L'Escola a la Ràdio - La classe dels dofins ens comenten l'arbre genealògic  - Ràdio Sant Andreu

Mares, fills, pares i filles. A quina família pertany el Rei Pere II, d’on prové i cap on ha anat el seu llinatge. Aquest llinatge el representarem construint un gran arbre genealògics del Casal de Barcelona. 

Un arbre genealògic és una representació gràfica que il·lustra, de forma ordenada i sistemàtica, les relacions que uneixen els membres d’una mateixa família.

En aquesta activitat construirem un gran arbre genealògic en format físic del Casal de Barcelona que es penjarà a la sala polivalent. El dia que s'haurà d'enganxar trobareu l'esquema a seguir penjat en DIN3 al costat del mural.


Objectius:

- Activar els coneixements previs de l'alumnat.

- Elaborar un arbre genealògic per per aprofundir dins l’entramat familiar del casal de Barcelona.


Agrupament:

Grupal


Descripció de l'activitat:

- Obre aquest enllaç per veure l'arbre genealògic del casal de Barcelona. Fixa't que està dividit en seccions i en codis de colors.

- Cerqueu la informació que se us demana en el següent document de treball sobre tots els personatges de la secció assignada.
  • Secció 1: AB1-AB3 i CD1-CD3
  • Secció 2: AB4-AB6 i CD4-CD6
  • Secció 3: AB7-AB10 i CD7-CD10
  • Secció 4: AB11-AB14 i CD11-CD14

- Un cop cercada la informació, cada grup haurà d'elaborar manualment diferents caselles d'aquest gran arbre genealògic amb els fulls de colors que trobareu a l'aula. En aquestes haureu de plasmar la informació dels personatges assignats seguint el següent exempleFixa't en l'assignació per seccions i colors de la graella que tens a baix per saber quins personatges us ha tocat elaborar de l'arbre genealògic.

- Pujeu al Padlet el vostre document de treball i la fotografia dels vostres personatges. No oblideu baixar a la sala polivalent a penjar els vostres personatges el dia i hora assignada en l'organització general. De les dues fitxes que presentareu, se'n seleccionarà una per grup de treball.


Darrera modificació: diumenge, 3 de març 2024, 12:02