Manifest​ ​de l'Assemblea de professorat i PAS​ ​de​ ​l’INS Santa Eulàlia de Terrassa, ​en​ ​defensa​ ​de​ ​l’Escola​ ​Catalana

Manifest​ ​de l'Assemblea de professorat i PAS​ ​de​ ​l’INS Santa Eulàlia de Terrassa, ​en​ ​defensa​ ​de​ ​l’Escola​ ​Catalana

per Administrador/a SantaEulàlia -
Nombre de respostes: 0
Davant els atacs que l’ensenyament i els docents del nostre país estan rebent les darreres setmanes per impugnar-ne la funció́ i desacreditar-ne la tasca pedagògica, l'Assemblea de professorat i PAS de l’INS Santa Eulàlia de Terrassa, coneixedora de la tasca educativa que es duu a terme en els centres educatius de Catalunya, vol manifestar el següent en suport de l’Escola catalana i la tasca​ ​dels​ ​seus​ ​docents:

  • L’Escola és i ha estat històricament a Catalunya un dels pilars fonamentals per a l’existència d’una societat democràtica, culta i fortament cohesionada a l’entorn dels valors de la catalanitat, la llibertat, la convivència, el respecte de la diversitat​ ​i​ ​un​ ​fort​ ​sentit​ ​de​ ​compromís​ ​social.
  •  Des d’aquests principis i marc irrenunciables, l’objectiu de l’Escola catalana ha estat sempre el de la formació́ integral dels nostres joves, per conduir-los cap a un futur de ciutadans lliures, responsables i amb igualtat d’oportunitats. I, en aquesta tasca educativa complexa però̀ apassionant, els i les docents hi hem invertit i invertim el nostre esforç̧, coneixement, experiència i talent per educar en​ ​els​ ​valors​ ​de​ ​la​ ​democràcia​ ​i​ ​el​ ​respecte​ ​a​ ​la​ ​pluralitat​ ​de​ ​la​ ​societat.
  • A les escoles de Catalunya no hi ha adoctrinament ideològic. Afirmar el contrari és menysprear injustament els i les docents, és desconèixer del tot la tasca real que portem a terme, és denigrar-ne la nostra imatge. És, en darrer terme, el rigor i la bondat de tot el sistema educatiu català el que s’està posant en dubte amb finalitats​ ​polítiques​ ​poc​ ​ètiques,​ ​i​ ​això​ ​cal​ ​condemnar-ho​ ​enèrgicament.
  •  La comunitat educativa de Catalunya en els seus més diversos nivells no ha defugit mai el debat de les seves insuficiències i problemes. Malgrat les retallades patides els darrers anys, hem continuat treballant amb rigor i professionalitat.
  •  Els participants a l'Assemblea de professorat i PAS de l’INS Santa Eulàlia, en solidaritat amb tot el professorat del país, afirmem que també “Som Escola Catalana”. I continuarem transmetent i consolidant els valors d’una societat democràtica, solidària, que respecta la llibertat d’ensenyament, de càtedra i de consciència de l’alumnat. Treballarem com sempre per facilitar als alumnes el coneixement de Catalunya, l’arrelament al país i el respecte a la convivència, fomentant la pau i el respecte als​ ​drets​ ​humans.

 

Assemblea de professorat i PAS de l'INS Santa Eulàlia

Terrassa,​ ​15 ​de​ ​novembre​ ​de​ ​2017