Al final d’aquesta Unitat Formativa hauràs de ser capaç de:

  1. Caracteritzar els productes de la pesca i de l’aqüicultura principals de l’entorn.
  2. Identificar els processos d’elaboració dels productes de la pesca i de l’aqüicultura frescos i congelats.
  3. Caracteritzar els processos d’elaboració de salaons i de semiconserves de peix.
  4. Identificar els processos d’elaboració de pastes fines de peix i d’altres derivats dels productes de la pesca i de l’aqüicultura.
  5. Enumerar les característiques físiques, químiques, biològiques, organolèptiques i nutricionals principals dels productes de la pesca i de l’aqüicultura.
  6. Descriure les condicions d’emmagatzematge i de conservació dels productes de la pesca i de l’aqüicultura de fabricació industrial.
  7. Identificar les no-conformitats dels productes de la pesca i de l’aqüicultura de fabricació industrial principals i les possibles accions correctives.
  8. Mantenir una actitud innovadora per descriure nous productes o variants dels ja existents.
  9. Identificar les mesures d’higiene, de seguretat i de prevenció de riscos laborals durant l’elaboració de productes de la pesca i de l’aqüicultura.

 I per això hauràs de saber:

  1. Identificar els processos de fabricació de productes de la pesca i de l’aqüicultura:
    1. Productes de la pesca i de l’aqüicultura de l’entorn.
    2. Productes de la pesca i de l’aqüicultura congelats. Classificació. Processos de fabricació tipus. Operacions i equips de procés. Condicions d’emmagatzematge i de conservació.
    3. Salaons i semiconserves de peix. Classificació. Processos de fabricació tipus. Operacions i equips de procés. Condicions d’emmagatzematge i de conservació.
    4. Fumats, salats, fermentats-madurats i assecats. Classificació. Processos de fabricació tipus. Operacions i equips de procés. Condicions d’emmagatzematge i de conservació.
    5. Pastes fines. Surimi i derivats. Processos de fabricació tipus. Operacions i equips de procés. Condicions d’emmagatzematge i de conservació.
    6. RTS i normes de qualitat de productes de la pesca i de l’aqüicultura.



Darrera modificació: dimecres, 11 de març 2020, 18:15