1. Fase de producció

1.1. Rols de l'equip

Els principals rols són:

  • Director: és el responsable de dirigir els actors i l’equip per aconseguir el millor resultat a cada escena. El director ha d’estar absolutament familiaritzat amb el diàleg i l’acció reflectits en el guió i amb el storyboard planificat per filmar cada escena. El director ha de focalitzar l’atenció de l’equip en el manteniment de la qualitat tècnica, especialment pel que fa a il·luminació i so. També ha d’assegurar-se que tot i tothom es troba en el lloc correcte i és el responsable del inici i el final de la filmació de cada presa.
  • Càmera: opera la càmera i treballa amb el director en la filmació de l’escena tal i com està planificada en el storyboard. El càmera és el responsable de col·locar correctament l’equip i enquadrar cada filmació amb la més alta qualitat possible.
  • Assistent de producció: té la responsabilitat d’ajudar al director, mantenir el lloc de filmació en les condicions necessàries i preveure qualsevol problema potencial. També és responsable de seguir un registre de les preses (especialment per evitar filmar escenes repetides) i fer un petit informe de cada escena anotant quines són les millors preses i els problemes que cal resoldre per tal de reduir el temps de post-producció.
  • Director artístic: és el responsable de la localització de la filmació. En produccions a petita escala aquesta tasca pot ser compartida entre diferents persones.
  • Clapper: identifica cada presa durant la filmació.
  • Director d’actors: suggereix o busca els actors principals o secundaris mitjançant audicions.
  • Dissenyador de vestuari: selecciona o dissenya el vestuari adient en funció dels papers i el període en el qual transcorre la pel·lícula. El vestuari dels actors pot donar informació a l’audiència sobre la professió, actitud o situació econòmica del paper que representen.
  • Actors: representen els papers en la pel·lícula, interpretant i donant vida als diferents personatges del guió.