Esquema per temes

  • Aprenem des de casa

    La pandèmia de Coronavirus ens ha sorprès i ara ens toca estar uns dies a casa. Us animem a seguir les instruccions de les autoritats sanitàries per ajudar a contenir l’expansió del virus i poder recuperar la normalitat el més aviat possible.

    Per poder aprofitar aquests dies i evitar l’avorriment de no poder sortir de casa, uns recomanem unes propostes adreçades als vostres infants que trobareu clicant aquest enllaç. 

                                                                                                    

  • Acceptes el repte?

    es mestres del cicle hem pensat de realitzar uns petits videos que us anirem fent arribar tres cops per setmana amb petites propostes o reptes que podeu fer a casa. Ens agradaira que per Dinantia els vostres fills i filles ens expliquéssin com ho fan, com els ha sortit, com es senten, o el que ells vulguin, a través de petits escrits, dibuixos,  fotografies o petits videos que ens agradaria poder compartir amb la resta de la classe.  Per això us fem arribar el primer video on els hi volem presentar la proposta. Hi podeu accedir clicant la imatge del vostre grup.                                 

                        

  • Repte 1, tancar la caixa

    Us oferim el primer repte, tancar la caixa. Podeu recordar com s'hi juga mirant el video clicant en aquest enllaç. 

                                                                                     

  • Activa't

    Us presentem una proposta on haureu d'ajudar a fer les tasques domèstiques. Podeu trobar aquests proposta en el següent enllaç:

                                                                               REPTE 1: 

                                                                                                       

    A més a més, durant el confinament és molt important no deixar de moure's i mantenir uns bons hàbits de salut. És per això, que a mesura que vagin passant les setmanes, us anirem proposant reptes motrius. A continuació us adjuntem els reptes 2 i 3 d'Educació Física. Molt ànims i esperem la vostra participació. 

    REPTE 2:                                                                                                                                                        REPTE 3:

           Salts                                                                                            Repte 3 2n Ball dels mocadors

  • Rumia que rumiaràs

    Des de la comissió de la  biblioteca escolar hem posat en marxa novament el joc "Rumia que rumiaràs". Cada dia trobareu un enigma, jerogífic o endevinalla que haureu de resoldre des del boc. Podeu jugar amb tota la família. Introdïu la resposta entrant dins la bafarada de comentaris que hi ha a cada article.

    Ja teniu la primera endevinalla penjada! Esperem que gaudiu del joc! 

                                                                                 

  • Repte 2: cuinem en família

    Us fem arribar un nou repte pels vostres fills i filles, es tracta de fer una recepta. Podeu veure la proposta clicant la imatge:

                                                                            

    Recomanació: mirar i escoltar una conta-contes en català. Ho podeu fer a l'adreça que trobareu clicant la imatge:     

                                                                            

  • Repte 3: quin temps fa?

    Us fem arribar aquest tercer repte . Es tracta que durant tota la setmana recolliu el temps que fa. Us proposem diverses maneres sobre com fer-ho que trobareu en aquesta imatge:  

                                                                                 

  • Repte 4: la meva joguina preferida

    En aquest repte haureu de triar i explicar la vostra joguina preferida. Trobareu la proposta clicant en la imatge.

                                                                              

  • Repte 5: fer mandales o land art

     En aquest repte us proposem crear mandales a partir d'objectes que tingueu a casa. Podeu trobar la proposta fent clic a la imatge.

                                                                                                                              

  • Repte 6: la dita del mes

    En aquest nou repte us proposem que us apreneu la dita del mes d'abril, la comenteu a casa, la copieu en un paper i la decoreu, i ens feu arribar un petit video o àudio recitant-la.  

                                                                 

  • Repte 7: construir un instrument musical

    Us proposem que construïu instruments amb materials que tingueu a casa i que després ens envieu un petit vídeo o un àudio tocant-los. 

