Paraula poètica: dia 29 d'octubre a les 19.00h

Paraula poètica: dia 29 d'octubre a les 19.00h

by Administrador/a a8023131 -
Number of replies: 0

 

 
ALEGRE_WEB.jpg
Paraula poètica: Alfonso Alegre Heitzmann
29/10/2014 a les 19:00 hores
Cèntric Espai Cultural (El Prat de Llobregat)

"Un d'aquells professors que et marquen l'estimació per la literatura", diuen molts ex-alumnes de l'Institut Baldiri Guilera; però Alfonso Alegre és molt més, és un dels grans poetes en llengua castellana i un apassionat de la relació entre poesia i art, que ha treballat íntimament relacionat amb la gran generació d'artistes catalans del segle XX.

Nascut a Barcelona el 1955, Alfonso Alegre és poeta, professor i assagista. El 1987 fundà amb Victoria Pradilla la revista semestral de poesia i art Rosa Cúbica, que junts dirigeixen des d'aleshores. Amb d'altres poetes fundà el 1997 Hablar/Falar de Poesía, revista hispano portuguesa que reuneix en un projecte editorial conjunt  algunes de les millors publicacions periòdiques de poesia a la península.
Ha col·laborat amb assiduïtat amb suplements culturals de diversos periòdics com ara Diario 16, Abc, La Vanguardia, el suplement Babelia d'El País i la revista Letras Libres de Mèxic. El 1999 va fer l'edició crítica de la poesia última de Juan Ramón Jiménez, que amb el títol Lírica de una Atlántida, reuneix les quatre llibres de poemes que Juan Ramón va escriure a Amèrica, durant l'exili. El 2001 li fou concedida la Beca Octavio Paz d'assaig a Mèxic. Com a poeta, ha publicat La luz con el tiempo dentro, (Tenerife, 1993) amb dibuixos de Maria Girona, Sombra y Materia, (Barcelona, 1995), llibre de poemes que recull gran part de la seva producció poètica escrita entre 1984 y 1991, i La luz en la ventana (Barcelona/México, 2001), amb quatre gravats de Vicente Rojo. El 2008 publicà Agon, contemplación de Antoni Tàpies.

L'acte comptarà amb la participació d'alumnes de l'Institut Baldiri Guilera del Prat.

Entrada gratuïta

Hem creat un esdeveniment al Facebook de la Biblioteca (amb uns 1500 seguidors) i compartit amb el del Prat Cultura (uns 4500 amics). Podeu reenviar i compartir des dels vostres facebooks: