CONDEMNA DE L'AGRESSIÓ MORTAL A L'INSTITUT JOAN FUSTER

CONDEMNA DE L'AGRESSIÓ MORTAL A L'INSTITUT JOAN FUSTER

by Jaume Carles -
Number of replies: 0
No més violència als centres educatiusdescarga2.jpg

Molt trist, un dia molt trist. Sentim una pena immensa. Condol als familiars de la víctima mortal, i el nostre més gran suport als ferits, que es recuperin el més aviat possible.
Quant de dolor, quanta pena deixada anar: Què dir?.

Aquests fets van més enllà d’altres actes de violència ocorreguts anteriorment en un centre educatiu del nostre país. Com a IES Ramon Turró i Darder promourem i ens adherirem a qualsevol mobilització que sorgeixi per rebutjar aquests fets i donar suport a la comunitat educativa del centre, alhora que treballarem amb totes les nostres forces per aconseguir que s’apliquin les polítiques socials i educatives necessàries perquè els conflictes es puguin arribar a resoldre sense cap tipus de violència.

L'educació es la recepta perquè no tornin a succeir fets com els d'avui. Tot el suport a la comunitat educativa i als companys i companyes de l'Institut Joan Fuster i a totes les persones que es dediquen a la docència. La tasca dels docents és avui més necessària que mai.

Cal eradicar tota manifestació de violència no tan sols als centres educatius sinó també al si de la nostra societat, per a la qual cosa col·laborarem amb qualsevol iniciativa promoguda tant pels companys i companyes del centre com per tota la comunitat educativa.

Reiterem que cal promocionar una cultura de la prevenció i la gestió de la violència: una cultura preventiva extensa i intensa que promogui la resolució pacífica i consensuada dels conflictes i faci possible la comunicació a partir del respecte mutu. Alhora que també cal prendre mesures per solucionar els riscos inherents a la professió docent, millorar les condicions laborals, de ràtios, etc... necessàries per a treballar els valors ètics que són els pilars bàsics de la nostra societat.


+ Educació = - Violència