3. El guió gràfic o storyboard

Un guió gràfic (storyboard) és la interpretació visual en dibuixos o fotografies d’un guió o història. La intenció del storyboard és proporcionar a l’equip que està fent el projecte imatges seqüencials relacionades amb el guió que descriuen l’acció, localització i els moviments de la càmera. Això possibilita a l’equip entendre completament la visió del guió.

Aquest important document de treball permet discutir i planejar diversos aspectes de la història com per exemple: preparació tècnica; modes; temporització; disseny dels escenaris; escenes perilloses; efectes especials (SFX) i efectes visuals (VFX)

Els storyboards comuniquen a l’equip de producció informació molt específica que cobreix tots els aspectes del procés de filmació i representen les preses de la càmera o “set-ups” necessaris per explicar la història, seqüència o acció particular. Per aquesta raó, es dibuixen fent servir un llenguatge determinat.

Juntament amb els dibuixos o fotografies, es fan servir d'altres símbols, com les fletxes. Les fletxes es fan servir per descriure el moviment tant de la càmera com dels subjectes dins del fotograma.