Els alumnes Marc Cañas, Lluís Lluch, Aleix Valero i Jordi Valls han realitzar ahir el sisè control de maduració de la verema 2014 a l’escola.
Els resultats són els següents:
Varietat |
Pes baia |
ºBrix |
GAP |
ATS |
pH |
Cabernet franc (nou) |
1,16 |
22,8 |
13,2 |
5,0 |
3,3 |
Cabernet franc (vell) |
1,22 |
22,0 |
12,6 |
4,1 |
3,3 |
Cabernet sauvignon (nou) |
1,19 |
23,1 |
13,3 |
3,7 |
3,4 |
Cabernet sauvignon (vell) |
1,09 |
22,1 |
12,6 |
4,7 |
3,2 |
Merlot (nou) |
1,36 |
20,7 |
11,7 |
4,9 |
3,2 |
Merlot (vell) |
1,63 |
22,6 |
13,2 |
3,7 |
3,4 |
Muscat |
3,43 |
18,0 |
10,0 |
3,1 |
3,3 |
Syrah |
1,76 |
22,2 |
12,7 |
3,9 |
3,3 |
Xarel·lo |
1,81 |
20,6 |
11,7 |
3,9 |
3,2 |
Respecte a la maduració fenòlica (mètode ITV) de les varietats negres els resultats són:
Cabernet franc (nou) A520= 0,69; IP= 13.
Cabernet franc (vell) A520= 0,95; IP= 31.
Cabernet sauvignon (nou) A520= 0,72; IP= 15.
Cabernet sauvignon (vell) A520= 0,88; IP= 18.
Syrah A520= 0,80; IP= 15.
Merlot (nou) A520= 0,75; IP= 16.
Merlot (vell) A520= 0,65; IP= 15.
Continuem la verema, podríem dir que ja estem a la meitat o quasi bé. Esperem que el temps ens sigui propici.