Objectius de l'activitat

Aportar informació a l'alumnat sobre el viatge i la ruta seguida per l'expedició Trans-antàrtica i les dificultats que van haver de superar així com treballar alguns dels temes relacionats amb una expedició al Pol Sud.


Descripció de l'activitat

Amb la realització d'aquesta activitat podreu conèixer el periple de l’Endurance i els homes que van intentar fer la travessa de l’Antàrtida i a la vegada prendre consciència de la importància que té el continent de l'Antàrtida per a tots nosaltres.

                         

Heu de treballar en grup per respondre les preguntes i treballar els temes del dossier que trobareu més avall. Haureu d'elaborar un qüestionari per grup, que haurà d'incloure imatges (mapes, fotografies, dibuixos, etc.)

Haureu de buscar la informació a internet, consultar tots els materials que trobareu a l'apartat de recursos d'aquesta activitat i els llibres i dossiers que podeu trobar la biblioteca de l’institut. Pel que fa als mapes, us en facilitem un parell, però a la xarxa en trobareu d'altres més específics. 

També heu de visionar el documental sobre l’expedició trans-antàrtica ("Survival! The Shackleton Story" ) i anar revisant els fragments de la pel.lícula que us resulti  necessari, tant a l’institut com a casa.

Heu de descarregar el fitxer següent al vostre ordinador (Fitxer > Baixa com > ...) i respondre les preguntes del qüestionari.

Fitxer amb el qüestionari de l'activitat

Una vegada completat el qüestionari haureu d'incorporar el document al dossier del projecte.


Recursos


Darrera modificació: dilluns, 9 de març 2020, 14:09