2015(S4)A


Escolliu el llatinisme o expressió llatina adient per a substituir els mots i expressions destacats en negreta

(l’heu de triar de la llista que trobareu a continuació de les frases, i no heu de repetir-ne cap). 

Tan bon punt hi va haver el nombre mínim d’assistents necessari, el president va demanar silenci i es va procedir a tractar de l’únic punt de l’ordre del dia de la sessió extraordinària: declarar el ministre hostil a la institució. El president va donar la paraula al secretari general perquè fes una exposició detallada dels motius que havien portat la Junta Directiva a soŀlicitar l’esmentada declaració. De fet, el nus de la qüestió era valorar en quina mesura una decisio favorable a la proposta podria afectar la posició actual de la institució i el seu financament futur. Les intervencions a favor i en contra van ser molt apassionades, de manera que la tensió va anar pujant fins que, finalment, es va arribar a una solució de compromís que, d’entrada, no semblava pas possible, però que va satisfer totes les parts. Després que la proposta fos aprovada gairebé per unanimitat, es va donar a conèixer arreu.

a posteriori

a priori

ad nauseam

cum grano salis

de facto

in crescendo

in extenso

in extremis

ipso facto

persona non grata

quid

quòrum

ràtio

statu quo

Vrbi et orbi

vox populi


Tan bon punt hi va haver el nombre mínim d’assistents necessari, el president va demanar silenci i es va procedir a tractar de l’únic punt de l’ordre del dia de la sessió extraordinària: declarar el ministre hostil a la institució. El president va donar la paraula al secretari general perquè fes una exposició detallada dels motius que havien portat la Junta Directiva a soŀlicitar l’esmentada declaració. De fet, el nus de la qüestió era valorar en quina mesura una decisio favorable a la proposta podria afectar la posició actual de la institució i el seu financament futur. Les intervencions a favor i en contra van ser molt apassionades, de manera que la tensió va anar pujant fins que, finalment, es va arribar a una solució de compromís que, d’entrada, no semblava pas possible, però que va satisfer totes les parts. Després que la proposta fos aprovada gairebé per unanimitat, es va donar a conèixer arreu.

Tan bon punt hi va haver el quòrum necessari, el president va demanar silenci i es va procedir a tractar de l’únic punt de l’ordre del dia de la sessió extraordinària: declarar el ministre persona non grata a la institució. El president va donar la paraula al secretari general perquè fes una exposició in extenso dels motius que havien portat la Junta Directiva a soŀlicitar l’esmentada declaració. De fet, el quid de la qüestió era valorar en quina mesura una decisio favorable a la proposta podria afectar l'statu quo de la institució i el seu financament futur. Les intervencions a favor i en contra van ser molt apassionades, de manera que la tensió va anar in crescendo fins que, finalment, es va arribar a una solució de compromís que, a priori, no semblava pas possible, però que va satisfer totes les parts. Després que la proposta fos aprovada gairebé per unanimitat, es va donar a conèixer Vrbi et orbi.

Lorem ipsum

Lorem ipsum