Xerrades d'Arcadi Oliveres sobre el món actual

Xerrades d'Arcadi Oliveres sobre el món actual

per Lola MORELL -
Nombre de respostes: 0

El passat 31 de maig, l'alumnat de 3r i 4t d'ESO va poder gaudir d'una conferència sobre qüestions d'actualitat, de l'economista i activista social Dr. Arcadi Oliveres.

Per a 3r d'ESO, la xerrada titulada “Els problemes del món” va tractar sobre pobresa, accés desigual als recursos, dependència energètica del petroli i la indústria de guerra. Són aspectes relacionats amb els continguts curriculars sobre economia i globalització, que actualment s'estan treballant a classe.

La sessió per als alumnes de 4t, que treballen la història contemporània, es titulava “El món després de la Guerra Freda: el neoliberalisme i les conseqüències que se n'han derivat”. El Dr. Oliveras els va explicar el que havia passat al món després d’aquesta guerra des del punt de vista polític i econòmic: especulació borsària, crisi, rescats bancaris amb diner públic en detriment de l’estat del benestar, destrucció del planeta arrel de la contaminació, l’escalfament global i l’esgotament dels recursos, i els va acabar dient que hi ha solució si tots fem un canvi de valors. Res de tant consumir, de canviar-nos el mòbil cada 2 anys, de consumir llaunes de Coca-Cola i de mirar Tele 5, que cada dia ens estupiditza més. Educació, educació i, sobretot, llegir!!!

Les dues sessions han estat molt ben valorades per l'alumnat, que s'ha sentit interpel·lat per les explicacions i la crida al consum responsable feta per l'Arcadi Oliveres.

alumnat alumnat de 3r d'ESO en la xerrada d'Arcadi Oliveras