                                                                        


  • Repte 8: english songs

    Us proposem aquest repte d'anglès, en el què haureu de cantar i ballar les cançons que ja coneixeu, i ens feu arribar videos o àudios cantant o ballant.

                                                                 


  • Repte 9: crear una rosa

    Us proposem que, ara que s'acosta la Diada de Sant Jordi, creeu la vostra pròpia rosa. Podeu fer servir tota mena de material que tingueu a casa, com paper, tubs de cartró, envasos, xapes, taps de plàstics, fruites i verdures..., en fi amb tot allò que se us acudeixi i regalar-la el dia de Sant Jordi a qui volgueu.

                                                                


  • Repte 10: proposta de Sant Jordi

    Des de la biblioteca us fem arribar la proposta per celebrar la Diada de Sant Jordi, explicar contes per telèfon!   A més, la biblioteca de l'escola ha publicat en el seu bloc les activitat que es faran a Mataró per celebrar Sant Jordi, també les activitats que han programat les biblioteques municipals i, a l'apartat "recursos" hi trobareu cançons, jocs, vídeos de la llegenda, poemes i molta més informació.  Bon Sant Jordi!

                                                                    

  • Repte 11: acaba la llegenda

    Avui és la Diada de Sant Jordi i us volem proposar que mireu una versió de la llegenda que hem fet les mestres del cicle i personal de l'escola. La vostra feina serà acabar aquesta història, ja sigui amb dibuixos, petits textos, vídeos o àudios. Trobareu el vídeo clicant la imatge. 

                                                                                     

  • El protagonisme és vostre

    Durant aquests dies ens heu anat enviant les vostres produccions a les propostes que us hem fet. Us presentem un recull d'aquestes propostes que trobareu al següent enllaç:

                                                                       

  • Repte 12: fem seriacions

    Aquest repte consisteix en fer una sèrie amb objectes que tingueu a casa, coberts, pinces de la roba, taps... Podeu veure el repte clicant els següents enllaços:

                                                                    

  • Repte 13: exploradors

    En aquest repte us proposem que feu d'exploradors i trobeu deu objectes per al so L i feu un dibuix d'aquests objectes amb el nom que li correspon. Podeu trobar el vídeo, l'àudio o la proposta per escrit en aquests enllaços:

                                                                 

  • Repte 14: disfressar-se d'un objecte quotidià

    En aquest repte us haureu de disfressar d'un objecte quotidià, amb les coses que tingueu per casa i ens haureu d'explicar, amb un dibuix o fotografia acompanyat d'una frase o un petit text, o si us estimeu més amb un vídeo o àudio, els materials que heu necessitat i com ho heu fet. Ah!, no digueu de què us heu disfressat fins al final!

                                                                               

  • Repte 15: a ritme!

    Us presentem un nou repte on amb els instruments que vau crear amb objectes quotidians,  haureu  de seguir el ritme d'una cançó.

                                                                                                       

  • Repte 16: llegeix i actua

    Haureu de llegir unes frases i fer el què diuen. A més podeu escriure frases de coses divertides i fer-les. 

                                              

  • Repte 17: fem de científics

    Us proposem dos experiments, el primer es tracta de plantar llavors de mongetes, llenties o cigrons i veure què passa si tenen llum o si, pel contrari, no en tenen. L'altre eperiment tracta d'investigar  quins objectes suren i quins s'enfonsen.

                                                        

  • Repte 18: 3 en el túnel

    Per a fer aquest joc només necessiteu fer un túnel amb objectes que tingueu a casa (dos gots i una carpeta) i sis taps de plàstics de dos colors diferents (els podeu pintar, si voleu). Trobareu les instruccions explicades a continuació.

                                                                 

  • Repte 19: art challenge

    Us proposem que us feu una foto imitant alguna obra d'art. Cal pensar en el vestuari, l'expressió de la cara i la posició del cos.


                                                                    

  • Repte 20: super six

    Us proposem un repte matemàtic, el Super six. Per a jugar necessitareu una ouera, dos daus i sis fitxes. 

