4. Els objectius de l'empresa

4.1. La responsabilitat social de l'empresa

Els objectius socials de les empreses han estat normalment poc rellevants (tret que l'empresa fos de capital públic), però últimament estan cobrant més importància dintre de l’anomenada Responsabilitat Social Corporativa (RSC) impulsada des de l'administració i adoptada cada vegada per més empreses.

La Responsabilitat Social Corporativa (RSC) és una forma de dirigir les empreses basat en la gestió dels impactes que la seva activitat genera sobre els seus clients, empleats, accionistes, comunitats locals, medi ambient i sobre la societat en general.

A principis de la dècada de 1990, la globalització prometia un futur ple de bons auguris. Se suposava que tots sortirien guanyant, tant els països desenvolupats com els països en vies de desenvolupament. No obstant això, la realitat ha demostrat que, al contrari, la globalització ha afavorit:

  • L'augment del poder de l'empresa en detriment dels Estats
  • La disminució en drets de la ciutadania per atreure la inversió directa estrangera
  • Els processos de deslocalització
  • La privatització de serveis bàsics

Tot aquest context exposat, ha afavorit l'auge del debat sobre la Responsabilitat Social Corporativa (RSC), com a eina que serveixi per minorar l'impacte negatiu de les empreses en general i de les multinacionals en particular, sobre els drets socials, laborals, el medi ambient i en definitiva, sobre els Drets Humans.