economia.

L'elevat grau de desenvolupament de les empreses així com la seva major complexitat, en la seva estructura i funcionament, ha fet que aparegui una nova ciència que s'ha separat de l'econòmica sent aquesta ciència l'Economia de l'empresa.

Els continguts d'aquesta ciència abasten els econòmics (oferta, demanda, etc.), els comptables (càlculs de les pèrdues i guanys), els jurídics ( els referents a la creació i propietat de l'empresa), els de màrqueting (estudi de mercats), laborals (contractes dels treballadors), financers, sociològics, els relacionats amb les tecnologies, etc.