1. El cicle de les roques

Les Roques són agregats d'un o més minerals en unes proporcions determinades. Cada roca té uns minerals fixos que la defineixen, anomenats minerals essencials, i a més uns minerals accessoris, que poden ser-hi presents o no, i que no modifiquen la naturalesa.


L'escorça terrestre és dinàmica i, per tant, evoluciona contínuament. Aquesta evolució és dona tant en superfície com en profunditat i les roques es van transformant les unes en les altres a una escala de temps geològic.

El dolç cicle de les roques: Simulació del cicle de les roques a la cuina de casa.

En aquest quadre pots descarregar un experiment fàcil de fer des de casa, sempre amb la supervisió d'un adult i utilitzant els materials adequats, i veure un vídeo de com es fa l'experiment.

Segons el seu origen hi ha tres tipus de roques: Roques ígnies, roques metamòrfiques i roques sedimentàries.


Atenció!!!

Processos geològics externs: Són processos com la meteorització, l'erosió o la sedimentació, provocats per l'energia solar, i que causen la destrucció del relleu.

Processos geològics interns: Són processos com la formació de magmes, els sismes o l'orogènesi, provocats per la calor interna de la terra, i que són responsables de la formació del relleu.