Què és el Dibuix Tècnic?

És el dibuix què s'empra per a la representació, entre altres, de peces de maquinària, treballs d'enginyeria, edificis o topografia mitjançant formes geomètriques, de manera totalment objectiva, és a dir, que representa tal i com són, sense donar lloc a interpretacions diferents.

La primera prova escrita de l'aplicació del dibuix tècnic va tenir lloc l'any 30 aC, quan l'arquitecte romà Vitruvius va escriure un tractat sobre arquitectura en el què diu:

"L'arquitecte ha de ser hàbil amb el llapis i tenir coneixement del dibuix, de manera que pugui preparar amb facilitat i rapidesa els dibuixos que es requereixin per mostrar l'aparença de l'obra que es proposi construir ".

El dibuix com tota forma de comunicació gràfica es troba subjecte a normes fixes i preestablertes per tal que sigui possible la descripció exacta i clara de dimensions, formes i característiques d'un objecte.

Per a realitzar el dibuix tècnic es requereix d'instruments de precisió i respectar la manera amb com representem els elements.

Tot seguit trobareu una breu explicació de l'ús d'aquest llenguatge visual així com unes pautes per a conèixer l'ús de l'aula de dibuix tècnic:

https://vimeo.com/171381886

Prof: Mercè Camps i David Laporta