1. Tasques, Com les preparo? Com les envio? Com s'avaluen?


Preparació d'una tasca


Les tasques et demanen una producció de resposta escrita o bé de càrrega de fitxer. El professorat te l’avalua i qualifica de forma individualitzada.  Per poder respondre una tasca has de fer clic a Afegeix tramesa (o Edita la meva tramesa si la vols modificar). Aleshores se t'obrirà un espai en blanc amb un editor de text (número 1) i/o un espai per trametre fitxers adjunts (número 2).

Per adjuntar el fitxer a la tramesa pots fer-ho de dues maneres:

  1. Clicant Afegeix… (1) i buscant-lo a la ubicació del teu ordinador on el tinguis guardat.
  2. Arrossegant el fitxer de les la carpeta on el tens fins l’espai de la imatge on t'adreça el número (2)

En acabat has de fer clic al botó Desa els canvis.

El botó Desa els canvis no envia la feina al professorat per corregir-la sinó que simplement la guarda per a una propera sessió de treball.

Després de prémer el botó Desa els canvis veuràs un resum de l'estat de la teva feina:

En aquesta imatge pots veure que s'ha desat l'esborrany de la tasca però no s'ha enviat (tramès). Pots sortir tranquil·lament de la tasca sense por que s'hagi perdut res.

En un altre moment, quan tornis a obrir-la podràs fer 2 coses:

  1. Prémer el botó Edita la meva tramesa: això et permetrà revisar, modificar o tornar a escriure el que et demana la tasca.
  2. Prémer el botó Trametre tasca: si ho fas, s'enviarà la feina al professorat perquè te la corregeixi.

Enviament de la tasca


Si has acabat la feina pots tocar el botó Trametre tasca per enviar-la al professorat perquè la corregeixi i veuràs aquest missatgeEsteu segurs que voleu trametre el vostre treball per a qualificar? Ja no podreu realitzar més canvis.  Si ja dones la tasca com a definitiva, hauràs de prémer el botó Continua, altrament el professorat no la rebrà i no te la podrà avaluar. Abans d'enviar-la, però,  veur[as un missatge de confirmació. Per enviar la feina toquem Continuai ara tornarem a veure la pantalla amb l'estat de la tramesa però observem que consta que S'ha tramès per a qualificar

 Ara només et cal esperar la correcció del professorat.


Avaluació de la tasca


La retroacció del professorat

Un cop revisada la feina pel professorat és molt probable que et doni indicacions per millorar-la o per millorar els treballs següents; és el que se'n diu donar una retroacció. Per conèixer els comentaris del professorat cal tornar a la mateixa tasca i anar al capdavall de la pàgina fins a trobar una cosa semblant a:

Aquesta imatge correspon a una retroacció feta amb rúbrica. Hi veuràs amb fons verd la casella de la graella de correcció que et correspon (número 1), la puntuació total obtinguda: 100/100 o 100 punts de 100 punts possibles (número 2) i, finalment, el comentari del professorat (número 3).

La rúbrica d'avaluació

Algunes tasques, com la de l'exemple anterior, són avaluades segons una rúbrica o graella de qualificació. Abans de fer la feina comprova si el professorat te la dóna a conèixer. Et pot ser molt útil per millorar el teu treball i per autoavaluar-te.