                                                                       

  • Repte 21: fruita challenge

    Us proposem el joc de fruita challenge. Consisteix en triar una cançó que us agradi, agafar quatre plats i posar-hi la quantitat de fruita que vulgueu a cada plat. Després heu de picar de mans a ritme de la música.

                                                                                  

  • Repte 22: missatges secrets

    A partir del codi secret desxifra els missatges que et fem arribar. Cada missatge conté un repte per fer, en trobaràs un en català, un altre en castellà i un en anglès. Hi ha tres missatges per cada curs!

                                                                                      

                                                        vídeo repte                           àudio repte                           document repte 


                                                            

                                                      codi secret                          missatge per 1r curs               missatge per 2n curs

                                             

                                                   

  • Repte 23: dita del mes de maig

    Llegeix i escolta la dita, pensa què vol dir, escriu-la en un paper i apren-la de memòria. 

                                                                   

  • Repte 24: english

    En aquest repte haureu d'escollir un color i dibuixar o fer fotografies posant el nom, en anglès, d'aquells objectes que conegueu que tinguin aquest color.

                                                       

  • Repte 25: juguem al memory

    Us proposem aquest joc del memory on hauràs de buscar les parelles de paraules que rimin. Les trobaràs totes?

                                                                        

  • Repte 26: programem?

    Us presentem un nou repte, aquesta vegada relacionat amb la programació. Aquest repte consta de tres propostes. Per poder realitzar la primera, caldrà que us descarregueu l'aplicació de la Bee-bot.  Si ho feu amb l'ordinador, podeu entrar amb aquest enllaç . Per a tablets i mòbils caldrà descarregar-se l'aplicació en aquest altre enllaç.   A la primera proposta es tracta d'anar programant la Bee-Bot per tal que avanci pel camí fins arribar a la fita.A la segona proposta us demanem que ens digueu on creieiu que arribarà l'abella seguint les indicacions que us donem.A la darrera proposta haureu d'ajudar al ratolí a arribar al formatge, esquivant el cuiner. Haureu de proposar 4 recorreguts diferents.

                                                 

  • Repte 27: fem de pirates?

    En aquest repte haureu de posar-vos a prova si voleu ser uns bons pirates. Si aconseguiu acabar les tres proves, tindreu una gran recompensa!

                                                  

                                     vídeo proves                àudio prova 1                       mapa prova 1  

                                                                                      

                                    àudio prova 2                      mapa prova 2                       document                     àudio prova 3

  • Repte 28: el dibuix secret

    Consisteix en fer un dibuix a partir de les indicacions que ens vagin fent, quedarà igual que l'original? Ho haureu de comprovar!

                                                                    

  • Repte 29: suport vital bàsic

    Us presenten un repte molt important, aprendre què s'ha de fer en situacions d'emergència,quan algú necessita ajut i, sobretot, conèixer la vostra adreça i el telèfon, per si ho necessiteu! 

                                                             

  • Repte 30: viu l'estiu

    Ja s'acosta l'estiu i caldrà que us vestiu per anar a la platja, banyador, tovallola,  crema del sol, suros, ulleres, galledes... i que graveu, en horitzontal, la coreografia de la cançó "Viu l'estiu" del Pot Petit, i , si voleu, podeu fer tota la cançó.

                                                           

                                                     vídeo                       document                   coreografia                                      cançó

  • Repte 31: Webcam animals del món

    Us agradaria observar diferents animals a temps real? Us proposem que entreu en aquest repte i us pregunteu com es desplaça, com s'alimenta, com respira.... i ho pogueu observar i explicar. Després us convidem a inventar i compartir endevinalles sobre aquests animals.

                                                                        

  • Repte 32: grafismes

    Us presentem el darrer repte del curs: decorar una flor amb grafismes. Només necessiteu paper, retolador negre, un dau i colors.