UF 2: Processos de fabricació de productes vegetals
Al final d’aquesta Unitat Formativa hauràs de ser capaç de:
- Caracteritzar els productes vegetals principals de l’entorn.
- Identificar els processos d’elaboració dels productes vegetals de
quarta gamma.
- Caracteritzar les operacions dels processos d’elaboració de sucs, de nèctars i d’extractes vegetals.
- Reconèixer els processos d’elaboració de cremogenats, de melmelades, de confitures i d’altres productes compostos.
- Descriure les característiques dels processos d’elaboració de productes vegetals congelats.
- Descriure les característiques físiques, químiques, biològiques, organolèptiques i nutricionals principals dels productes vegetals de fabricació industrial.
- Descriure les condicions d’emmagatzematge i de conservació dels productes vegetals de fabricació industrial.
- Identificar les no-conformitats dels productes vegetals de fabricació industrial principals i les possibles accions correctives.
- Mantenir una actitud innovadora per descriure nous productes o variants dels ja existents.
- Identificar les mesures d’higiene, de seguretat i de prevenció de riscos laborals durant l’elaboració de productes vegetals.
I per això hauràs de saber:
- Descriure els processos de fabricació de productes vegetals:
- Productes vegetals de l’entorn.
- Productes vegetals de quarta gamma. Classificació. Processos de fabricació tipus. Operacions i equips de procés. Condicions d’emmagatzematge i de conservació.
- Sucs, nèctars i extractes vegetals. Classificació. Processos de fabricació tipus. Operacions i equips de procés. Condicions d’emmagatzematge i de conservació.
- Cremogenats, melmelades, confitures i altres productes compostos. Classificació. Processos de fabricació tipus. Operacions i equips de procés. Condicions d’emmagatzematge i de conservació.
- Vegetals congelats i ultracongelats. Classificació. Processos de fabricació tipus. Operacions i equips de procés. Condicions d’emmagatzematge i de conservació.
- Productes derivats de cereals i de tubercles. Classificació. Processos de fabricació tipus. Operacions i equips de procés. Condicions d’emmagatzematge i de conservació.
- RTS i normes de qualitat de productes vegetals.
Darrera modificació: diumenge, 10 de novembre 2019, 12:33