El parlament al Baldiri

El parlament al Baldiri

by Administrador/a a8023131 -
Number of replies: 0

a_016.jpg

 

El Parlament al Baldiri

 

Els alumnes de 2n de Batxillerat del Institut Baldiri Guilera de El Prat de Llobregat han dut a terme una activitat anomenada “El Parlament a les aules: els camins de la democràcia”.

L’objectiu fonamental de l’activitat és fer conèixer i acostar la democràcia als nois i noies del  centre.

Aquesta activitat s’ha realitzat dins la matèria d’ Història que tots els alumnes de 2n de Batxillerat cursen. Va consistir en dues jornades:  una primera realitzada el 18 de novembre en la qual una funcionària del Parlament va assistir al centre i va donar una explicació als alumnes sobre el funcionament de la institució i les seves activitats ;i  una segona realitzada el 13 de gener en la qual  un diputat del Parlament va assistir al centre per mantenir una xerrada amb els alumnes.

Van ser els propis alumnes, assessorats per la professora de la matèria, els que van preparar tot un seguit de qüestions sobre diferents àmbits per poder fer al diputat. Els àmbits escollits van ser: educació, sanitat, el dret a decidir, el futur dels joves, la llei Parot,.. és a dir, tots els temes d’actualitat que els preocupen.

En acabar la sessió amb el parlamentari, aquest els va convidar personalment  a assistir a un Ple del Parlament i conèixer de primera mà com funciona la institució.

L’activitat va ser un èxit, molt valorada tant pels propis alumnes com pel professorat del centre, cal destacar el grau d’implicació i motivació dels nois en el projecte i la seva satisfacció personal de formar part de una activitat innovadora.