UF 4: Processos de fabricació de productes de la pesca i de l’aqüicultura
Al final d’aquesta Unitat Formativa hauràs de ser capaç de:
- Caracteritzar els productes de la pesca i de l’aqüicultura principals de l’entorn.
- Identificar els processos d’elaboració dels productes de la
pesca i de l’aqüicultura frescos i congelats.
- Caracteritzar els processos d’elaboració de salaons i de
semiconserves de peix.
- Identificar els processos d’elaboració de pastes fines de
peix i d’altres derivats dels productes de la pesca i de l’aqüicultura.
- Enumerar les característiques físiques, químiques,
biològiques, organolèptiques i nutricionals principals dels productes de la
pesca i de l’aqüicultura.
- Descriure les condicions d’emmagatzematge i de conservació
dels productes de la pesca i de l’aqüicultura de fabricació industrial.
- Identificar les no-conformitats dels productes de la pesca i
de l’aqüicultura de fabricació industrial principals i les possibles accions
correctives.
- Mantenir una actitud innovadora per descriure nous productes
o variants dels ja existents.
- Identificar les mesures d’higiene, de seguretat i de prevenció de riscos laborals durant l’elaboració de productes de la pesca i de l’aqüicultura.
I per això hauràs de saber:
- Identificar els processos de fabricació de productes de la pesca i de l’aqüicultura:
- Productes de la pesca i de l’aqüicultura de l’entorn.
- Productes de la pesca i de l’aqüicultura congelats.
Classificació. Processos de fabricació tipus. Operacions i equips de procés.
Condicions d’emmagatzematge i de conservació.
- Salaons i semiconserves de peix. Classificació. Processos de
fabricació tipus. Operacions i equips de procés. Condicions d’emmagatzematge i
de conservació.
- Fumats, salats, fermentats-madurats i assecats.
Classificació. Processos de fabricació tipus. Operacions i equips de procés.
Condicions d’emmagatzematge i de conservació.
- Pastes fines. Surimi i derivats. Processos de fabricació
tipus. Operacions i equips de procés. Condicions d’emmagatzematge i de
conservació.
- RTS i normes de qualitat de productes de la pesca i de l’aqüicultura.
Darrera modificació: dimecres, 11 de març 2020, 18:15