MANUAL DE BONES PRÀCTIQUES PER A LES CLASSES ON-LINE

MANUAL DE BONES PRÀCTIQUES PER A LES CLASSES ON-LINE

per S'ha esborrat l'usuari -
Nombre de respostes: 0


MANUAL DE BONES PRÀCTIQUES PER A LES CLASSES ON-LINE


 

Amb el confinament l’institut RB4 està creant protocols per millorar la nostra eficàcia i per optimitzar els esforços que tothom està realitzant per treure el màxim profit als processos formatius. Amb aquest propòsit hem elaborant el present document.

A. L’alumnat ha de connectar-se puntualment a la classe. Si el professor/a s’endarrareix l’alumne s’ha de mantenir connectat perquè pot tractar-se d’un problema tècnic transitori.

B. Un cop la classe ha començat l’alumne no pot abandonar la classe sense permís del

professor/a.

C. El micròfon de l’alumnat haurà d’estar apagat a excepció que hagi d’intervenir. En cas de tenir càmera ha de romandre encesa: és important mantenir el contacte visual també en la modalitat on-line.

 D. Quan s’estigui a classe, l’alumnat ha d’evitar mantenir qualsevol tipus de conversa en paral·lel encara que tingui el micròfon desconnectat ja que pot distreure el professorat i la resta de companys. Tampoc es pot utilitzar el xat si no és per a comunicar alguna informació molt rellevant de caràcter tècnic.

 E. L’alumnat deu comportar-se en classe correctament, sense parlar amb companys i prestant atenció a les explicacions i indicacions del professorat i sempre es deuen seguir  les instruccions específiques que cada professor/a  hagi establert per al bon desenvolupament de les classes.

 F. Si una alumna o alumne té un comportament inadequat i impedeix el desenvolupament de la classe amb la seva actitud o el seu comportament  podrà ser expulsat de la classe on-line. La família serà avisada del seu comportament.

 G. Les classes no haurien d’excedir els 45 min.

 H. Tothom s’ha d’identificar amb el seu nom i cognom escrit sobre la seva imatge. 

 H. Si l’alumnat vol participar a la classe ha de demanar el torn de paraula amb la mà que apareix a l’interfaç del programa i esperar que el professorat li doni la paraula.


I. Si algun membre de la família està present a la classe on-line i vol intervenir haurà d’esperar a la finalització de la classe per fer alguna pregunta o suggeriment al professorat. Cap persona de l’entorn de l’alumne ha d’interrompre voluntàriament el professorat durant la realització de la classe per fer-li comentaris.

J. Inevitablemente alguna cosa pot sortir malament en temps real: la transmissió de vídeo, l’àudio del professorat o d’alguna alumna, la connexió d’internet... LA PACIÈNCIA ÉS IMPORTANT. Tingueu sempre present que la classe on-line no és perfecta i és un mitjà novedós per tothom.

 K. La classe finalitza quan el professorat així ho indiqui. Si l’alumnat té una classe on-line a continuació, justificarà el seu retard al·legant que arriba de la classe d’una altra professora o professor.

La Direcció. (Darrera actualització: 13 de maig de 2020)