Dijous passat es va fer el 2n control de maduració de la vinya de l'escola.
El 1er control, fet una setmana abans pels alumnes Ernest Gallart i José Luís Marco, va servir per constatar que la verema no va tant avançada com la del 2017. La única varietat que havia clarament començat a madurar era el Moscatell de gra petit amb una concentració de sucres equivalent a 5,2 ºGP , una ATS de 18,6 i un pH = 2,5
Aquest 2n control de maduració realitzat pels d’alumnes Olga Alonso, Raimon Lloret i Sergi Sánchez ha donat com a resultats:
Pes 100 baies |
ºGP |
ATS |
pH |
|
Chardonnay (jove) |
120,6 |
8,8 |
9,6 |
2,9 |
Chenin |
82,8 |
5,6 |
14,3 |
2,7 |
Merlot (jove) |
104,5 |
8,1 |
10,2 |
2,9 |
Merlot (vell) |
86,3 |
8,8 |
11,5 |
2,8 |
Moscatell gra petit |
138,0 |
9,1 |
6,4 |
3,1 |
Syrah |
157,0 |
7,8 |
10,8 |
2,8 |
També s'ha realitzat el control de la maduració fenòlica del Syrah (mètode ITV) amb el següent resultat: A520 = 0,3; IP = 22.
El proper dimecres un nou grup d’alumnes continuaran amb la feina del control de maduració.
A la imatge Chardonnay i Syrah