IV Trobada de corals Osona-Garrotxa

IV Trobada de corals Osona-Garrotxa

per administrador INS Jaume Callis -
Nombre de respostes: 0

El passat 6 de maig vam fer una trobada amb altres alumnes de 4 ESO de diferents instituts d'Osona i de la Garrotxa. Aquest any el músic convidat va ser en Santi Serratosa percussionista i musicoterapeuta.

És la quarta trobada que es realitza enguany a Vic

Amb un repertori comú vam cantar i tocar diferents cançons amb acompanyament de percussió corporal que ens va ensenyar en Santi.

La diada va ser molt enriquidora i ens va agradar molt cantar i fer del nostre cos un instrument

Esperem poder participar l'any vinent!!!!

Elisa Planagumà

 

SANTI SERRATOSA

Ara fa dos anys, el gener de 2013, Santi Serratosa van penjar a YouTube el primer vídeo d’una nova experiència que posaven en marxa: la percussió corporal. Aquell vídeo, Not worthy, mostrava com es podia crear música utilitzant el propi cos com a instrument de percussió, i va tenir un èxit viral a la xarxa, fins al punt que avui ja supera les 210.000 visualitzacions.

“Va ser la clau de tot plegat, sense el vídeo tot això no s’hagués activat a la mateixa velocitat”, explica el músic de Roda de Ter.

Tocar amb el propi cos “és com fer-ho amb qualsevol instrument, té el seu llenguatge”. Tot va néixer quan Serratosa feia un màster de musicoteràpia, i es va adonar de les possibilitats que tenia, i com podia traslladar-hi el seu talent com a percussionista.

Té un component de dansa, d’exercici, “d’accés al propi cos”, però també en té d’altres que no són físics:el lideratge i el treball de grup, la capacitat d’empatia i la comunicació. Sense oblidar “una part emocional que la noto molt viva”.

 ENLLAÇ DE L'ACTUACIÓ