El control de maduració realitzat el dimarts 11 d'agost pels alumnes Judit Baqués, David Escalera, José Mª Espuche, Ana Marcos, Pau Marqués, Òscar Navas, Àngela Salvi i Andreu Santiago ha donat com a resultats:
Pes baia |
GP |
pH |
ATS |
|
Chadonnay (jove) |
1,23 |
11,7 |
3,2 |
3,9 |
Chadonnay (vell) |
2,53 |
11,7 |
3,3 |
3,8 |
Chenin |
1,02 |
12,0 |
3,1 |
4,8 |
Incrocio |
1,24 |
11,7 |
3,0 |
6,6 |
Macabeu |
1,57 |
8,4 |
3,1 |
4,9 |
Merlot (jove) |
1,12 |
11,7 |
3,1 |
6,7 |
Merlot (vell) |
1,05 |
11,3 |
3,2 |
5,3 |
Muscat |
2,58 |
8,4 |
3,1 |
5,6 |
Syrah |
1,21 |
10,3 |
3,2 |
5,6 |
Ull de llebre |
2,30 |
12,3 |
3,4 |
3,0 |
Ull de llebre blanc |
1,53 |
10,0 |
3,1 |
4,1 |
Xarel·lo (jove) |
1,93 |
7,7 |
2,9 |
6,1 |
Xarel·lo (vell) |
1,63 |
7,4 |
3,0 |
6,7 |
Es confirma la pèrdua d’acidesa, sobretot degut a la forta sequera.
Les varietats negres que aparentment estan acabant el verol són Merlot, Syrah i Ull de llebre. La seva maduració fenòlica, (mètode ITV) és de:
Merlot (jove) A520= 0,31, IP= 12.
Merlot (vell) A520= 0,40, IP= 10.
Syrah A520= 0,81, IP= 26.
Ull de llebre A520= 0,51, IP= 19
El proper dimarts un nou grup d’alumnes continuaran amb la feina del control de maduració. Caldrà començar a preveure dates de collit. L’inici de verema cada cop més a prop.