PINTA LA MARATÓ

PINTA LA MARATÓ

per Teresa FERNÁNDEZ -
Nombre de respostes: 0

Com cada any, els alumnes de 4t d’ESO han volgut participar en l’elaboració del cartell de la Marató de TV3 que, en aquesta edició, s’ocupa de la malaltia de l’ictus i lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques. 

Els participants han volgut mostrar gràficament les causes i conseqüències d’aquestes malalties amb tres representacions en les quals s’expliquen què és una pèrdua sobtada de les funcions cerebrals causada per un accident vascular.

Volem destacar el mèrit de la creació d’aquest treballs ja que ha estat molt autèntic tant pel que fa a la reflexió de la malaltia com pel desenvolupament d’un procés creatiu que contribueix en el coneixement pràctic i útil i fins hi tot ha desenvolupat en l’alumne una sensibilitat especial en la gestació del projecte.

Hem treballat amb il·lusió i esforç que han donat com a resultat unes obres molt creatives i d’una gran força expressiva.


Ictus

Dibuix 1: comunica que l’ ictus pot arribar a provocar una discapacitat important i ho representem  amb una tonalitat de grisos en contrast amb una part plena de color i vitalitat.



Cervell-arbre


Dibuix 2: hem representat aquesta malaltia amb un cervell- arbre com a font de vida. En el  tronc hi hem representat un nus com un impediment de plena salut.



cervell


Dibuix 3: el cervell està envoltat d’esquitxos de colors que representen força i vitalitat. Apareix  una taca de color vermell representant aquesta incidència cerebral que altera la vitalitat.