CONVOCATÒRIA DE VAGA D'ALUMNES D'INSTITUTS I UNIVERSITATS

CONVOCATÒRIA DE VAGA D'ALUMNES D'INSTITUTS I UNIVERSITATS

per Jaume Carles -
Nombre de respostes: 0

Benvolguts pares i mares d’alumnes.

El Sindicat d’Estudiants de Catalunya han formalitzat una convocatòria de vaga general per als dies 3 de març, 13 i 14 d'abril de 2016, a la qual s’han adherit una part significativa dels alumnes de 3r, 4t d’ESO, 1r i 2n de Batxillerat del nostre centre i 1r i 2n de Cicles Formatius de Grau Mig, després d’haver estat informats pel seus representants al Consell Escolar sobre la plataforma reivindicativa i d’haver efectuat, classe per classe, la votació corresponent d’adhesió o no a la convocatòria. A efectes informatius, la plataforma de la vaga reivindica la derogació immediata de la LOMCE, la LEC i el projecte 3+2 de les Universitats catalanes.

ELS ALUMNES DE 1r I 2n d'ESO NO PODEN FER VAGA, SEGONS INDICA LA NORMATIVA VIGENT.

Tot i que els estudiants de secundària no tenen, formalment, dret de vaga, el Decret de Drets i Deures dels alumnes indica que serà el Consell Escolar del centre qui determini en quines condicions la no assistència de forma col·lectiva a les activitats del centre no serà objecte de sanció. El Reglament d’organització i funcionament del centre determina aquestes condicions i, entre d’elles, està prevista la incidència d’una convocatòria general de vaga dels Sindicats d’Estudiants. El mateix reglament suggereix que la vaga hauria de concretar-se en iniciatives actives de reivindicació, cosa que no s’ha produït en ocasions anteriors.

El centre expressa la seva preocupació pel que representa la pèrdua de tres dies lectius i la repercussió que poden tenir pel que fa a la compleció del currículum, cosa que és de particular importància en qualsevol etapa educativa i més en particular al Batxillerat. Atesa aquesta circumstància els informem que el professorat té previst donar per impartides les sessions lectives corresponents als dies indicats, és a dir que seran objecte d’avaluació malgrat no s’hagin rebut les explicacions en sessió lectiva, i que si es programa qualsevol prova o activitat d’avaluació els dies indicats l’alumne/a no el podrà realitzar en dates posteriors i com a conseqüència obtindrà una avaluació negativa.

Si finalment el seu fill/a s’adhereix a la vaga convocada, prèvia autorització familiar si l’alumne/a es menor d’edat, no li seran comptabilitzades les faltes d’assistència com a injustificades. Els indiquem, també, que qualsevol alumne/a té dret a adherir-se a la convocatòria de forma parcial, per dies complerts, per exemple només un dels tres dies.

El centre garanteix la realització de l’activitat lectiva habitual als alumnes que decideixin no participar a la vaga.

ES LLIURARÀ UN COMUNICAT INFORMATIU A LES FAMÍLIES, QUE S'HA DE RETORNAR, SIGNAT, EL DIA 2 DE FEBRER COM A TERMINI MÀXIM, AL TUTOR DE GRUP