GLORIA TUDELA REP UN PREMI RECERCA JOVE PEL SEU TREBALL DE RECERCA DEL BATXILLERAT. ENRIC SERRA, POL SERRA I ROGER BERTRAN REBEN UN ALTRE PRJ PEL SEU PROJECTE DE RECERCA DE 4t D'ESO

GLORIA TUDELA REP UN PREMI RECERCA JOVE PEL SEU TREBALL DE RECERCA DEL BATXILLERAT. ENRIC SERRA, POL SERRA I ROGER BERTRAN REBEN UN ALTRE PRJ PEL SEU PROJECTE DE RECERCA DE 4t D'ESO

by Jaume Carles -
Number of replies: 0

La nostra ex-alumna Glòria Tudela va rebre el passat dissabte, 25 d'abril, un Premi de Recerca Jove (PRJ) pel seu treball de recerca del Batxillerat "Barcelona Literària".

En el mateix acte, els germans Enric i Pol Serra, conjuntament amb Roger Bertran, van rebre un altre premi PRJ pel seu projecte de recerca de 4t d'ESO, titulat "Crisis, what crisis", redactat quan estaven cursant 4t d'ESO a l'Escola Fonlladosa.

eix-els-premis-de-recerca-jove-han-reconegut-aquest-dissabte-72-alumnes-i-11-centres-de-secundaria-pels--60328.JPG

Segons s'informa al diari digital, Eix - Diari, els Premis de Recerca Jove (PRJ) han distingit 72 alumnes i 11 centres d’ensenyament secundari pels seus treballs d’investigació científica, que elaboren estudiants de 3er i 4rt d’ESO, Batxillerat o cicles formatius de grau superior i mitjà conjuntament amb el professorat. La recerca és de tipus experimental o teòric i està relacionada amb qualsevol matèria o àrea científica. Durant l’acte de lliurament, celebrat a L’Auditori, el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha destacat que “cal continuar fomentant que l’interès per la descoberta sigui present a les nostres escoles” per assegurar que “Catalunya sigui forta en recerca”.

Els guardons, que atorga la Secretaria d’Universitats i Recerca, volen fomentar l’esperit científic entre el jovent. Els PRJ s’atorguen en dues categories: una per a alumnes de segon cicle d’ESO i una altra per a l’alumnat de secundària postobligatòria. Els premis estan dotats amb 750 euros, en el cas dels alumnes, i 2.500 euros en el cas dels centres, que els destinen a equipament de biblioteques i material docent.

En aquesta edició corresponent al 2014, s’han presentat 271 treballs, dels quals han estat distingits un total de 72. Els PRJ, que enguany han arribat a la seva 33a edició, premien l’esforç dels alumnes i el treball en equip, a banda de reconèixer el foment que des dels centres de secundària fan de les vocacions científiques.

Per àrees de coneixement, s’han premiat 21 treballs de l’àmbit d’Enginyeria i Arquitectura, 16 de Ciències, 14 d’Humanitats, i 12 de Ciències Socials. També s’han reconegut, 7 treballs de Ciències de la Vida i altres 2 de Ciències Mèdiques i de la Salut.  Per comarques de procedència dels alumnes, la més representativa és el Barcelonès amb 21 premiats. La segueixen el Vallès Occidental, amb 10 guardonats, i el Maresme, amb 9.