Els bancs d’imatges 

Podem aconseguir imatges de bona qualitat i molt interessants per millorar el contingut dels nostres treballs al que s’anomena bancs d’imatges. Es tracta d’uns catàlegs on les imatges estan classificades per categories per tal de facilitar la seva cerca. Aquests bancs són utilitzats per editorials, per professionals del disseny gràfic i el disseny web. Nosaltres també els podem fer servir. 

A la xarxa trobarem bancs d’imatges de pagament, gratuïts i d’altres que permeten ambdues modalitats. 

Els bancs d’imatges de pagament acostumen a fixar la seva tarifa en funció de la mida de la imatge que volem descarregar. Tot i que siguin principalment de pagament , també ofereixen algunes col·leccions gratuïtes, i moltes vegades aquestes imatges que en un principi són gratuïtes, només les pots descarregar en petit format, si les volem en mida gran s’ha de pagar. Alguns dels bancs d’imatges de pagament més coneguts són els següents: 


També disposem de bancs d’imatges gratuïts, en citem només tres, n’hi ha molts més: 

El “Banco de imágenes y sonidos” és un recurs que el Ministeri d’educació posa a disposició de la comunitat educativa. Hi podeu trobar fotografies, vídeos, imatges, animacions, il·lustracions i sons. Tot plegat està classificat per col·leccions. També ofereixen un catàleg d’imatges distribuïdes per matèries i per nivells educatius. 

Aquest banc d’imatges no requereix registrar-se per utilizar-lo . Quan tries la imatge que t’interessa et mostra una fitxa molt clara on hi trobaràs tota la información que et cal: mides, drets d’imatge, t’informa de quantes vages s’ha ddescarregat la imatge. ..Com a curiositat , cal destacar que també et permet escalar i retallar la imatge al teu gust. 

És un lloc web que permet als usuaris emmagatzemar, ordenar, etiquetar, compartir i vendre imatges i vídeos. Disposa d’un gran ventall d’imatges. El sistema de Flickr permet fer cerques d’imatges per etiquetes, per dates i també per llicències de Creative Commons.