La Marató de TV3 a l'institut

La Marató de TV3 a l'institut

per Lola MORELL -
Nombre de respostes: 0

Des de fa anys, el nostre institut dóna suport a La Marató de TV3 per sensibilitzar els alumnes de les malalties a les quals es dedica i de la necessitat de potenciar la recerca científica per prevenir-les i/o curar-les.

Enguany, s’han planificat xerrades divulgatives pels alumnes de 3r i 4t d'ESO, i de 1r i 2n de batxillerat durant el novembre. Els professionals de la salut són els encarregats de conduir les sessions pels instituts de Catalunya i en el nostre institut les ha dut a terme l'Olga Franquesa. Durant les sessions s'ha projectat un vídeo en què es combina el testimoni de persones afectades per una malaltia infecciosa amb l'exposició d'un expert.

La Marató d’aquest any es fa amb l’objectiu de sensibilitzar sobre les malalties infeccioses que són les responsables d'una de cada tres morts al món. Entre les situacions més greu, hi ha la sèpsia, una infecció generalitzada que causa deu morts diàries a Catalunya i greus seqüeles als que sobreviuen. Pel que fa als tractaments, els experts expliquen que la resistència als antibiòtics implica complicacions en el tractament, fet que l'OMS qualifica com el problema de salut actual més greu del món. En aquest panorama, la recerca en malalties infeccioses és una prioritat a tot el món i s'ha de centrar en tres àmbits: crear mesures preventives més eficients, desenvolupar tests de diagnòstic ràpids i nous antibiòtics.

alumnes amb la marató de tv3