3. Qüestionaris, com els preparo? Com els envio? Com s'avaluen?


Preparació del qüestionari


Els qüestionaris contenen una llista de preguntes. La major part d’elles són de correcció automatizada, tot i que alguna pot ser corregida manualment pel professorat.

Abans de començar a respondre el qüestionari cal mirar:

  • El Pla de treball per saber què implica fer el qüestionari.
  • Si per fer-lo cal haver completat abans alguna altra activitat. És a dir, cal mirar si té alguna restricció d’accés.
  • El termini d’obertura i tancament del qüestionari.
  • El nombre d’intents permesos dels quals disposes: alguns qüestionaris tenen intents il·limitats i d’altres no.
  • El mètode de qualificació. Per exemple, la qualificació més alta obtinguda en cada intent, o la mitjana dels intents.
  • Si el qüestionari és de correcció automàtica o bé hi ha alguna pregunta que haurà de corregir personalment el professorat. En aquest segon cas hauràs d’esperar que et faci la correcció per saber-ne la qualificació.
 
El botó Següent que trobaràs al final de cada pàgina d'un qüestionari et permet desar el que portes fet sense enviar-ho i passar a la següent pàgina si la hi ha. Convé que premis aquest botó sovint perquè no perdis la feina en el cas que hi hagi un problema de connexió.  

Després de respondre totes les preguntes del qüestionari, al capdavall de tot, després de l'última pregunta, veuràs el botó Acaba l'intent. Si el prems el que fas és desar les respostes, però no s'envien per corregir i ens apareix una pàgina amb el resum de les preguntes desades:

Si el qüestionari no l'havies completat, clica el botó Torna a l'intent (1) i et permetrà acabar-lo o modificar-lo si convé.


Enviament del qüestionari


 

Quan l'hagis acabat, prem el botó Envia i acaba (2). Després de clicar aquest botó el qüestionari serà avaluat i posteriorment podràs revisar els intents que has fet, veure les retroaccions automatitzades, la puntuació obtinguda i què has fet bé o malament.


L'avaluació del qüestionari


 

La majoria de qüestionaris són de correcció automàtica i pots veure el resultat que hi has obtingut immediatament després de respondre’l:

Si fas clic a Revisió podràs veure les teves respostes i la puntuació obtinguda en cadascuna d’elles. Però hi ha alguns qüestionaris que contenen preguntes obertes, on cadascú dóna la seva pròpia resposta, i que han de ser corregides manualment pel professorat. En aquest tipus de qüestionari quan l'hagis acabat de fer no podràs veure la puntuació definitiva obtinguda fins que el professorat no en faci la correcció. Veuràs una imatge semblant a aquesta:

Si fas clic a Revisió podràs veure totes les teves respostes i la correcció de les preguntes automàtiques, però no podràs canviar-les. Quan el professorat t'hagi corregit les preguntes obertes ja podràs veure la qualificació total obtinguda i els comentaris que t'hagi pogut fer:

Quan la correcció de les preguntes obertes estigui acabada, si fas clic sobre Revisió veuràs la puntuació definitiva i el comentari del professorat a la pregunta oberta: