El control de maduració realitzat pels alumnes Jordi Bagué, Edgar Campos,
Edgar Galindo, Lupe Lemus, Maria Mestre, Aleix Mongay, i Sergi Rodriguez ha
donat com a resultats:
Pes 100 baies |
ºGP |
ATS |
pH |
|
Chardonnay (jove) |
73,7 |
13,3 |
3,4 |
3,4 |
Chardonnay (vell) |
103,5 |
8,5 |
7,6 |
2,9 |
Chenin |
59,1 |
10,6 |
8,5 |
2,9 |
Incrocio |
91.4 |
9,7 |
7,8 |
2,9 |
Macabeu |
92,3 |
12,0 |
4,0 |
3,2 |
Merlot (jove) |
56,1 |
11,9 |
4,9 |
3,2 |
Merlot (vell) |
56,6 |
11,9 |
4,7 |
3,1 |
Muscat |
182,5 |
7,0 |
9,8 |
2,8 |
Syrah |
65,2 |
11,7 |
6,3 |
3,1 |
Tempranillo blanc |
132,1 |
9,9 |
- |
2,9 |
Ull de llebre |
86,9 |
11,3 |
4,0 |
3,3 |
Xarel·lo (jove) |
144,1 |
7,5 |
15,0 |
2,8 |
Xarel·lo (vell) |
61,1 |
5,7 |
7,7 |
2,6 |
La gran proporció de raïms brimats (millerandage) amb quasi totes la baies petites i verdes provoca distorsions en el procés de pressa de mostres i disparitats en els resultats, com és el cas del Chardonnay
L’evolució de la maduració fenòlica també és anòmala pel mateix motiu, el resultat (mètode ITV) és de:
Merlot (jove) A520= 0,60, IP= 21.
Merlot (vell) A520= 0,87, IP= 42.
Syrah A520= 0,86, IP= 34.
Ull de llebre A520= 0,65, IP= 28
El proper dimarts un nou grup d’alumnes continuaran amb la feina del control de maduració.
Aquest proper dijous ja comencem la verema collint el Chardonnay
Els alumnes del 1er ton ja estan a punt!!